Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

On 7/9/2026 at 4:59 PM, rafalmosty said:

IMG_1635.jpeg

Piękny! Osobiście mam wersję gładki bezel i jubilee, z uwagi na wygodę jubilee, ale ta kombinacja również mi się bardzo podoba, ma coś w sobie. 

On 7/12/2026 at 3:34 PM, mario1971 said:

19773458e17ddd3b6ab0439a1e3eef40.jpg

Super fotka. Jak oceniasz wygodę noszenia pod kątem bransoleta, grubość itp? 

Muszę przyznać że przy premierze nie byłem przekonany do Land Dwellera ale z czasem bardzo zaczął mi się podobać. Na Twoich fotkach prezentuje się świetnie na nadgarstku.

Edytowane przez Pawlardo
.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez lata broniłem sie przed datjustem, że za błyszczący, za bardzo biżuteryjny, za bardzo rzuca sie w oczy,  że 41 za duze a 36 za małe, że taki ogolnie niemeski jest na tle wszystkich subów, explorerów, gmt itp. Tymczasem okazało sie że te 36 mm na moim 18 cm nadgarstku to najwygodniejszy zegarek jaki od lat miałem i swietnie sie sprawdza na codzien. Mozna sie jeszcze samemu zaskoczyć.    

IMG_9841.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ralfee napisał(-a):

Przez lata broniłem sie przed datjustem, że za błyszczący, za bardzo biżuteryjny, za bardzo rzuca sie w oczy,  że 41 za duze a 36 za małe, że taki ogolnie niemeski jest na tle wszystkich subów, explorerów, gmt itp. Tymczasem okazało sie że te 36 mm na moim 18 cm nadgarstku to najwygodniejszy zegarek jaki od lat miałem i swietnie sie sprawdza na codzien. Mozna sie jeszcze samemu zaskoczyć.    

fajna konfiguracja z tym gładkim bezelem i jubilee. w sumie mniej daje po oczach niż z bezelem karbowanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, lort napisał(-a):

fajna konfiguracja z tym gładkim bezelem i jubilee. w sumie mniej daje po oczach niż z bezelem karbowanym.

Dzięki dokładnie taki był cel i w praktyce sie bardzo dobrze sprawdza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 36mm to jeszcze dobrze wygląda, ale podobno w 41mm ten bezel już się za gruby wydaje Ja sam nigdy się na tym nie skupiałem, bo wolałem karbowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

W 36mm to jeszcze dobrze wygląda, ale podobno w 41mm ten bezel już się za gruby wydaje emoji6.png Ja sam nigdy się na tym nie skupiałem, bo wolałem karbowany emoji846.png

W 41 bezel jest dość szeroki i na dodatek kształt jest inny bo płaski, podczas gdy w 36 jest wypukły, dla mnie w 36 tez wygląda lepiej. Ogólnie ten rozmiar mnie mocno zaskoczyl, wiem, że to klasyka itp. ale nie spodziewałem sie takiej wygoody w noszeniu, pewnie tez troche zasługa jubillee, która jest bardzo wygodna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, ralfee said:

IMG_9841.jpeg

Mam ten sam model w rozmiarze 41, świetny zegarek, też wziąłem smooth na jubilee gdyż jest bardziej subtelny. Z kolei karbowany bezel bardzo podoba mi się na bransolecie Oyster.

Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi wygodę noszenia, jest to niesamowicie wygodny zegarek, przymierzałem oyster i jubilee, i jubilee jest dużo bardziej wygodna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W 41 bezel jest dość szeroki i na dodatek kształt jest inny bo płaski, podczas gdy w 36 jest wypukły, dla mnie w 36 tez wygląda lepiej. Ogólnie ten rozmiar mnie mocno zaskoczyl, wiem, że to klasyka itp. ale nie spodziewałem sie takiej wygoody w noszeniu, pewnie tez troche zasługa jubillee, która jest bardzo wygodna.
W 41 płaski bezel wygląda bardzo źle w mojej ocenie. Proporcje zostały zgubione przez ten płaski naleśnik.
Tak jak słusznie zauważyłeś w 36 bezel jest zaokrąglony. Tak samo jest OP39.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_9841.jpeg.29ef12808694130be9572d01107391d4.jpeg

Potwierdzam. Świetnie ta konfiguracja wypada na żywo. Nie drażni, jest bardzo blisko OP36. 0c73a8d287dba5f32b9d635e2b1fba5b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi