Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Matt2405 napisał(-a):

Ciekawi mnie wasze subiektywne zdanie o tym zegarku. Mnie się podoba, kończę za chwilę 40 lat i zastanawiam się nad czymś bardziej stonowanym do garnituru którego nie noszę 😎

aa10c0ba-ec0b-46e8-8854-88a6f60f5b58.jpeg

A ja mam osobiście mieszane uczucia, o ile pierwsze wypusty 1908, które wyszły bardzo mi się podobały, o ile przy tej wersji platynowej mam momeny, że mi się podoba, ale im dłużej oglądam niektóre zdjęcia i filmy, to zaczynam odnosić wrażenie, że jest na nim wszystkiego trochę za dużo... gilosz na tarczy, ząbki na bezelu i do tego jeszcze ice blue.

Taki niby klasyczny z jednej strony, a z drugiej wizualnie mocno atakuje i nie daje oku odpocząć jak na "klasyka". I tu mam właśnie dysonans.

Trochę coś w stylu jakbym wszedł do wnętrza, w którym na początku mówię wow, a później im dłużej w nim siedzę, tym bardziej zaczyna mnie to wow irytować ;)

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Matt2405 napisał(-a):

Kocie wpadnij jutro koło 10.00 na śniadanie jak towarzystwo wstanie, biedaków co przed wojną uciekło. Nie potknij sie tylko o bentleya na kijowskich blachach a na śniadaniu w walce o kolejny darmowy kieliszek champagne nie dostał złotym GMT ew sky dweller. Dwa adresy Raffles lub Bristol. 

Jeśli ruskie napadłyby Polskę i powiedzmy że postanowiłbyś wyjechać np. do Francji, to chodziłbyś tam w łachmanach i Casio czy w Daytonie? Wojna dotyka bogatych i biednych; spotkasz Ukraińca w Bristolu i w na kasie w Żabce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, beniowski napisał(-a):

Jeśli ruskie napadłyby Polskę i powiedzmy że postanowiłbyś wyjechać np. do Francji, to chodziłbyś tam w łachmanach i Casio czy w Daytonie? Wojna dotyka bogatych i biednych; spotkasz Ukraińca w Bristolu i w na kasie w Żabce. 

Inaczej bym się zachowywał będąc w gościach w innym Kraju. Po drugie mając 40 lat bym walczył. Co dwa tygodnie z chłopakami z klubu strzeleckiego ćwiczymy z ar15, ar10 na wypadek wspomnianej sytuacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Nie dziwię się. Bo to perła w koronie. DD jest królem ale nie tak bardzo uniwersalny. 

Pamiętam jak jeszcze nie tak dawno temu Batman był Twoim faworytem. 

No był, przez całe 5 lat. 🦇

2 godziny temu, Matt2405 napisał(-a):

Kocie wpadnij jutro koło 10.00 na śniadanie jak towarzystwo wstanie, biedaków co przed wojną uciekło. Nie potknij sie tylko o bentleya na kijowskich blachach a na śniadaniu w walce o kolejny darmowy kieliszek champagne nie dostał złotym GMT ew sky dweller. Dwa adresy Raffles lub Bristol. 

A dają tam dobre ruskie? 🍽

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mają w karcie 😂 a na poważnie to nie wiem. 

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inaczej bym się zachowywał będąc w gościach w innym Kraju. Po drugie mając 40 lat bym walczył. Co dwa tygodnie z chłopakami z klubu strzeleckiego ćwiczymy z ar15, ar10 na wypadek wspomnianej sytuacji. 

Pojedź na wakacje zagraniczne i zobacz jak w zachowuja się Polacy...banda wieśniaków, których najczęściej człowiek się wstydzi (ok bez Dayton i Patków na rękach)

Przesiadka na lotnisku w Europie, gdzie przypadkowo spotyka się Polaków z Egiptu to ciekawe doświadczenie, porównywalne do wizyty w zoo za dzieciaka ;) 

Co do walki to ja bym np. uciekał i miał głęboko w d*pie ten kraj...i co gorszy jestem polak przez to? 

2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

W punkt

4 godziny temu, Matt2405 napisał(-a):

Jeden ucieka, drugi walczy...wybór jest indywidualny i takim być powinien, kropka

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co dwa tygodnie z chłopakami z klubu strzeleckiego ćwiczymy z ar15, ar10 na wypadek wspomnianej sytuacji. 

Po to żeby potem walczyć w obronie kraju? Śmieszne🤣

Czym innym jest sobie postrzelać na strzelnicy we względnym komforcie, a czym innym przeczołgać się po poligonie w zimnie i błocie, i nie do końca z własnej woli. Czujesz różnicę? W wojsku pewnie nie byłeś, bo wtedy może byś rozumiał , że to wcale nie zabawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawi mnie wasze subiektywne zdanie o tym zegarku. Mnie się podoba, kończę za chwilę 40 lat i zastanawiam się nad czymś bardziej stonowanym do garnituru którego nie noszę
aa10c0ba-ec0b-46e8-8854-88a6f60f5b58.thumb.jpeg.348f281e7aed8e5aa0b1d8ca1cf0251b.jpeg
Wolałbym 6119G. Ostatnio przymierzałem, dla mnie mistrzostwo.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, facecik napisał(-a):

Po to żeby potem walczyć w obronie kraju? Śmieszne🤣

Czym innym jest sobie postrzelać na strzelnicy we względnym komforcie, a czym innym przeczołgać się po poligonie w zimnie i błocie, i nie do końca z własnej woli. Czujesz różnicę? W wojsku pewnie nie byłeś, bo wtedy może byś rozumiał , że to wcale nie zabawa.

Myślę że nie wiesz o czym piszesz gdyż jeden z nas to były dowódca GROM. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Matt2405 napisał(-a):

Ciekawi mnie wasze subiektywne zdanie o tym zegarku. Mnie się podoba, kończę za chwilę 40 lat i zastanawiam się nad czymś bardziej stonowanym do garnituru którego nie noszę 😎

aa10c0ba-ec0b-46e8-8854-88a6f60f5b58.jpeg

Jeżeli - o ile dobrze kojarzę - przeszkadza Ci że we Włoszech nawet kelnerzy noszą Suby, że w Polsce Ukraińcy mają Bentleye, złote zegarki i mieszkają w Bristolu zamiast w dresie Dacią na Uberze jeździć a komfortowo czujesz się ze złotą Daytoną na nadgarstku to 1908 albo cokolwiek tego typu zdecydowanie nie jest zegarkiem dla Ciebie. Z tego się nie wyrasta. Jest takie powiedzenie że garnitur dobrze leży dopiero w drugim pokoleniu a frak w trzecim.

4 minuty temu, Matt2405 napisał(-a):

Były dowódca GROM ćwiczy w klubie strzeleckim "na wypadek wojny"? Ciekawe...

Na tarasie z drinkiem w ręce można sobie różne rzeczy deklarować - że się pojedzie walczyć, wskoczy do płonącego domu wyciągać mieszkańców, woli umrzeć niż żyć w kalectwie itd a gdy przychodzi faktyczna sytuacja to instynkt przetrwania i/lub oportunizm zwycięża.

Myślę że tak na Ukrainie jak i Polsce ci, których stać na Rolexy i Bentleye nie będą z kałachami w okopach siedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Bugs napisał(-a):

Jeżeli - o ile dobrze kojarzę - przeszkadza Ci że we Włoszech nawet kelnerzy noszą Suby, że w Polsce Ukraińcy mają Bentleye, złote zegarki i mieszkają w Bristolu zamiast w dresie Dacią na Uberze jeździć a komfortowo czujesz się ze złotą Daytoną na nadgarstku to 1908 albo cokolwiek tego typu zdecydowanie nie jest zegarkiem dla Ciebie. Z tego się nie wyrasta. Jest takie powiedzenie że garnitur dobrze leży dopiero w drugim pokoleniu a frak w trzecim.

Były dowódca GROM ćwiczy w klubie strzeleckim "na wypadek wojny"? Ciekawe...

Na tarasie z drinkiem w ręce można sobie różne rzeczy deklarować - że się pojedzie walczyć, wskoczy do płonącego domu wyciągać mieszkańców, woli umrzeć niż żyć w kalectwie itd a gdy przychodzi faktyczna sytuacja to instynkt przetrwania i/lub oportunizm zwycięża.

Myślę że tak na Ukrainie jak i Polsce ci, których stać na Rolexy i Bentleye nie będą z kałachami w okopach siedzieć.

Tak, istnieją strzelnice bojowe które oferuje od skeeta do dynamicznego strzelania poprzez dystans 1500 m. Gdzie ćwiczą mistrzowie świata jak i byli Wojskowi. Rozumiem, że tam z wiatrówką nie chodzisz. Na proce wystarczy podwórko. Co do zegarków dziękuję ci za uwagę o fraku i założeniu z góry którym ja pokoleniem jestem. Ukłony dla wróża Bugsa. 

Edytowane przez Matt2405

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi się napięta atmosfera. Czas jechać na piwo. Kto chętny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja tam popijam Cuba libre, jutro piwko na pikniku. Za zaproszenie podziękowania :)

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Matt2405 napisał(-a):

Doskonale wiem co piszę, bo byłem tym czołgającym się w błocie szeregowcem. I strzelanie, choć wydawało się fascynujące gdy byłem dzieckiem, jakoś wtedy przestało mi się podobać.

Rozumiem, że Ty jako dowódca, czy to w GROM-ie czy to we własnej firmie, słabo znosisz krytykę. Ja się [po prostu odniosłem do Twojego wpisu, który moim zdaniem był kretyński. I tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Matt2405 napisał(-a):

Tak, istnieją strzelnice bojowe które oferuje od skeeta do dynamicznego strzelania poprzez dystans 1500 m. Gdzie ćwiczą mistrzowie świata jak i byli Wojskowi. Rozumiem, że tam z wiatrówką nie chodzisz. Na proce wystarczy podwórko. Co do zegarków dziękuję ci za uwagę o fraku i założeniu z góry którym ja pokoleniem jestem. Ukłony dla wróża Bugsa. 

Uwagami o wiatrówkach i procach utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu o słuszności moich wróżb.

Czasem jeszcze rzucam na tym podwórku kamieniami jak mnie na gumę do procy nie stać. W przejeżdżające samochody. Te luksusowe, bo zazdroszczę.

A teraz czekam na znikające posty i  zamknięcie wątku, tradycja musi być, gdzie Don Pedro?

1-NoZTkL_400x400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Bugs napisał(-a):

A teraz czekam na znikające posty i  zamknięcie wątku, tradycja musi być, gdzie Don Pedro?

Myślę, że już się temat wyczerpał ;) Chyba, że ktoś przy sobotnio-wieczornym drinku i nadmiarze wolnego czasu tu trochę później wróci, to wtedy może być różnie ;)

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Miało być piwo, ostatecznie postawiliśmy na rudą. Wasze zdrowie! Pozdro od Tomka i Mariusza. default_smile.png

7493bdd1e5eb5d7fac1243da19440181.jpg

Pięknie :) Chyba muszę namówić brata na podobną fotę, on na co dzień z Polarem a ja Batmanem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

No był, przez całe 5 lat. 🦇

A dają tam dobre ruskie? 🍽

Nie idź do Rafflesa bo zaraz znowu coś odbierzesz. 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Ja chętnie wypiję.

Zresztą o tym doskonale wiesz. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Ja chętnie wypiję.

Zresztą o tym doskonale wiesz. :D

Zapraszam! 

20240427_195734.jpg

20240427_195718.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Zapraszam! 

20240427_195734.jpg

20240427_195718.jpg

Muszę się kolejny raz wybrać do Poznania.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi