Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, qlimaxzu napisał(-a):

36-ka też ładnie leży 😄

A full set w cenie sklepowej rzadko się trafia, więc oszczędności na stół i turkus do pary z srebrnym wpada do kolekcji ;)

Jeszcze tylko 124060 i kompletna :)

IMG_4616.jpeg

Ciekawa i w dodatku modna kolorystyka. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minutes ago, qwerf said:

Nie mogę się napatrzeć i nacieszyć. Jest jakiś element dzieciaka w dorosłym człowieku...

Wimbledon 36 126234. 

Wahałem się między blue a mint green, ale ten model dopiero na żywo wyjaśnia wszystkie inne tarcze :) 

imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_3066 3.JPG

IMG_3068 2.JPG

Nie mogę się napatrzeć i nacieszyć. Jest jakiś element dzieciaka w dorosłym człowieku...

Wimbledon 36 126234. 

Wahałem się między blue a mint green, ale ten model dopiero na żywo wyjaśnia wszystkie inne tarcze :) 

imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

Gratulacje! Super wybór i najważniejsze ze Ciebie cieszy. Zakupiłeś w AD ? Miałeś okazje porównać inne tarcze na żywo ze tak piszesz? Mi się zawsze Wimbledon podobał jako wyjątek i chyba jeden z nielicznych modeli z rzymskimi numerami... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, KrysH napisał(-a):

Gratulacje! Super wybór i najważniejsze ze Ciebie cieszy. Zakupiłeś w AD ? Miałeś okazje porównać inne tarcze na żywo ze tak piszesz? Mi się zawsze Wimbledon podobał jako wyjątek i chyba jeden z nielicznych modeli z rzymskimi numerami... 

Tak. Mierzyłem 36 mint green, 41 blue - oba fluted, i OP na szampańskiej.

Przychodziłem z myślą, że zapiszę się na blue, natomiast mint green jak dla mnie totalnie go gniecie. I byłem totalnie zaskoczony jak dobrze wygląda "zwykły" OP 36 na oyster z szampańską tarczą. REWELACJA. 

Ale jak wspomniałem - jak nie wiesz co wybrać, bierz Wimbledon, on wszystko pogodzi :) Na żywo rewelka. 

Kupiłem w Rarist, serdecznie polecam, jestem więcej niż zadowolony z obsługi i  przebiegu transakcji.

IMG_2944.JPG

IMG_2941.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak wrażenia ? U mnie po roku super, mój EDC emoji3059.png

Jak na razie super🤪. Przy nim mógłbym być "jednozegarkowcem"😁. Obecnie wygląda, że robi ok + 0,5/1,0 sekundy na dobę👍. Nawet bransoleta mi nie przeszkadza, chociaż wcześniej w różnych zegarkach miały tendencję do wyrywania włosów.

Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dzisiaj na rowerze z Explorerem II 👍

IMG_4215.jpeg

Masz piękny zegarek😁

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YM 42 w żółtym rolexowym złocie, które do mojej karnacji jakoś nie pasuje.

b91a362170f5b549df88adaba095e0d2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzi i wyglada idealnie, a od rasistowskich żarcików sie powstrzymam

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar też jest konkretny. Ja mimo wszystko wolę bardziej kompaktowe 40mm w GMT.

ae82c0d57c6c8a0015e12076b1b5a5a7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

YM 42 w żółtym rolexowym złocie, które do mojej karnacji jakoś nie pasuje.

b91a362170f5b549df88adaba095e0d2.jpg

Mariuszku jak opolisz różową niespracowaną łapeczkę to wejdzie idealnie ;) 

Masz czorne owłosienie - pasuje gold na 100% 

4 godziny temu, qlimaxzu napisał(-a):

W niedzielę też można popracować ;)

IMG_4645.jpeg

to jest ten 39mm?

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiffany wyzej to 36, tak jak moj mincik232db8627de6505eb3582e7a56f293d3.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ta książka? Jakie są najlepsze pozycje dotyczące tej marki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytaj tylko kupuj😃 trzeba brać póki jest napisana w języku polskim 😃 wszystkie najlepsze perełki są napisane w języku angielskim a nie każdy go zna, mało jest książek polskiego wydawnictwa o takiej tematyce zegarkowej, ja już swoją zamówiłem i jest w drodze, nawet gdyby miała nie być super fajna to dobrze będzie ją mieć w swojej kolekcji 😉

A tutaj link do książki którą obowiązkowo trzeba będzie kupić 😉 https://mpublishing.pl/produkt/ksiazka-zegarki-mechaniczne-jakub-filip-szymaniak-i-tomasz-miler/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi