Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Tu miało być weekendowe zdjęcie Suba, ale od lipca miałem go tylko przez tydzień. Serwis w tym kraju to jakieś pier**lone nieporozumienie. Właśnie byłem odebrać zegarek z reklamacji, ale konieczna będzie reklamacja reklamacji...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tu miało być weekendowe zdjęcie Suba, ale od lipca miałem go tylko przez tydzień. Serwis w tym kraju to jakieś pier**lone nieporozumienie. Właśnie byłem odebrać zegarek z reklamacji, ale konieczna będzie reklamacja reklamacji...

A co się z nim dzieje ?

Zegarek na gwarancji do 2026 roku. Zauważyłem, że przestał trzymać rezerwę chodu i spóźniał się 5-6 sekund na dobę. Postanowiłem, że oddam go do serwisu. Zegarek trzymali mi 10 tygodni. Odebrałem bez marudzenia, ale w domu, w sztucznym świetle pod pewnym kątem, u dołu tarczy zauważyłem zaciek widoczny na zdjęciach. Zrobiłem zdjęcie i wysłałem obsłudze salonu, w którym oddawałem zegarek. Prosili bym go zwrócił i złożył reklamację. Prosiłem o priorytetowe potraktowanie, lecz otrzymałem go dopiero po kolejnych trzech tygodniach. Dziś byłem go odebrać i co? Zaciek nie do końca został usunięty, dlatego znowu wróciłem bez zegarka. Szczerze mówiąc, mam już dość...

A to fotki po odebraniu za pierwszym razem:
81f585cf5e2f202f86f6bd63da33d8f5.jpg
38eccbe2774f0b96d6887903307bb433.jpg

Zegarek na gwarancji do 2026 roku. Zauważyłem, że przestał trzymać rezerwę chodu i spóźniał się 5-6 sekund na dobę. Postanowiłem, że oddam go do serwisu. Zegarek trzymali mi 10 tygodni. Odebrałem bez marudzenia, ale w domu, w sztucznym świetle pod pewnym kątem, u dołu tarczy zauważyłem zaciek widoczny na zdjęciach. Zrobiłem zdjęcie i wysłałem obsłudze salonu, w którym oddawałem zegarek. Prosili bym go zwrócił i złożył reklamację. Prosiłem o priorytetowe potraktowanie, lecz otrzymałem go dopiero po kolejnych trzech tygodniach. Dziś byłem go odebrać i co? Zaciek nie do końca został usunięty, dlatego znowu wróciłem bez zegarka. Szczerze mówiąc, mam już dość...

A to fotki po odebraniu za pierwszym razem:
81f585cf5e2f202f86f6bd63da33d8f5.jpg&key=4164a5edbae24d036bb320fd8ac8e60c2a565b103e118d6b493766d795d494b2
38eccbe2774f0b96d6887903307bb433.jpg&key=3f610695e2cddf9acc4a1542210b8d758a2eaa289d6ac50dde7221576be695ad

No niestety idzie to do zegarmistrza jakiegoś do Warszawy a nie do Szwajcarii. Widocznie jakiś partacz, bo inaczej tego nazwać nie można

Niekoniecznie do Warszawy. Jeżeli chodzi o KRUKa to w Wielkopolsce też jest serwis.

Czyli kupujemy często zegarek za ponad 50tyś. i mamy takie problemy z serwisem. Żeby kupić to trzeba się w kolejce ustawić jak po świętego Grala. Jestem ciekaw kto nakręcił taki hype na te zegarki. Szkoda słów. Mój Casio Oceanus nie ma takich problemów :)

Czyli lepiej byloby oddac na serwis do np Czasowni, zaplacic ok tysiaka i miec z glowy, bo gwarancyjnie to widac ze cudownie traktuja te zegarki

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, K_J napisał(-a):

Czyli kupujemy często zegarek za ponad 50tyś. i mamy takie problemy z serwisem. Żeby kupić to trzeba się w kolejce ustawić jak po świętego Grala. Jestem ciekaw kto nakręcił taki hype na te zegarki. Szkoda słów. Mój Casio Oceanus nie ma takich problemów :)

Casiolepsze# 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

2 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

Czyli lepiej byloby oddac na serwis do np Czasowni, zaplacic ok tysiaka i miec z glowy, bo gwarancyjnie to widac ze cudownie traktuja te zegarki

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Cóż, też mam wrażenie, że lepiej oddać do sprawdzonego zegarmistrza, niż bawić się w taki oficjalny serwis, na tak przypadkowym poziomie.

11 godzin temu, K_J napisał(-a):

#CasioLepsiejsze 😅

No cóż. Po to jest gwarancja. Oddawać do skutku. W momencie kiedy oddamy zegarek do innego nieautoryzowanego serwisu stracimy gwarancję. Pisać reklamacje i oddawać aż będzie idealnie. Choćby paproch jeden został na tarczy. Ma być idealnie

38 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Dobrze go widzieć emoji6.png

U mnie za to niezmiennie Polar 😉

IMG_8659.jpeg

Pepsi jest tym najbardziej uniwersalnym zegarkiem w moich zbiorach, stąd najczęściej na nadgarstku. 

11 minut temu, Butik napisał(-a):

W poszukiwaniu Rolexa dla mnie - podejście szóste :D

IMG_4365.jpg

No tak. 🤭

27 minut temu, Butik napisał(-a):

To co tam jeszcze zostało, land dweller ?😄

9 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ma być idealnie emoji846.png

Sądząc po tym w jakim stanie serwis oddał "naprawiony" zegarek, trudno uwierzyć, że są w stanie zrobić to dobrze. Każda kolejna ingerencja takich fachowców to IMO psucie zegarka ... współczuję właścicielowi :( zgłosiłbym sprawę do firmy ROLEX.

W dniu 14.11.2025 o 14:14, hylu napisał(-a):

weekend czas zacząć!:)

L1040713.JPG

Bardzo ładne zdjęcie, zegarek też fajny.

17 godzin temu, Butik napisał(-a):

IMG_4365.jpg

imo najładniejsza tarcza ze wszystkich op i w tym sensie dla mnie najładniejszy op ze wszystkich  (pomijam kwestie rozmiaru - ja osobiście preferuję 36mm). gratuluję i życzę aby pozostał na stałe:)

Edited by blue7
poprawka