Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ooooooo  Widzę, że pan się ładnie przedstawił przed, nam tutaj w tej chwili słuchaczom, przed tymi milionami słuchaczy. ...

Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na oficjalny komunikat ze strony @mario1971 😅🙄🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Jan napisał(-a):

Nikt tu przed nikim nie musi się tłumaczyć, dementować czegokolwiek ani potwierdzać 

czyli co? jest aferka czy jej nie ma 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożartować można a tak serio to nie wiem jak reszta ale ja mam w d...ie co kto robi ze swoimi zegarkami 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale podroczyć się można. Swoją drogą, cena rzeczywiście dojebana na maksa. Z drugiej strony, mało ich jest, więc jest szansa na sprzedaż. Na chrono 24 są droższe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nikt tu przed nikim nie musi się tłumaczyć, dementować czegokolwiek ani potwierdzać 

Oczywiście, że nie musi – i całe szczęście
Tu nie komis śledczy, tylko klub miłośników, a jak wiadomo – miłośnik czasem kupi, czasem sprzeda, czasem nawet… nie zdąży zdjąć folii.

Więc spokojnie – nikt niczego nie oczekuje.
Ale pośmiać się zawsze można

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolny rynek. Każdy może robić co chce. Sami przecież tu prawie wszyscy kupujemy i sprzedajemy bez przerwy. Tylko może lepiej czasem nie pisać ekstatycznych postów zaraz po zakupie, bo potem to dziwnie wychodzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, facecik napisał(-a):

Ale podroczyć się można. Swoją drogą, cena rzeczywiście dojebana na maksa. Z drugiej strony, mało ich jest, więc jest szansa na sprzedaż. Na chrono 24 są droższe.

Na chrono24 nie ma takiej wersji z błękitną tarcza, najwięcej jest albo z białą albo czarna tarcza a najdroższy kosztuje 235.155 zl i jest wykonany z 18K złota razem z bransoleta 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Na chrono24 nie ma takiej wersji z błękitną tarcza, najwięcej jest albo z białą albo czarna tarcza a najdroższy kosztuje 235.155 zl i jest wykonany z 18K złota razem z bransoleta 

Są, są.

https://www.chrono24.pl/rolex/rolex-1908--id41880093.htm?searchHash=dd2e7bf9_eg4j4i&pos=11&catalogTestBadge=TCRT_00_true

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

może lepiej czasem nie pisać ekstatycznych postów

Reklama dźwignią handlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Wolny rynek. Każdy może robić co chce. Sami przecież tu prawie wszyscy kupujemy i sprzedajemy bez przerwy. Tylko może lepiej czasem nie pisać ekstatycznych postów zaraz po zakupie, bo potem to dziwnie wychodzi. 

Oj bez przesady, nie rozliczajmy nikogo kiedy ma wprowadzać marketing, 5 minut przed czy 5 minut po 🤗

Uwielbiam Was wszystkich, chociaż bez wzajemności i życze Wam jak najlepiej, tylko proszę jak chcecie mi sprzedać OP34 silver to tylko za oficjalną cenę ptaszyska 🙄😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, facecik napisał(-a):

Ach tak teraz mi się ukazały musiałem tylko dopisać w wyszukiwarce ze chodzi o tarcze ,, ice blue dial'' i wyskoczyła ich cala masa :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle szumu, a bywają tu na forum tacy miłośnicy, co pół rodziny pozapisywali na chodliwe modele... tylko siedzą cichutko. 😏

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, GregZukej napisał(-a):

pośmiać się zawsze można

11 minut temu, kokeszka napisał(-a):

Reklama dźwignią handlu.

Po co te niezdrowe podniety ? Nie pomyśleliście, że może Mariusz robi miejsce w skrytce bankowej i zbiera cash na coś takiego, że wszystkim tropicielom stanu jego posiadania kapcie spadną ? Sam zresztą pisał niedawno, że fascynacja horologią mu przechodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co te niezdrowe podniety ? Nie pomyśleliście, że może Mariusz robi miejsce w skrytce bankowej i zbiera cash na coś takiego, że wszystkim tropicielom stanu jego posiadania kapcie spadną ? Sam zresztą pisał niedawno, że fascynacja horologią mu przechodzi.

Spokojnie, przecież nikt tu nikomu nie zagląda do skrytki ani do portfela

Temat 1908 po prostu sam się prosił o kilka żartów – bo zegarek świeży, fotki gorące, a historia dynamiczna jak wskazówka chronografu

A jeśli Mariusz faktycznie robi miejsce na coś większego – tym lepiej!

Może będzie turbo grubo, a my wszyscy z otwartymi buziami będziemy klikać „Lubię to” jak szaleni.

Póki co: trochę śmiechu, trochę spekulacji, jak to w zegarkowym świecie bywa.

Nie wszystko trzeba brać śmiertelnie serio.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to Mariusza to pewnie wrzucone tak o, jak sie ktos trafi to niech bierze a przez ten czas sobie bedzie nosil, kto z nas dla takiego zysku nie pozbylby sie zegara

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

Jeśli to Mariusza

Porównaj "układ zmarszczek" na pasku, a znajdziesz odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie piszę do kolegi z FBI zeby porównał..
Czy Wy serio nie macie co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dziecioki xD, dajta spokój już bo Mario nie zaśnie w nocy 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom wątku musi dorównywać prestiżowi rolka.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Już się przestraszyłem, że sprzedałeś tę setkę Atlantików, dołożyłeś trochę zaskórniaków i kupiłeś Suba. Na szczęście jednak nie emoji3.png.

ten tekst rozłożył mnie dzisiaj na łopatki:

Już się przestraszyłem, że sprzedałeś tę setkę Atlantików 😅🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, bober5264 napisał(-a):

kto z nas dla takiego zysku nie pozbylby sie zegara

Weź pod uwagę, że jeszcze (chyba) nie minęło pół roku od nabycia (czyli wchodzi PIT), a do tego Chroneo też musi coś z tego mieć.

A na poważnie - myślę, że 1908 poległ w konfrontacji z ALS.

@mario1971 pewnie siedzi teraz wylogowany z browarem/skoczem w łapie i ma z tych wszystkich dywagacji niezły ubaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, machlo napisał(-a):

Tyle szumu, a bywają tu na forum tacy miłośnicy, co pół rodziny pozapisywali na chodliwe modele... tylko siedzą cichutko. 😏

Ja nie widzę w tym nic specjalnie problematycznego, jak i w samym flipowaniu. To tylko droga biżuteria, nie artykuł pierwszej potrzeby. Tylko pewnie nie wrzucają postów na forum. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widzę w tym nic specjalnie problematycznego, jak i w samym flipowaniu. To tylko droga biżuteria, nie artykuł pierwszej potrzeby. Tylko pewnie nie wrzucają postów na forum.  

Dokładnie tak – flip flipowi nierówny.

W UK (i nie tylko tam) żeby w ogóle zobaczyć Daytona czy GMT w salonie, to musisz mieć spending history na poziomie 300k+ funtów rocznie. Tam to już nie lista kolejkowa, tylko klub VIP z weryfikacją konta

U nas w PL pewnie też nie jest tak, że rzadkie modele rozdaje się przypadkowym klientom z ulicy. Jak ktoś w Polsce dostaje np. 1908 Ice Blue, to raczej nie pierwszy zegarek, który kupił u tego dealera.

Więc jeśli po takim zakupie decyduje się go sprzedać i coś na tym zarobi – no to… trudno się dziwić. Często to co zarobi z tego flipa to i tak tylko kropla w morzu tego, co zostawił wcześniej w salonie......

Zresztą – czy to naprawdę aż taki problem? Kto chce, nosi. Kto chce, sprzedaje. Kto chce, się jara nowością przez 24h i wrzuca na forum. I dobrze, bo przynajmniej jest co pooglądać

To tylko moja opinia, ale może warto wrzucić trochę luzu do tej rozmowy – każdy gra w tę grę tak, jak umie i na ile mu system pozwala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź pod uwagę, że jeszcze (chyba) nie minęło pół roku od nabycia (czyli wchodzi PIT), a do tego Chroneo też musi coś z tego mieć.

Pod uwagę to biorę wypisanie sie z tego forum, bo coraz dziwniej sie tu robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi