Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Wszystko w swoim czasie.

Tak jak napisałeś. 😊

Aquanaut czy Royal Oak? Bo nie wiem, który temat mam śledzić w oczekiwaniu na nowość. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, memento mori napisał(-a):

Bo nie wiem, który temat mam śledzić w oczekiwaniu na nowość. 

Kilka lat masz luzu. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2023 o 11:07, Krystian napisał(-a):

To po 116 też byś nie sięgał, bo to monstrualne zapięcie, o którym piszesz niewiele się różni od starego (z tego co pamiętam to około 1mm szerokości) i u mnie przy nadgarstku 17cm leży świetnie, przy czym Tomek, który ma mniejszy nadgarstek od mojego i miał wersję 116 też jest zadowolony z nowego i również dobrze mu się układa na nadgarstku. Tak więc to kwestia indywidualna.

Wygoda to rzecz bardzo subiektywna, ja preferuję mniejsze zapięcia i najlepiej pasują mi te krytykowane od GS ( bransolety też ), gdybym miał Suba jako jedynego to dałbym oczywiście radę go nosić ale w porównaniu z innymi - nawet ExII - klamra jest dla mnie niekomfortowa a bransoleta przeciętna. Z przymiarek poprzedniej wersji pamiętam że chyba było podobnie natomiast sam zegarek był bardzo przyjemnie "zwarty".

2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Kilka lat masz luzu. 

No, można nawet nie oczekiwać i nie śledzić 😉

Screenshot at Oct 14 11-07-07.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Bugs said:

najlepiej pasują mi te krytykowane od GS ( bransolety też )

Choć mi osobiście najlepiej pasują bransolety i zapięcia Rolexa to podzielam Twoje zdanie i uważam ze GS tez są doskonałe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, KrysH napisał(-a):

Choć mi osobiście najlepiej pasują bransolety i zapięcia Rolexa to podzielam Twoje zdanie i uważam ze GS tez są doskonałe. 

Rozwiniesz? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, mario1971 said:

Rozwiniesz? 🤔

A co tu rozwijać? Rolex robi najlepsze bransolety w branży bez dwóch zdań ale potępiany GS tez jest doskonały. 

6 minutes ago, mario1971 said:

Rozwiniesz? 🤔

Ty sam z tego co wiem zmianiales suba chyba z 5 razy przez zapięcie - które jakby nie patrzeć jest częścią bransolety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Wygoda to rzecz bardzo subiektywna, ja preferuję mniejsze zapięcia i najlepiej pasują mi te krytykowane od GS ( bransolety też ), gdybym miał Suba jako jedynego to dałbym oczywiście radę go nosić ale w porównaniu z innymi - nawet ExII - klamra jest dla mnie niekomfortowa a bransoleta przeciętna. Z przymiarek poprzedniej wersji pamiętam że chyba było podobnie natomiast sam zegarek był bardzo przyjemnie "zwarty".

No, można nawet nie oczekiwać i nie śledzić 😉

Jestem pozytywnie zaskoczony komfortem noszenia GSa na bransolecie, choć jest minimalnie gorzej niż w przypadku suba. Wykonanie też jest trochę gorsze (zwłaszcza endlinki zupełnie niepasujące do koperty i uchów😉). A samo zapięcie GSa jest bardzo przyjemne, choć bez żadnej regulacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KrysH napisał(-a):

A co tu rozwijać? Rolex robi najlepsze bransolety w branży bez dwóch zdań ale potępiany GS tez jest doskonały. 

Ty sam z tego co wiem zmianiales suba chyba z 5 razy przez zapięcie - które jakby nie patrzeć jest częścią bransolety...

Zgadza się, próbowałem wielu rozwiązań, aby idealnie dopasować Suba do mojego nadgarstka. Twoje stwierdzenie, że bransolety GS też są doskonałe, jest naciąganiem rzeczywistości. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem pozytywnie zaskoczony komfortem noszenia GSa na bransolecie, choć jest minimalnie gorzej niż w przypadku suba. Wykonanie też jest trochę gorsze (zwłaszcza endlinki zupełnie niepasujące do koperty i uchów). A samo zapięcie GSa jest bardzo przyjemne, choć bez żadnej regulacji.
Ich bransa jest tak zaprojektowana żeby była wygodna - każda część porusza się niezależnie i dobrze oplata nadgarstek. Faktycznie spasowanie endlinków z kopertą jest dalekie od tego jak idealnie jest to w Rolexach ale komfort jak dla mnie jest lepszy, właśnie dzięki tej specyficznej elastyczności i małemu ale pewnemu zapięciu. Oyster jest odczuwalnie sztywniejsza. Noszę zegarek raczej dość luźno więc nie mam potrzeby korzystania co chwilę regulacji a z halflinkami zawsze jestem w stanie dobrać sobie odpowiedni rozmiar. Do wykonania ogniw nie mam uwag, uważam że jest ciekawsze i staranniejsze niż u konkurencji, oyster ma za to lepsze endlinki  i ładniej zlicowane z ogniwami śrubki, w GS są zagłębione i nie wygląda to tak dobrze.

3D9A0570.thumb.jpg.68d07d680c79ab7894d0b2a65068c221.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krystian napisał(-a):

Ale czy Ty właśnie porównałeś zapięcie bez jakiejkolwiek szybkiej regulacji z zapięciem, które możesz dopasować w dowolnej chwili do nadgarstka w ciągu kilku sekund?
Co takiego ma to zapięcie GS w porównaniu do setek innych bez regulacji?
Wykonanie zegarków GS jest genialne i temu nie zaprzeczam, ale Twoje porównanie nie ma zupełnie żadnego sensu. Porównywać coś można tylko w danej kategorii żeby to porównanie miało sens emoji2371.png

Ps. Dzisiaj jeszcze takie na szybko ustrzelone.

IMG-7760.jpg

Porównałem zapięcie które jest dla mnie bardzo wygodne z tym które jest bardzo niewygodne - kategoria "wygoda noszenia". Pisałem że regulacja jest mi raczej zbędna, o divers extension nie wspominając. Krytykujący bransolety i zapięcia GS też nie uwzględniają kategorii tylko krzyczą że "Rolex de best".

PS - super zdjęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapięcie współczesnego Suba zajmuje 90% płaszczyzny nadgarstka i wywołuje uczucie dyskomfortu ale za to można je dopasować 10 razy dziennie żeby mieć złudzenie wygody xD.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz ikoniczne narzekanie na bransolety GSa. A co z cyferblatami? A tak… bransoleta zalatwia sprawe…

62059137251bcd04b6ab19efc6a8bbd9.jpg
e729bfc084fe0aa3f60e859e82c6ac7c.jpg
582c30731bee6733cfd5a69c19889d17.jpg
d313d96582fed723cf1cefa85ca6719f.jpg
6dce5365c01b180b9740d0df2062f0d0.jpg

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, robol1 napisał(-a):

fakt,świetne mają tarcze.

Ale jakoś dla mne te GS są nieco przynudnawe.

No fakt, Submariner to jest dopiero porywający 😂

U mnie póki co wrócił do pudełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Sub to odpowiednik GS wśród nurków. Co do bransolety i zapięcia, to ja raczej uważałem nowe za wygodne, ale groteskowo duże z estetycznego punktu widzenia. Duży zakres regulacji z którego w ogóle nie korzystałem, może to dla ludzi co mają jakieś problemy ze zdrowiem. 🤔

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tbn napisał(-a):

Czyli Sub to odpowiednik GS wśród nurków. Co do bransolety i zapięcia, to ja raczej uważałem nowe za wygodne, ale groteskowo duże z estetycznego punktu widzenia. Duży zakres regulacji z którego w ogóle nie korzystałem, może to dla ludzi co mają jakieś problemy z ciśnieniem. 🤔

Nie z ciśnieniem: przecież wiadomo że użytkownicy Subów używają tej szerokiej regulacji żeby na piance im się zmieścił zegarek, nurkując średnio dwa razy w tygodniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, tbn napisał(-a):

Czyli Sub to odpowiednik GS wśród nurków. 

Dopóki GS nie zrobi divera w normalnym rozmiarze i z normalnymi wskazówkami bo aktualna oferta to masakra, klocki i/lub dziwolągi.

A to jest znacznie ciekawszy Rolex od Suba, żeby jeszcze wrócili do poprzedniego rozmiaru...

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi