Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

Nie było czasu (ani okoliczności) na fajniejsze zdjęcie - ale już chce się tu przywitać...

Nigdy nie przypuszczałem, że stanę się posiadaczem Rolexa! / marki z takimi modelami - że chyba trzeba być ignorantem, by ich nie docenić ; )

*swoją obecność w tym wątku - zawdzięczam także Jednemu z tutejszych miłośników 'Korony' (który być może nieświadomie / ale sprawił, że nabrałem odwagi - co poskutkowało rotacją zegarkami i pozwoliło sięgnąć 'wyżej')

Gratuluję, Ex36 to świetny zegar. Od początku do końca przemyślana jest ta ostatnia referencja nareszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, GregZukej napisał(-a):

Wpadłem do salonu na szybką przymiarkę OP 41 w nowej wersji Sand Dust. Zegarek robi naprawdę świetne wrażenie na żywo. Tarcza ma bardzo ciekawy, nieoczywisty odcień – w zależności od światła wpada lekko w beż, piasek, czasem nawet szampański. Klasyka w nowoczesnym wydaniu.

Średnica 41 mm leży dobrze.....Bransoleta oczywiście Oyster, pełen komfort.

Kto z Was już widział na żywo? Co sądzicie o tej referencji?0bd4ebeae1abab6117e2d74d1e7adbea.jpg
c04ecb6b81646c46a3ca6aaad8611558.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tak na naturalnym świetle;)

polecam

IMG_5310.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 30.07.2025 o 00:01, bober5264 napisał(-a):

między gównopostami

Serio🤔

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hulk w pełnym słońcu.

15c5128398cce6e56def9e54c79b171b.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Serio

Pewnie ze serio

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak na naturalnym świetle;)
polecam
IMG_5310.thumb.jpeg.f947ae8db64bf2f416449cebc4682d07.jpeg

No i proszę....na Twoim zdjęciu tarcza wygląda jeszcze lepiej niż w salonie

Świetnie łapie światło, nie spodziewałem się aż takiej głębi tego koloru. Rolex zrobił dobrą robotę z tym odcieniem...

Jak wrażenia po dłuższym noszeniu? Nadal robi robotę, czy efekt „wow” trochę mija?

Zapisałem się na kolor "oliwkowy".... Ale nie wiem czy nie zrobiłem błędu.35fc57b2f7a5b00374e91fe950d2fba4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, GregZukej napisał(-a):

No i proszę....na Twoim zdjęciu tarcza wygląda jeszcze lepiej niż w salonie emoji1.png

Świetnie łapie światło, nie spodziewałem się aż takiej głębi tego koloru. Rolex zrobił dobrą robotę z tym odcieniem...

Jak wrażenia po dłuższym noszeniu? Nadal robi robotę, czy efekt „wow” trochę mija?

Zapisałem się na kolor "oliwkowy".... Ale nie wiem czy nie zrobiłem błędu.35fc57b2f7a5b00374e91fe950d2fba4.jpg

Wiesz co, jest to fajny wakacyjniak do letniej, kolorowej koszuli.

Czy robi efekt wow?

jak masz Pepsi, Suby, inne Rolexy testowałeś a najbardziej jara Cie fiddy albo tytanowy monochromatyczny Panerai - to chyba nie robi.

Ale z drugiej strony na mnie też nieszczególnie robi wrażenie Patek czy RO.

Podsumowując - polecam na któryś zegarek w kolekcji. Fajny, świeży, wygodny, nieoczywisty, nie zwracający na siebie uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiesz co, jest to fajny wakacyjniak do letniej, kolorowej koszuli.
Czy robi efekt wow?
jak masz Pepsi, Suby, inne Rolexy testowałeś a najbardziej jara Cie fiddy albo tytanowy monochromatyczny Panerai - to chyba nie robi.
Ale z drugiej strony na mnie też nieszczególnie robi wrażenie Patek czy RO.

Podsumowując - polecam na któryś zegarek w kolekcji. Fajny, świeży, wygodny, nieoczywisty, nie zwracający na siebie uwagi.

Zgadzam się....to nie killer Daytona....ale ma swój urok.

W rotacji jako „letniak” pewnie sprawdzi się świetnie.

I dokładnie – nie każdy musi mieć efekt „wow”, żeby był wart noszenia

Gratuluję świetnego zegarka! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

Dziękuję! Duża ilość zdjęć - w moim przypadku jest nieunikniona (ponieważ lubię je robić i oglądać fotki zegarków). 

Nie mam porównania z DJ36 (którego nie mierzyłem, ale Twój jak wiesz - baaardzo mi się podoba : ) aczkolwiek pełna zgoda - że czarna tarcza, optycznie pomniejsza odbiór zegarka. 

BB'36 już nie jestem mój! Heh (wymieniłem go wraz z 54 na tego właśnie Exa).

*A jak do tej pory 54, był moim ulubionym zegarkiem (i mimo że to diver - co może dziwić... również w odbiorze nie był zbyt mały).

Natomiast BB36 (być może / na pewno) właśnie przez jasną tarcze - wydawał się optycznie większym zegarkiem (poza tym tam, bransoleta zwęża się z 19 do 16mm bodajże).

Z uwagi na powyższe, Ex wydaje się mały (na moim 17/17.5 cm nadgarstku - jest już na styk, bym powiedział) co i tak, nie przeszkodziło mu wygryść (na chwilę obecną) konkurencję z mojego pudełka i przykleił do nadgarstka hihi

*Jako ciekawostkę (Ty masz to doświadczenie) dodam, że GS jest w odbiorze minimalnie większy (z resztą to logiczne - z uwagi na szerszą o mm tarcze i dłuższe uszy)

A Ty chciałbyś większy DJ? Szczerze pisząc, to myślałem - czy nie zaproponować Ci wymiany (gdy nie wiedziałem - czy ta z Marcinem dojdzie do skutku ; )

Czytałem o tej wymianie i mimo tego, że oba BB to świetne zegarki, to rozumiem Twój tok rozumowania. Przy moim nadgarstku 18.5cm wszystkie te zegarki wydają się być za małe, no ale właśnie tylko wydają. Tak naprawdę liczy się komfort użytkowania i odczucia na nadgarstku, a reszta to sprawa drugorzędna (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku).

Myślę, że i BB54 i BB36 z chęcią bym ponosił - zwłaszcza ten pierwszy. 

Niemniej, na Ex36 bym się nie zdecydował, bo tutaj jestem akurat przekonany, że nie czułbym się komfortowo z jego rozmiarem. Natomiast u Ciebie, zarówno na "papierze" jak i na zdjęciach wygląda bardzo dobrze. 

Odpowiadając na pytanie o większego DJa to u mnie nie wchodził w grę, ponieważ 41 z gładkim bezelem moim zdaniem nie wygląda dobrze, a karbowanego nie rozważałem. Z większych rozmiarów u mnie byłby to pewnie OP41, Ex40 lub starszy Ex39. Każdy z nich nieco mniej rzuca się w oczy od DJ, nie ma PCL i jest fajnym zwyklakiem bez wodotrysków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam też koło 17 cm w nadgarstku i 36 w przeciwieństwie do OP i DJ był za mały. Teraz mam 40 i początkowo wydawał się na skraju akceptowalności, ale polubiłem się z tym rozmiarem mocno.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy ja się polubię z OP34 🙄?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.07.2025 o 18:30, Dnlaie napisał(-a):

Nie było czasu (ani okoliczności) na fajniejsze zdjęcie - ale już chce się tu przywitać...

Nigdy nie przypuszczałem, że stanę się posiadaczem Rolexa! / marki z takimi modelami - że chyba trzeba być ignorantem, by ich nie docenić ; )

*swoją obecność w tym wątku - zawdzięczam także Jednemu z tutejszych miłośników 'Korony' (który być może nieświadomie / ale sprawił, że nabrałem odwagi - co poskutkowało rotacją zegarkami i pozwoliło sięgnąć 'wyżej')

1753804165279.r.jpg

@Dnlaie, bardzo dobry ruch - gratuluję. Gratuluję przede wszystkim decyzji i zegarkowej drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, machlo napisał(-a):

Ja mam też koło 17 cm w nadgarstku i 36 w przeciwieństwie do OP i DJ był za mały. Teraz mam 40 i początkowo wydawał się na skraju akceptowalności, ale polubiłem się z tym rozmiarem mocno.

40 ma L2L bodajże na poziomie 46mm. To bardzo dobry wynik, który pewnie daje spory komfort noszenia. Troszkę ostatnio 'zazdroszczę' posiadaczom nieco mniejszych nadgarstków. Jeśli coś mnie jeszcze interesuje to są to prawie wyłącznie zegarki 36-40mm, tylko szkoda, że nadgarstek idzie w drugą stronę i ostatnio jakby puchnie 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 na każdym nadgarstku bardzo dobrze wygląda... 

gdyby Rolex wypuścił 43, to i 41 będzie wam mało i tak można gonić króliczka w nieskończoność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobór - rozmiaru zegarka do nadgarstka, określiłbym mianem 'optymalizacji' / to reszta, jest chyba kwestią - własnych preferencji...

IMG_20250730_234917.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, GregZukej napisał(-a):

Mam dokładnie taką samą rozterkę...

Ale z tych dwóch bliżej mi chyba do "pistachio" 😉 choć nie widziałem na żywo 🙂

Edytowane przez piciu866

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaskowy jest dużo ciekawszy.

57f559eb8804dcc2be17a6cc354a6093.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, srebrny ze złotymi indeksami je wszystkie zmiana z planszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

E tam, srebrny ze złotymi indeksami je wszystkie zmiana z planszy

Boberek ma rację (miałem to samo napisać) ta pistacja i beż to sezonowe kolorki które opatrzą się.

Srebrny klasyka, ale jeśli do kolekcji ktoś chce, to czemu nie 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba kolory - pistacja i beż są bardzo fajne. Moim zdaniem nie ma tu gorszego wyboru, choć oczywiście decydują indywidualne preferencje. Dla starego roleksiarza taki zegarek to rzeczywiście wesoły dodatek do kolekcji. A dla kogoś jako pierwszy rolex? Czemu nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, jak Wy robicie te zdjęcia?
To ja cykam swoim sikorom na telefonie i wyglądja jak ziemniaki.....po imprezie, a tu kadry jak z katalogu.

Lustrzanki nosicie do pracy czy każdy z Was po godzinach robi kurs u fotografa?

Chyba muszę podbić poziom swojej fotografii albo....czas na upgrade z iphona 11?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi