Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

IMG_20260328_134126.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LD robi robotę 👍👍

Ale mój do zwrotu 🤣🤣

IMG_9936.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, mario1971 napisał(-a):

I jeszcze krótki filmik. 

czuć piniondz ;) 

ja jestem ciekawy jak zareagują maczety zaraz za rogiem, jak będziesz szedł do kościółka ze święconką 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

Rolex to skarb 

IMG_20260328_181411.jpg

Oficjalnie wnoszę aby to zdjęcie było wizytówką działu Rolex. 
explorer w rustykalnej drewnianej skrzynce 😍🤗

IMG_8568.thumb.jpeg.c7eac716f607148c0bd9265c7c5e1a01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuć piniondz  
ja jestem ciekawy jak zareagują maczety zaraz za rogiem, jak będziesz szedł do kościółka ze święconką

Mariusz ma długie rękawy w koszulach, nikt nie zobaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mariusz ma długie rękawy w koszulach, nikt nie zobaczy emoji23.png

Lepiej tak, niż w komplecie lakierki, przykrótkie spodnie wizytowe i stópki. 😋 A krótki rękaw w koszulach to już prawdziwy obciach. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką muszę kiedyś sobie kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.03.2026 o 20:22, mario1971 napisał(-a):

Czyli jak nic nie powiedzieli, to Cię skreślili. W przeciwnym wypadku dostałbyś formułkę typu; przepisujemy pana da późniejszy odbiór, ale nie możemy panu zagwarantować ani konkretnego miejsca na liście, ani orientacyjne terminu odbioru. 

Ciekawe będę siedział cicho - zobaczymy jak zachowa się AD Rolex na terenie Polski.

Też byś chciał być tak obsłużony? że przez wadę fabryczną spadasz z rowerka albo lądujesz na końcu listy?

Przyszedłem tam kupić zegarek dla siebie (nie jestem flipperem) za kilkadziesią tysięcy a nie bułki w sklepie na rogu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, dsz napisał(-a):

Ciekawe będę siedział cicho - zobaczymy jak zachowa się AD Rolex na terenie Polski.

Też byś chciał być tak obsłużony? że przez wadę fabryczną spadasz z rowerka albo lądujesz na końcu listy?

Przyszedłem tam kupić zegarek dla siebie (nie jestem flipperem) za kilkadziesią tysięcy a nie bułki w sklepie na rogu.

Ja coś im się mieści w normie jakościowej, to nie uznają tego za wadę fabryczną. Innymi słowy potraktowali Cię jak pieniacza, w najlepszym razie gościa, który nie chce odebrać i szuka wymówki. Gdyby to był Twój piąty czy któryś z rzędu zakup to spoko. Jeśli to pierwszy… to trzeba było brać 🙂

A robią tak, bo mogą. Cały czas popyt przewyższa podaż. 

PS. Przywiązuje dość dużą wagę do jakości wykończenia i zupełnie szczerze, taka „wada” na pewno nie spowodowałaby, żebym go nie kupił, gdybym chciał taki zegarek i czekał na niego miesiącami. Pewnie gdyby w magazynie leżały trzy inne egzemplarze, to szukałbym idealnego, ale w tym przypadku…
No ale to Twoje pieniądze 😉

PS 2. Jak byś w sklepie na rogu odmówił zakupu bułek, bo mają nie taki kształt, jak Twoim zdaniem powinny, to na drugi dzień i tak by Ci sprzedali bułki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, rafi napisał(-a):

Ja coś im się mieści w normie jakościowej, to nie uznają tego za wadę fabryczną. Innymi słowy potraktowali Cię jak pieniacza, w najlepszym razie gościa, który nie chce odebrać i szuka wymówki. Gdyby to był Twój piąty czy któryś z rzędu zakup to spoko. Jeśli to pierwszy… to trzeba było brać 🙂

A robią tak, bo mogą. Cały czas popyt przewyższa podaż. 

PS. Przywiązuje dość dużą wagę do jakości wykończenia i zupełnie szczerze, taka „wada” na pewno nie spowodowałaby, żebym go nie kupił, gdybym chciał taki zegarek i czekał na niego miesiącami. Pewnie gdyby w magazynie leżały trzy inne egzemplarze, to szukałbym idealnego, ale w tym przypadku…
No ale to Twoje pieniądze 😉

PS 2. Jak byś w sklepie na rogu odmówił zakupu bułek, bo mają nie taki kształt, jak Twoim zdaniem powinny, to na drugi dzień i tak by Ci sprzedali bułki. 

Przepraszam, ale Twoja argumentacja zupełnie do mnie nie trafia...

Ogólnie brak centrowania na rehaut to wada.

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 27.03.2026 o 14:40, dsz napisał(-a):

Nie miałem dzisiaj szcześcia :( 

Korona na 12 rehau przesunięta w prawo, dziwne bo litery na prawo od korony są w osi, a po lewej stronie uciekają w prawo 

Dzisiaj upiję się ze złości :( 

20260327_111224.jpg

Tak patrzę na ten egzemplarz i mam bardzo mieszane uczucia, bo "wada"* na pierścieniu dystansowym jest ewidentna.

Zarowno marker (R) nie trzyma osi z indeksami, a także marker (X), wydaje się być odsunięty od niej.

Zdjęcię w sposób oczywisty przekłamuje, ale jeśli oczekujesz symetrii, to rozumiem Twoją decyzę. Problem polega na tym, że idealnego możesz się nigdy nie doczekać.

* na pewno w granicy tolerancji Rolex.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały grawer ROLEX na lewo od korony przesunięty jest w prawo włącznie z koroną

roolli.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dsz napisał(-a):

Też tak z jednym zegarkiem Rolexa miałem. 

W moim wypadku chodziło jednak o skazę na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Też tak z jednym zegarkiem Rolexa miałem. 

Mario ale pozbyłeś się go :) 

W perspektywie dalszej odsprzedaży będzie to zawsze argumentem do zejścia z ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, dsz napisał(-a):

Mario ale pozbyłeś się go :) 

W perspektywie dalszej odsprzedaży będzie to zawsze argumentem do zejścia z ceny...

Nie, tej Daytony akurat nie odebrałem. Dostałem za to info, że przesuwają mnie w kolejce na niewiadomo które miejsce, niekoniecznie na pierwsze na liście, i mogę czekać drugie tyle czasu, czyli kolejne dwa lata. 

Po pół roku powiedziałem im, że już nie jestem zainteresowany tym modelem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak patrzę na ten egzemplarz i mam bardzo mieszane uczucia, bo "wada"* na pierścieniu dystansowym jest ewidentna.

Zarowno marker nie trzyma osi z indeksami, a także marker (X), wydaje się być odsunięty od niej.

Zdjęcię w sposób oczywisty przekłamuje, ale jeśli oczekujesz symetrii, to rozumiem Twoją decyzę. Problem polega na tym, że idealnego możesz się nigdy nie doczekać.

* na pewno w granicy tolerancji Rolex.

Widać, że nie centruje. Ma prawo nie odebrać i poprosić o nowy. Jak zachowa się WKruk, to już inna strona medalu

Ja sprawdziłem swoje zegarki pod lupą i korony wszędzie ładnie centrują oprócz DJ niebieskiego. Ma lekkie przesunięcie w prawo i nie jest centralnie między 6 i 0 Tłumaczę to sobie, że to jedyny zegarek z drugiej ręki, więc pewnie sprzedawca wcisnął bubel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z ciekawosci sprawdzilem swoje i centruja jak trzeba, ale podczas noszenia na rehaut spojrzalem moze z 2 razy, przy odbiorze bym tego nawet nie sprawdzal

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktura tarczy w LD - jest ok, czy jednak można było oczekiwać od Rolexa czegoś więcej? Czekam na Wasze głosy i opinie.

f44e82c6028b424344720018fb29db9a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się, że wykonanie lepsze niż profesjonalne Rolexa. Niestety projekt LD przy klasykach ze zintegrowaną bransoletą jak Nautilus czy VC 222 czy RO wygląda jakby Steinhart to wypuścił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Faktura tarczy w LD - jest ok, czy jednak można było oczekiwać od Rolexa czegoś więcej? emoji848.png Czekam na Wasze głosy i opinie.

f44e82c6028b424344720018fb29db9a.jpg

imo, faktura może być,  natomiast na tarczy nie podoba mi się 6 i 9, co summa summarum skutkuje moim nieprzekonaniem do cyferblatu w ld. generalnie w ld według mnie najlepszy jest mechanizm, natomiast samo ld ma, że tak to ujmę, bardzo mało w sobie rolexa - zintegrowana bransoleta to nie jest dna rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi