dsz 241 #70426 Posted June 22 (edited) Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Miło = nudno. A każda gównoburza to niemiła, aczkolwiek orzeźwiająca odmiana od nudy. Mario dlatego jesteś tu jedyną osobą, którą lubię denerwować (w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😉) 🤗 4 minuty temu, Dnlaie napisał(-a): W prawdzie - nie mam doświadczenia z OP i przyznaje, że 54 leży bardzo wygodnie i jest płaski / aczkolwiek nie odniosłem wrażenia - aby (u mnie) BB siedział lepiej niż DJ & Ex (za to imo - przykładowo taki Ex, kładzie go wykonaniem / stąd przypuszczam, że w przypadku OP jest podobnie) *na początku jak się 'przesiadłem' z 54 na Ex, nie odniosłem wrażenia efektu 'wow'...ale z każdym kolejnym dniem & odbiciem światła - już tak Z uwagi na powyższe, moja rada jest taka: jako uzupełnienie, 54 - jest spoko / ale jeśli to ma być ten 'jeden jedyny' - to lepszy OP. Danielku nie zgodzę się 😉 Explorer to bardzo biżuteryjny zegarek jak na tool watch. Zresztą każdy Rolex błyszczy, nawet ten matowy z racji użytej stali. Nie namówisz mnie nigdy na OP - decyzja zapadła 🤗 Edited June 22 by dsz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 63907 #70427 Posted June 22 14 minut temu, dsz napisał(-a): Mario dlatego jesteś tu jedyną osobą, którą lubię denerwować (w pozytywnym tego słowa znaczeniu 😉) 🤗 Danielku nie zgodzę się 😉 Explorer to bardzo biżuteryjny zegarek jak na tool watch. Zresztą każdy Rolex błyszczy, nawet ten matowy z racji użytej stali. Nie namówisz mnie nigdy na OP - decyzja zapadła 🤗 Mi ten błysk Rolexa odpowiada, dostaje od niego zegarkowego orgazmu : D *gdy trzymam kierownicę, sprawia mi frajdę - patrzenie na niego P.S: a Ty czasem - nie odebrałeś OP z uwagi na niecentrującą koronę na wewnętrznym rignu? Jakże chcesz teraz odebrać 54, który ma... inny kolor indeksów od wskazówek heh *lepiej przypatrz się dobrze! Bo finalnie stwierdzisz, że tylko sarb - nie ma (akceptowalnych) wad hihi 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
dsz 241 #70428 Posted June 22 13 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Mi ten błysk Rolexa odpowiada, dostaje od niego zegarkowego orgazmu : D *gdy trzymam kierownicę, sprawia mi frajdę - patrzenie na niego P.S: a Ty czasem - nie odebrałeś OP z uwagi na niecentrującą koronę na wewnętrznym rignu? Jakże chcesz teraz odebrać 54, który ma... inny kolor indeksów od wskazówek heh *lepiej przypatrz się dobrze! Bo finalnie stwierdzisz, że tylko sarb - nie ma (akceptowalnych) wad hihi Daniel i tu jest haczyk zegarki klasyczne, z polerowanym bezelem bardzo odcinaja się na mojej ręce (dominują nad moją urodą). Zegarki typu vintage harmonizuja idealnie Jestem w kolejce na OP36 i kto będzie grzeczny temu odstapie 1 Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 5332 #70429 Posted June 22 2 godziny temu, dsz napisał(-a): Daniel i tu jest haczyk zegarki klasyczne, z polerowanym bezelem bardzo odcinaja się na mojej ręce (dominują nad moją urodą). Zegarki typu vintage harmonizuja idealnie Jestem w kolejce na OP36 i kto będzie grzeczny temu odstapie ..."Niewolnica Isaura" lub do wyboru "Moda na sukces"....... 2 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17519 #70430 Posted June 22 3 godziny temu, Dnlaie napisał(-a): *gdy trzymam kierownicę, sprawia mi frajdę - patrzenie na niego 😱 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 63907 #70431 Posted June 22 50 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): 😱 żeby zrozumieć, trzeba to przeżyć 🤣 2 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10685 #70432 Posted June 22 żeby zrozumieć, trzeba to przeżyć Potwierdzam. Mam tak zmoimi Rolkami a jak świeci słońce przez szybę, to dopiero jest ogień 2 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74665 #70433 Posted June 23 Na luzaku. 14 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15603 #70434 Posted June 23 Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Na luzaku. Land - Dweller w ogrodzie 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
mylof 4708 #70436 Posted June 23 23 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Share this post Link to post Share on other sites
McIntosh 877 #70437 Posted June 24 (edited) W dniu 22.06.2026 o 04:50, Dnlaie napisał(-a): Czy istnieją zegarki za duże? I tu schodzimy na tematy dotyczące gustu : ) *Najwyraźniej lubisz zegarki duże / ja małe! Aczkolwiek może nudno byłoby, gdyby każdy miał podobne upodobania... Lubię, nie lubię. Mam w nadgarstku 18,5 cm obwodu czyli wcale nie jakoś specjalnie dużo (to raczej średnia wartość), a część płaska na której spoczywa koperta zegarka ma 55 mm. Rolex Explorer 36 ma 43 mm L2L, co daje mi na ręku aż 12 mm wolnej przestrzeni. To nie może wyglądać dobrze stąd opinia taka, a nie inna. Edited June 24 by McIntosh 0 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17519 #70438 Posted June 24 @McIntosh co to jest 12 mm 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 63907 #70439 Posted June 24 17 minut temu, McIntosh napisał(-a): Lubię, nie lubię. Mam w nadgarstku 18,5 cm obwodu czyli wcale nie jakoś specjalnie dużo (to raczej średnia wartość), a część płaska na której spoczywa koperta zegarka ma 55 mm. Rolex Explorer 36 ma 43 mm L2L, co daje mi na ręku aż 12 mm wolnej przestrzeni. To nie może wyglądać dobrze stąd opinia taka, a nie inna. Gusta, gusta, guściki. Widząc ten sam obraz (w tym przypadku zegarka na nadgarstku) - jednemu, będzie się podobało a drugiemu nie. Szkoda czasu w ogóle o tym pisać / chyba - że wolisz brunetki a ja będę Ci wmawiał, że blondynki są 'lepsze' (albo na odwrót ; ) itp., itd. Noś co chcesz i jak chcesz (nic mi do tego i Twoich przekonań) a ja będę śmigał w tym, co mi się podoba (tylko nie pisz, że jest ***nia heh). Pozdro! 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
McIntosh 877 #70440 Posted June 24 7 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): @McIntosh co to jest 12 mm Optycznie to bardzo dużo. Porównaj na przykład zegarek o średnicy koperty 40 mm, a 42 mm. Niby 2 mm to niewiele, a jednak to widać. 3 minuty temu, Dnlaie napisał(-a): Gusta, gusta, guściki. Widząc ten sam obraz (w tym przypadku zegarka na nadgarstku) - jednemu, będzie się podobało a drugiemu nie. Szkoda czasu w ogóle o tym pisać / chyba - że wolisz brunetki a ja będę Ci wmawiał, że blondynki są 'lepsze' (albo na odwrót ; ) itp., itd. Noś co chcesz i jak chcesz (nic mi do tego i Twoich przekonań) a ja będę śmigał w tym, co mi się podoba (tylko nie pisz, że jest ***nia heh). Pozdro! Spoko, jasna sprawa. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74665 #70441 Posted June 24 Ani za duży, ani za mały - taki w sam raz. Nadgarstek 19cm. 8 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
dsz 241 #70442 Posted June 24 dejta spokój na żadnym wątku nie ma takich dywagacji jak tu na Rolku niech pierwszy rzuci kamieniem... tak kiedyś ja też tutaj wypisywałem takie rozterki co było bezsensownym działaniem (nie mylić z trollowaniem ) prawda jest taka, że wcześniej czy później każdy znajdzie swój ideał 👌 46 minut temu, mario1971 napisał(-a): Ani za duży, ani za mały - taki w sam raz. Nadgarstek 19cm. Mario przecież to talerz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 63907 #70445 Posted June 25 Podchodzę do Gościa na dworcu w Warszawie i mówię "zacny zegarek" (miał Rolka na ręku) a ten zwiał gdzie pieprz rośnie... *Gościu, jak będziesz to czytał (w co wątpię) - chciałem tylko pogadać o zegarkach ; ) 2 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
Heavyweight2712 8548 #70446 Posted June 25 36 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Podchodzę do Gościa na dworcu w Warszawie i mówię "zacny zegarek" (miał Rolka na ręku) a ten zwiał gdzie pieprz rośnie... *Gościu, jak będziesz to czytał (w co wątpię) - chciałem tylko pogadać o zegarkach ; ) 🤣 1 Share this post Link to post Share on other sites
dsz 241 #70447 Posted June 25 Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a): Podchodzę do Gościa na dworcu w Warszawie i mówię "zacny zegarek" (miał Rolka na ręku) a ten zwiał gdzie pieprz rośnie... *Gościu, jak będziesz to czytał (w co wątpię) - chciałem tylko pogadać o zegarkach ; ) jak podszedłeś do niego z maczętą, to nie dziwie się 😅 2 Share this post Link to post Share on other sites
Heavyweight2712 8548 #70448 Posted June 25 6 minut temu, dsz napisał(-a): jak podszedłeś do niego z maczętą, to nie dziwie się 😅 Szkoda, ze Ciebie tam nie było Ty mógłbyś do niego podejść ze swoim Rolkiem 🤣 na pewno mielibyście o czym rozmawiać 7 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74665 #70449 Posted June 25 10 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Dnlaie 63907 #70450 Posted June 25 1 godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a): 🤣 A gdy zapytałem u Wrony w tarasach o bransoletę do Rolexa - Pani spojrzała jak na łachmyte i odpowiedziała "nie!" heh *Swoją drogą nie dziwi mnie, że po takiej 'obsłudze' - klienci zrażają się do marki... 59 minut temu, dsz napisał(-a): jak podszedłeś do niego z maczętą, to nie dziwie się 😅 Przecież napisałem, że na dworcu w Warszawie (a nie w Krakowie ; ) 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites