Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku miesięcznej dominacji Omegi na nadgarstku, król wrócił na należne mu miejsce
20241210_093451.thumb.jpg.a7a5b09aaf30c98c8b1e13f8e089ee64.jpg

W sensie, że tam, gdzie chadza solo - do WC???

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2024 o 23:34, mario1971 napisał(-a):

Jubilee z gładkim bezelem. 

Chyba sam w to nie wierzysz😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, facecik napisał(-a):

Chyba sam w to nie wierzysz😆

To co myśli wiara ma tu drugorzędne znaczenie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, bibbi napisał(-a):

W sensie, że tam, gdzie chadza solo - do WC??? emoji23.png

bibbi

Nie no, miejsce króla jest na moim nadgarstku 😜 Aż tak źle Rolexa nie oceniam bym miał na myśli ten "tron" 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie no, miejsce króla jest na moim nadgarstku Aż tak źle Rolexa nie oceniam bym miał na myśli ten "tron"

Odnosilem sie do tla zdjecia - wyglada jak w toalecie/lazience.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 hours ago, bober5264 said:

Nuudy336f9479ce23ab4f656f7f1ffaa44794.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Nudny i nie rzucajacy sie w oczy. Od miesiaca nosze zegarek, a w domu jeszcze nikt z moich dziaciakow nie zauwazyl, ze mam cos nowego na nadgarstku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym rezultatem. Zwlaszcza, ze obiecalem im, ze w tym roku zadnego zegarka juz nie kupie. Stalo sie innaczej, wiec swieta w tym roku, no coz..., odwolane ;). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Walezy napisał(-a):

Nudny i nie rzucajacy sie w oczy. Od miesiaca nosze zegarek, a w domu jeszcze nikt z moich dziaciakow nie zauwazyl, ze mam cos nowego na nadgarstku. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym rezultatem. Zwlaszcza, ze obiecalem im, ze w tym roku zadnego zegarka juz nie kupie. Stalo sie innaczej, wiec swieta w tym roku, no coz..., odwolane ;). 

No to Twoje dzieciaki chyba nie są za bardzo w temacie. Tak samo było z moją żoną. Do pewnego czasu. Odkąd trochę zaczęła interesować się zegarkami, nic nowego jej nie umknie na moim nadgarstku. Robię się zazdrosny, bo nawet na cudze patrzy i komentuje😎 Także wszystko to kwestia znajomości tematu🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Photoman napisał(-a):

Pytałem ostatnio dzieci który zegarek ładniejszy. Wynik: 2:0 dla Certiny :)

IMG_7479.jpeg

Ja bym wolał Oyster Perpetual, klasyka, nic dodać, nic ująć, co nie zmienia faktu, że DS Certiny to też jeden z lepszych projektów zegarkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kokeszka napisał(-a):

13 piątek 🤬

IMG_1838.jpeg

Powinienes przestac jezdzic na deskorolce🤣, upadki i szlifowanie asfaltu szkodza zegarkom😉 Na szczescie nowa bransoleta to tylko okolice  10k, sama  klamra z linkem pewnie z 40% tego. Zawsze moglo byc gorzej bo to wyglada na upadek chyba.  Nie dosc ze  klamra to i widze chyba 1 czy 2 linki dostaly?

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Zawsze moglo byc gorzej bo to wyglada na upadek chyba

No właśnie to nie był upadek. Porysowałem o brzeg basenu, zauważyłem dopiero po kilku godzinach. Boli, ale trzeba z tym żyć. Ewentualnie jakieś spa, kiedyś się zrobi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, kokeszka napisał(-a):

13 piątek 🤬

IMG_1838.jpeg

Do Suba🤔 takie otarcie pasuje. Przecież to tool watch, który nie boi się niczego. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Powinienes przestac jezdzic na deskorolce🤣, upadki i szlifowanie asfaltu szkodza zegarkom😉 Na szczescie nowa bransoleta to tylko okolice  10k, sama  klamra z linkem pewnie z 40% tego. Zawsze moglo byc gorzej bo to wyglada na upadek chyba.  Nie dosc ze  klamra to i widze chyba 1 czy 2 linki dostaly?

Zmywakiem wyjdzie taniej - nie zniknie ale będzie mniej widoczne i mniej wkurzające.

58 minut temu, kokeszka napisał(-a):

No właśnie to nie był upadek. Porysowałem o brzeg basenu, zauważyłem dopiero po kilku godzinach. Boli, ale trzeba z tym żyć. Ewentualnie jakieś spa, kiedyś się zrobi. 

Można zdejmować divera idąc na basen, zwłaszcza takiego za kilkadziesiąt tysi. Nikt nie sprawdza, byle się nie przyznawać na forum bo będą krzyczeć że to przecież toolwatch i kocha być poniewierany ( jakiś maso czy co? ).

Na basenach są wielkie zegary żeby biedaki bez zegarków mogły sprawdzać godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Bugs napisał(-a):

Na basenach są wielkie zegary żeby biedaki bez zegarków mogły sprawdzać godzinę.

Ja akurat muszę mieć na nadgarstku, bo bez okularów jestem ślepy jak kret, ale kiedyś wpadłem na awangardowy pomysł, żeby do różnych zastosowań mieć różne zegarki, więc na basen zakładam Suunto. Oprócz tego że mi czas mierzy, to jeszcze powie czy zawał się nie zbliża, więc win-win. Polecam ten styl życia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Do Suba🤔 takie otarcie pasuje. Przecież to tool watch, który nie boi się niczego. 

W sumie masz rację, wiedziałem że kiedyś to nastąpi. 
Przepracuję dziś tą „traumę” z butelką i lecimy dalej. Szkoda zdrowia na pierdoły 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym to chalupniczo delikatnie złagodził żeby nie kulo tak w oczy i tyrał dalej

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Klamra zawsze złapie rysy, to normalne, a warunki użytkowania będą różne, tak, jak różni są użytkownicy

W trochę innym temacie. Explorer przez ostatnie 21 dni zrobił różnicę... 3 sekund. Jestem niezmiennie pod wrażeniem. W ostatnich miesiącach jest to właściwie jedyny zegarek, jaki noszę, zauważyłem, że rotomat mu nie służy, wtedy robi trochę ponad minus 1 sekundę na dzień, a noszony na ręce i odkładany na noc zyskuje na dokładności do wartości wcześniej wspomnianej. Dla mnie to niesamowity wynik.
_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1734169875932.thumb.jpg.8869c2d7f6fbc127f9926c3d2bc4c4d2.jpg

Taki właśnie jest Rolex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kokeszka napisał(-a):

W sumie masz rację, wiedziałem że kiedyś to nastąpi. 
Przepracuję dziś tą „traumę” z butelką i lecimy dalej. Szkoda zdrowia na pierdoły 😉

To tylko przedmiot, narzędzie użytkowe które gdy się używa, to się niszczy czy zużywa 🤗

Ewentualnie do trzymania w szkatułce w szufladzie przepastnej - tylko po ..uj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

To tylko przedmiot, narzędzie użytkowe które gdy się używa, to się niszczy czy zużywa 🤗

Ewentualnie do trzymania w szkatułce w szufladzie przepastnej - tylko po ..uj 

Masz w 100% rację. Również jestem tego samego zdania. Dlatego nie trzymam w szkatułce tylko noszę swoje zegarki. 
Tu raczej mam trochę ból że to odrazu taka masakra a nie „powolne nabieranie charakteru” 😁

Powstała kiedy miło spędzałem czas, to za każdym razem jak zerknę to będzie co wspominać. 
I to jest moja oficjalna linia obrony, Wysoki Sądzie, i jej będę się trzymać 😉

Edytowane przez kokeszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi