Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Tu miało być weekendowe zdjęcie Suba, ale od lipca miałem go tylko przez tydzień. Serwis w tym kraju to jakieś pier**lone nieporozumienie. Właśnie byłem odebrać zegarek z reklamacji, ale konieczna będzie reklamacja reklamacji...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tu miało być weekendowe zdjęcie Suba, ale od lipca miałem go tylko przez tydzień. Serwis w tym kraju to jakieś pier**lone nieporozumienie. Właśnie byłem odebrać zegarek z reklamacji, ale konieczna będzie reklamacja reklamacji...

A co się z nim dzieje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek na gwarancji do 2026 roku. Zauważyłem, że przestał trzymać rezerwę chodu i spóźniał się 5-6 sekund na dobę. Postanowiłem, że oddam go do serwisu. Zegarek trzymali mi 10 tygodni. Odebrałem bez marudzenia, ale w domu, w sztucznym świetle pod pewnym kątem, u dołu tarczy zauważyłem zaciek widoczny na zdjęciach. Zrobiłem zdjęcie i wysłałem obsłudze salonu, w którym oddawałem zegarek. Prosili bym go zwrócił i złożył reklamację. Prosiłem o priorytetowe potraktowanie, lecz otrzymałem go dopiero po kolejnych trzech tygodniach. Dziś byłem go odebrać i co? Zaciek nie do końca został usunięty, dlatego znowu wróciłem bez zegarka. Szczerze mówiąc, mam już dość...

A to fotki po odebraniu za pierwszym razem:
81f585cf5e2f202f86f6bd63da33d8f5.jpg
38eccbe2774f0b96d6887903307bb433.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarek na gwarancji do 2026 roku. Zauważyłem, że przestał trzymać rezerwę chodu i spóźniał się 5-6 sekund na dobę. Postanowiłem, że oddam go do serwisu. Zegarek trzymali mi 10 tygodni. Odebrałem bez marudzenia, ale w domu, w sztucznym świetle pod pewnym kątem, u dołu tarczy zauważyłem zaciek widoczny na zdjęciach. Zrobiłem zdjęcie i wysłałem obsłudze salonu, w którym oddawałem zegarek. Prosili bym go zwrócił i złożył reklamację. Prosiłem o priorytetowe potraktowanie, lecz otrzymałem go dopiero po kolejnych trzech tygodniach. Dziś byłem go odebrać i co? Zaciek nie do końca został usunięty, dlatego znowu wróciłem bez zegarka. Szczerze mówiąc, mam już dość...

A to fotki po odebraniu za pierwszym razem:
81f585cf5e2f202f86f6bd63da33d8f5.jpg&key=4164a5edbae24d036bb320fd8ac8e60c2a565b103e118d6b493766d795d494b2
38eccbe2774f0b96d6887903307bb433.jpg&key=3f610695e2cddf9acc4a1542210b8d758a2eaa289d6ac50dde7221576be695ad

No niestety idzie to do zegarmistrza jakiegoś do Warszawy a nie do Szwajcarii. Widocznie jakiś partacz, bo inaczej tego nazwać nie można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie do Warszawy. Jeżeli chodzi o KRUKa to w Wielkopolsce też jest serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kupujemy często zegarek za ponad 50tyś. i mamy takie problemy z serwisem. Żeby kupić to trzeba się w kolejce ustawić jak po świętego Grala. Jestem ciekaw kto nakręcił taki hype na te zegarki. Szkoda słów. Mój Casio Oceanus nie ma takich problemów :)

CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli lepiej byloby oddac na serwis do np Czasowni, zaplacic ok tysiaka i miec z glowy, bo gwarancyjnie to widac ze cudownie traktuja te zegarki

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, K_J napisał(-a):

Czyli kupujemy często zegarek za ponad 50tyś. i mamy takie problemy z serwisem. Żeby kupić to trzeba się w kolejce ustawić jak po świętego Grala. Jestem ciekaw kto nakręcił taki hype na te zegarki. Szkoda słów. Mój Casio Oceanus nie ma takich problemów :)

Casiolepsze# 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Czyli lepiej byloby oddac na serwis do np Czasowni, zaplacic ok tysiaka i miec z glowy, bo gwarancyjnie to widac ze cudownie traktuja te zegarki

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Cóż, też mam wrażenie, że lepiej oddać do sprawdzonego zegarmistrza, niż bawić się w taki oficjalny serwis, na tak przypadkowym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, K_J napisał(-a):

#CasioLepsiejsze 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż. Po to jest gwarancja. Oddawać do skutku. W momencie kiedy oddamy zegarek do innego nieautoryzowanego serwisu stracimy gwarancję. Pisać reklamacje i oddawać aż będzie idealnie. Choćby paproch jeden został na tarczy. Ma być idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):
Weekend z Pepsi.

43288184148db97c5660546e0a4f1b67.jpg&key=12fe9a31719afd4af8315b68fa314f58cceb44d3f45dd5357a6a7d9caf658fa0

Dobrze go widzieć

U mnie za to niezmiennie Polar 😉

IMG_8659.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dobrze go widzieć emoji6.png

U mnie za to niezmiennie Polar 😉

IMG_8659.jpeg

Pepsi jest tym najbardziej uniwersalnym zegarkiem w moich zbiorach, stąd najczęściej na nadgarstku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20251115_134422.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poszukiwaniu Rolexa dla mnie - podejście szóste :D

IMG_4365.jpg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Butik napisał(-a):

IMG_4365.jpg

No tak. 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Butik napisał(-a):

To co tam jeszcze zostało, land dweller ?😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ma być idealnie emoji846.png

Sądząc po tym w jakim stanie serwis oddał "naprawiony" zegarek, trudno uwierzyć, że są w stanie zrobić to dobrze. Każda kolejna ingerencja takich fachowców to IMO psucie zegarka ... współczuję właścicielowi :( zgłosiłbym sprawę do firmy ROLEX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.11.2025 o 14:14, hylu napisał(-a):

weekend czas zacząć!:)

L1040713.JPG

Bardzo ładne zdjęcie, zegarek też fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi