Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

O, Szymon - gratulacje

Jak w porównaniu do poprzedniej wersji?

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej :) to jest poprzednia wersja tylko dokupiłem Jubilee :) i fajnie ale jeszcze nie wiem czy nie wole oyster ... napewno wygoda mega:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon, w końcu ją założyłeś. Fajnie, że ktoś tu jeszcze raz po raz wchodzi i wrzuca zdjęcia swojego Rolka. Chociaż to w chwili obecnej niezbyt poprawne zachowanie ;)

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, jest świetny  :)

Dzięki małej koronie pomiędzy SWISS a MADE, można nowego Batmana łatwo odróżnić od poprzednika.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon można w Kruku kupić samą bransoletę

Nowa wersja jest PRZE-ŚWIE-TNA

Gratuluję.

Chyba pierwszy na Forum.

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek - gratulacje.

Jakby się mimo wszystko znudził, to wiesz gdzie uderzać ;-)

iPX

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Richard Mille zrobił już kilka modeli sygnowanych Rafael Nadal, wszystkie są totalnym ekstremum jeśli chodzi o technologię, materiały i wykonanie - wystarczy powiedzieć że to ręcznie nakręcany tourbillon o masie ok. 20g ( zegarek łącznie z paskiem! ) który bezawaryjnie wytrzymuje grę w tenisa na poziomie światowym, co prawda na prawej ręce a Nadal jest leworęczny ale prawej też się jednak używa. Nie wiem czy zegarek Sereny chodził po meczu i czy dobrze ;)  RM były testowane dla takich warunków.

Model RM 27-03 ma wytrzymywać 10 000g.

Skoro nawiązujesz do RM to ja tylko wspomnę, że tourbillony dla Rycha wykonuje Audemars Piguet Renaud et Papi. I tu odpowiedź w kontekście wpisu Marka. Skoro AP potrafi wykonać komplikację o dość ekstremalnych parametrach na zewnętrzne zamówienie, to dla siebie tym bardziej są w stanie wykonać wytrzymały mechanizm, bo znają się na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję

Łukasz- jasna sprawa, ale na razie nie ma tematu. Nie sądziłem, że kiedykolwiek spodoba mi się bransoleta Jubilee. Na tym modelu wyglada idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McIntosh - Może i są ale nikt tego nie kupi dlatego robią dla zewnętrznych firm.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... I tu odpowiedź w kontekście wpisu Marka. Skoro AP potrafi wykonać komplikację o dość ekstremalnych parametrach na zewnętrzne zamówienie, to dla siebie tym bardziej są w stanie wykonać wytrzymały mechanizm, bo znają się na rzeczy.

W takim przypadku to jasne, nie miałem pojęcia że RM zasila silnik AP.

"Nie ma wstydu przed Ryśkiem" :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Batmany na jubilee maja swoj urok. Pozazdroscic:)

Edytowane przez maariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

dokupiłem Jubilee :) i fajnie ale jeszcze nie wiem czy nie wole oyster ... napewno wygoda mega:)

Chyba faktycznie lepiej na oyster.

Choć jubilee zmienia całkowicie zegarek.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Batmanowi ładnie i na oysterze i na jubilee ( tej nowej i tej starej -to wersja od 36 mm DJa ?) a u mnie Rolex dla dyskretnych

post-55792-0-81196000-1567199279_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dyskretny... a na drugiej ręce 300 gramowa bransoleta z żółtego złota, koszula fuksja i kowbojki ze skóry węża. Nie z nami te numery Brunner! :-P

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dyskretny... a na drugiej ręce 300 gramowa bransoleta z żółtego złota, koszula magenta i kowbojki ze skóry węża. Nie z nami te numery Bruner! :-P

A obok Harley kupiony od wokalisty Iron Maiden :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Batmanowi ładnie i na oysterze i na jubilee ( tej nowej i tej starej -to wersja od 36 mm DJa ?) a u mnie Rolex dla dyskretnych

Robert, fajna fota ;) A co do zegarka, to urzekająca jest ta prostota :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wskazówki na temat mycia i jestem przerażony. Najwspanialsza, najtwardsza super stał Rolexa nie ma szans ze szczoteczka do zębów dla dzieci a uszczelki, które maja wytrzymać ciśnienie na minimum 300 m i głębiej niszczeją od mydełka do pupci niemowlaka. Przerzucam sie na G-Schocka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Przeczytałem wskazówki na temat mycia i jestem przerażony. Najwspanialsza, najtwardsza super stał Rolexa nie ma szans ze szczoteczka do zębów dla dzieci a uszczelki, które maja wytrzymać ciśnienie na minimum 300 m i głębiej niszczeją od mydełka do pupci niemowlaka. Przerzucam sie na G-Schocka.

Nie demonizujmy. Ja się mogę wypowiedzieć jeśli chodzi o szczoteczki - one krzywdy nie robią, ale rysy zostają. Zegarek ma pokazywać czas. Rysy w tym nie przeszkadzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak wróciliśmy do wywołanego przeze mnie tematu czyszczenia zegarków to teraz ciekawy i dosłowny cytat z instrukcji do zegarków omega:

"Czyszczenie: bransoletki metalowe i gumowe oraz wodoszczelne koperty nalezy czyscic przy uzyciu szczoteczki do zebów i i wody z mydłem, a nastepnie oszuszać je za pomoca miękkiej szmatki"

:)

znów ta szczoteczka do zebów i to jeszcze do "wszytskich metalowych", a zatem i na przykład polerowane powierzchnie z zółtego złota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Najwspanialsza, najtwardsza super stał Rolexa nie ma szans ze szczoteczka do zębów dla dzieci

Przetarcie filcem po polerowanej stali zostawia mikroryski, a co dopiero szczoteczka do zębów. Pytanie czy i na ile Tobie to będzie przeszkadzało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Miękka szczoteczka do zębów nie zostawia śladów... przynajmniej na moich zegarkach;-) Tak, jak napisał Kolega @hubex, to są tylko zegarki, mikroryski nie zaburzają dokładności chodu;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak napisał Kolega @hubex, to są tylko zegarki, mikroryski nie zaburzają dokładności chodu;-)

Tak jak rysy i wgnioty na lakierze nie zaburzają pracy silnika :) . Niektórym to jednak może mniej lub bardziej przeszkadzać :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi