Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.07.2024 o 16:13, KrysH napisał(-a):

Mój pierwszy rolex. Tak samo świeży jak pierwszego dnia gdy go dostałem 6 lat temu.

IMG_1725.thumb.jpeg.74f2dc662f2ccf78a141819559da54d7.jpeg

Podoba mi się ten op. Mam słabość do białych tarcz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

Podoba mi się ten op. Mam słabość do białych tarcz. 

Ja na początku swojej przygody zegarkowej patrzyłem na nie troche z niechęcią... ale mi się pozmieniało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się. Nie zapomnij ze grubość tutaj nie jest przypadkowa. Nic w tej referencji nie jest przypadkowe - każdy detal i aspekt czemuś służy. Zegarek jest zaprojektowany tak aby mógł schodzić na głębokość 4000 stóp. Grubość koperty w tej referencji jest atutem.

Zanim debata pójdzie dalej, zapytam: czy nosiłeś kiedyś ten zegarek na ręku? Przymierzałeś chociaż? 

Nie jest taki płaski jak mój były 114060 ale za to ma o wiele smuklejsze linie i lepsze proporcje. 

IMG_1756.thumb.jpeg.e369344c1dfb269c4f90a4de5ea9bb9c.jpeg

Mierzyłem 126600 i niestety odpadł właśnie przez swoją grubość, dlatego nie odebrałem. Taka wodoszczelność, to tylko gadżet, więc ja tu atutu żadnego nie widzę z tego powodu
Ktoś w najbliższym czasie będzie miał chwilę prawdziwej radości.

98a024b4d043dd3516a7329021db4120.jpg&key=391c85de9bed7e88f27bc2b26178ef04ac2a444f1bae1b3fe5528965722c1852

Ktoś tak. W Silesii rootbeer i batgirl na wystawie, także ktoś pewnie niedługo przyjedzie po odbiór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiście Starbucks nie przekonał. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej. Fajnie, że zadzwonili. 😀

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minutes ago, a_team said:

Mierzyłem 126600 i niestety odpadł właśnie przez swoją grubość, dlatego nie odebrałem. Taka wodoszczelność, to tylko gadżet, więc ja tu atutu żadnego nie widzę z tego powodu emoji846.png

Nikt tutaj nie wspominał 126600. Totalnie inny zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, KrysH napisał(-a):

Nikt tutaj nie wspominał 126600. Totalnie inny zegarek. 

Wybacz koledze Piotrowi, on dopiero co zaczął się bawić w Rolexa. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Leżałem na plaży i dzielnie pracowałem, zadzwonili z ptaszyska żebym przyszedł,to przylazłem. A tu taka niespodzianka

Tyle,że ja (jak moje Rolexy szalenie lubię , ze szczególnym uwzględnieniem pepsiaka)  nie mogę się niezmiennie przekonać do takiej ilości szczotkowań subowej koperty...  przez to np. czarny sub jeździ ze mną tylko na narty.
Za to ten zielony bezel wesoły i kolor na żywo bardzo,bardzo przyjemny... pięknie się mieni w zmiennym świetle.

I tak właśnie myślę, złapiemy chemię,czy nie....weekend zdecyduje (jak to w życiu)
będę wdzięczny Kolegom za Wasz (paskudny zwrot) personal feedback z tym zegarkiem.
20240713_205712.thumb.jpg.5ea4eddb11ac10fdc9397e36b3ca86de.jpg
20240713_205742.thumb.jpg.0e2d931259d2789df6dbfbfe10c0ffaf.jpg
20240713_200136.thumb.jpg.7612780b5fc01700a5e0ba22a76f95b0.jpg

Czyzby 2 rolexy na tej samej plazy wieczorowa pora?

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wybacz koledze Piotrowi, on dopiero co zaczął się bawić w Rolexa. 

Tak, można powiedzieć, że jestem świeżakiem. Nie znam starszych referencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Czyzby 2 rolexy na tej samej plazy wieczorowa pora? emoji6.png

bibbi

Kolego! Od Jelitkowa do klifu obstawiam,że było ich w szczycie ze 30 ;)

Ze szczególnym uwzględnieniem dj31 bajecznie nordyckiej blondynki na  wysokości Granda...aż mi oko zjechalo na salmon dial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego! Od Jelitkowa do klifu obstawiam,że było ich w szczycie ze 30
Ze szczególnym uwzględnieniem dj31 bajecznie nordyckiej blondynki na  wysokości Granda...aż mi oko zjechalo na salmon dial

Ale tylko 2 z Forum.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, a_team said:

Tak, można powiedzieć, że jestem świeżakiem. Nie znam starszych referencji emoji6.png

Jest million referencji ale z ta akurat polecałbym się zaznajomić. SD4K to jeden z tych współczesnych rarytasów. Naprawdę warto poczytać. Niby to submariner, niby sea-dweller. Napewno znajdziesz gdzieś porównanie 116600 do 126600, wtedy od razu zobaczysz ze to bardzo inne od siebie zegarki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971 dawno nie widziałem niebieskiego SD na Twoim nadgarstku , jak oceniasz ten zegarek pod różnymi względami , z przyjemnością poczytam Twoją opinię  😊 ten model R kiedyś był szczytem marzeń zegarkowych u mnie 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Trollix napisał(-a):

Leżałem na plaży i dzielnie pracowałem, zadzwonili z ptaszyska żebym przyszedł,to przylazłem. A tu taka niespodzianka :)

Dobrze, że byłeś "niedaleko". 

Gratuluję. 

9 godzin temu, Trollix napisał(-a):

będę wdzięczny Kolegom za Wasz (paskudny zwrot) personal feedback z tym zegarkiem. ;)

20240713_205712.jpg

20240713_205742.jpg

20240713_200136.jpg

Ja jestem na nie. Nie trawię zarówno zielonego bezela jak i zielonych tarcz w zegarkach. Niezależnie od marki. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=105984]mario1971[/mention] dawno nie widziałem niebieskiego SD na Twoim nadgarstku , jak oceniasz ten zegarek pod różnymi względami , z przyjemnością poczytam Twoją opinię   ten model R kiedyś był szczytem marzeń zegarkowych u mnie
Swoje wrażenia z pierwszego kontaktu opisałem w tym wątku na początku kwietnia. Nie dodam nic więcej, ponieważ od razu po zakupie trafił do sejfu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

trafił do sejfu. 

Również kiedyś miałem Cię pytać jak się nosi SD️Teraz już wiem. :D A szkoda, bo fajny. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zainteresowanych w gablocie w Silesii wisi SeaDweller full yellow gold Można pooglądać, nie pytałem o przymiarki, bo to nie mój target, ale zostawiam jako ciekawostkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wam się sprawuje w lato bransoleta oysterflex? Poci się ręka? Czy lepsza stalowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Rasheed napisał(-a):

Jak wam się sprawuje w lato bransoleta oysterflex? Poci się ręka? Czy lepsza stalowa?

Pytasz raczej o gumę, która występuje tylko w wybranych modelach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Mylisz się. Nie zapomnij ze grubość tutaj nie jest przypadkowa. Nic w tej referencji nie jest przypadkowe - każdy detal i aspekt czemuś służy. Zegarek jest zaprojektowany tak aby mógł schodzić na głębokość 4000 stóp. Grubość koperty w tej referencji jest atutem.

Zanim debata pójdzie dalej, zapytam: czy nosiłeś kiedyś ten zegarek na ręku? Przymierzałeś chociaż? 

Nie jest taki płaski jak mój były 114060 ale za to ma o wiele smuklejsze linie i lepsze proporcje. 

IMG_1756.thumb.jpeg.e369344c1dfb269c4f90a4de5ea9bb9c.jpeg

Tego modelu akurat nie przymierzałem. Przez chwilę nosiłem jeszcze wygodniejszy i bardziej proporcjonalny niż Twój, 16600. Był naprawdę hiper-proporcjonalny i porównałbym go z Submarinerem.🙂

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pomyśleć, że w parę dni po zakupie, przeszły mnie myśli o jego sprzedaży. Teraz Panda została podstawowym zegarkiem noszonym w trakcie upalnych dni. Mała, zgrabna i wygodna. Czasami brakuje mi w tym zegarku daty, innym razem zastanawiam się, dlaczego wręcz "znika" na moim nadgarstku. Jest ultra dokładna, i tak samo nieczytelna w ostre słoneczne dni lub po zmroku. Ale i tak ją polubiłem. W końcu to biała Daytona - ikona sportowych Rolexów, obiekt westchnień i/lub permanentnego bólu d*py, najczęściej hejtowany - przeszacowany zegarek z koroną, biżuteria w kobiecej rozmiarówce. Kto nie miał, niech nie żałuje, bo przeca jasne jest, że za te pieniądze można mieć dwa inne ciekawsze zegarki, z 5-cyfrowymi referencjami dla prawdziwych mężczyzn/miłośników na czele. Viva la Panda!

ac8a25de7d5a051fcb8d928f927a3797.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi