Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, facecik napisał(-a):

No ale Tobie to po co? Przecież masz Hulka i Pepsi. Wystarczy porównać. Są też zdjęcia powyżej - zobacz jak wygląda minutowa w Kermicie na tle potężnych indeksów. W Hulku dochodzi masywna koperta. I wszystko jest jasne.

Dobra, wrzuciłem trzy do porównania. Masz na myśli długość wskazówki sekundowej? 

20250312_210200-COLLAGE.jpg

Kermit nie ma AR pod lupką i trudniej się odczytuje datę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długość, wielkość, proporcje. Nie wrzucaj randomowych zdjęć, które kiedyś zrobiłeś, tylko weź dwa zegarki popatrz sobie na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, facecik napisał(-a):

Długość, wielkość, proporcje. Nie wrzucaj randomowych zdjęć, które kiedyś zrobiłeś, tylko weź dwa zegarki popatrz sobie na nie.

Nie mam wszystkich zegarków przy sobie tak do porównania. Fakt jest taki, że najbardziej proporcjonalne wskazówki i indeksy do wielkości i budowy koperty ma z tej trójki Pepsi. Nie każdy jednak lubi idealne kształty i wymiary, bo gdyby tak było, świat byłby strasznie nudny. W Hulku podoba mi się koperta ala kobra. Wiem, że cieniutkie wskazówki słabo korespondują z całością masywnej koperty i indeksami, przez co przypomina mi trochę naszego poczciwego boćka 🤣, ale ja już przyzwyczaiłem się do tego widoku i przestałem zauważać pewne niedoskonałości, które posiada ten zegarek. Do Kermita cały czas próbuję się przekonywać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, facecik napisał(-a):

Ktoś (nie pamiętam kto) kiedyś zwrócił uwagę na to, że w maxi dial i maxi kopercie wskazówka minutowa jest nieproporcjonalnie mała (krótka?). W nowym subie jest to już podobno poprawione. Miałem ale nie porównywałem, bo jakoś przeszło mi to koło... ucha. Teraz zacząłem zwracać na to uwagę, bo porównałem z 40mm maxi GMT. No i rzeczywiście tam wskazówka minutowa jest dłuższa, może minimalnie grubsza. Lepiej to wygląda. Teraz jak zakładam starego suba to widzę tylko tę małą wskazówkę...😬 

🙋‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Bartek79 napisał(-a):

🙋‍♂️

Tak myślałem, że ktoś ze starej gwardii...

24 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Nie mam wszystkich zegarków przy sobie tak do porównania. Fakt jest taki, że najbardziej proporcjonalne wskazówki i indeksy do wielkości i budowy koperty ma z tej trójki Pepsi. Nie każdy jednak lubi idealne kształty i wymiary, bo gdyby tak było, świat byłby strasznie nudny. W Hulku podoba mi się koperta ala kobra. Wiem, że cieniutkie wskazówki słabo korespondują z całością masywnej koperty i indeksami, przez co przypomina mi trochę naszego poczciwego boćka 🤣, ale ja już przyzwyczaiłem się do tego widoku i przestałem zauważać pewne niedoskonałości, które posiada ten zegarek. Do Kermita cały czas próbuję się przekonywać. 

Jedni się przyzwyczajają, innym zaczyna coś przeszkadzać. Była mowa o maxi to wrzuciłem swoje trzy grosze, bo akurat takie mam ostatnio przemyślenia jak patrzę na 116610. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, że to, co dzisiaj tak lubimy, już następnego dnia może cieszyć kogoś innego. To są tylko zegarki, tu nie ma świętych krów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Nie widzę wad emoji16.png

Zawsze coś się znajdzie 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolę fatboya z tą wskazówką godzinową niż wysmuklone 12.... z szerszą bransą i dużym zapięciem. Gusta, guściki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te szerokie uszy mu idealnie pasują i tworzą spójna calosc

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Bartek79 napisał(-a):

Osobiście wolę fatboya z tą wskazówką godzinową niż wysmuklone 12.... z szerszą bransą i dużym zapięciem. Gusta, guściki...

1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Te szerokie uszy mu idealnie pasują i tworzą spójna calosc

Coś w tym jest. Też mi się podoba ta koperta z szerokimi uszami, natomiast wybrałem nowszy model ze względu na lepszy mechanizm, AR i świetną cenę, w której udało mi się wyrwać swoją 12... ;) 

IMG_5792_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wewnętrzny ar to mocny argument

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patenty które były zglaszane w ostatnich latach przez R nie ujrzały jeszcze światła dziennego (przynajmniej te o których ja słyszałem) wiec może to patenty zapobiegawcze 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jan napisał(-a):

patenty które były zglaszane w ostatnich latach przez R nie ujrzały jeszcze światła dziennego (przynajmniej te o których ja słyszałem) wiec może to patenty zapobiegawcze 🤔

Od patentu do wdrozenia moze minac dlugi czas, zalezy od ich wewnetrznej polityki, stategii i aktualnych mozliwosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Pomyliłem się i zamówiłem paski gumowe zamiast do DJ41 to do DJ 2. Będzie to pasować czy nie bez powodu jest rozróżnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie widzę wad 92b9c27939b6b2e09be70876ed96b60a.jpg&key=d5d4c942617faf9f31ee27a72087b5e309c160b7acabf90ced17234f21cf880c

Ma ich z pewnością mniej, niż ugrzeczniony 126610, a jego główną wadą jest to, że ma tyle samo zwolenników, co i przeciwników. Ta druga grupa może mieć nawet liczebną przewagę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to już nie moj problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Bartek79 napisał(-a):

O co chodzi z tym wysmuklonym 12?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, pisar napisał(-a):

O co chodzi z tym wysmuklonym 12?

Myślę, że chodzi o odchudzenie uch w serii 12.  

Screenshot_20221214_211239_YouTube.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis na zielono :)6895b5df704b2e3cc044c98a13a3eac9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze trochę pracy i weekend 😛

20250314_133727.jpg

20250314_134008.jpg

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.03.2025 o 21:03, mario1971 napisał(-a):

Dobra, wrzuciłem trzy do porównania. Masz na myśli długość wskazówki sekundowej? 

20250312_210200-COLLAGE.jpg

Kermit nie ma AR pod lupką i trudniej się odczytuje datę. 

7 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Myślę, że chodzi o odchudzenie uch w serii 12.  

Screenshot_20221214_211239_YouTube.jpg

To ja tu szczerze mówiąc nie widzę tej lepszej czytelności Hulka, jak już to gorszą - indeksy i wskazówki te same a zielona tarcza nieco mniej kontrastowa niż czarna. Najlepiej z tego czytelny jest Starbucks ale ma wady i z Hulka i z 126610.

No ale każdy widzi co chce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Bugs napisał(-a):

To ja tu szczerze mówiąc nie widzę tej lepszej czytelności Hulka, jak już to gorszą - indeksy i wskazówki te same a zielona tarcza nieco mniej kontrastowa niż czarna. Najlepiej z tego czytelny jest Starbucks ale ma wady i z Hulka i z 126610.

No ale każdy widzi co chce...

Fajny filmik do obejrzenia. 

Jak zrobię foto porównawcze, to oczywiście też tu wrzucę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi