Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

op 36 ma zdecydowanie ladniejsze proporcje od 41 . Uszy wychodzą ładniej z koperty calosc wyglada smuklej a nie tak pękato jak w 41

Ale dla mnie 36 to mimo wszystko malo . 38 bylby ideolo. Znajomy natomiast chce isc w 41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

zaskakuje ilosc rozmiarow OP ale zdecydowanie brakuje czegos pomiedzy 36mm a 41mm . Nie zdziwie sie jak Rolex za jakis czas oglosi "rewolucje" i wypusci 38/39mm

Tu jest napisane, że OP41 w rzeczywistości ma 39,1 mm:

https://www.fratellowatches.com/rolex-oyster-perpetual-36-and-41/#gref

W wielu źródłach to potwierdzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, dsz napisał(-a):

tak ExI troszkę brakuje w wersji 36, ale OPi 36 już jest idealny :) 

Dlatego, że OP ma klasyczną bransoletę 20/16. Dwa razy podchodziłem do 124270 i niestety proporcje mi się nie podobają. Nie ma już tego kształtu 1016. Ja dla mnie najlepszym nowym wypustem był 214270 MK2 z matową tarczą. Moje stare zdjęcie, zaczynam żałować że sprzedałem haha

IMG_0232.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaskakuje ilosc rozmiarow OP ale zdecydowanie brakuje czegos pomiedzy 36mm a 41mm . Nie zdziwie sie jak Rolex za jakis czas oglosi "rewolucje" i wypusci 38/39mm
Juz byl 39 i wycofali, tez mysle ze powrot do tego rozmiaru bedzie dobrym pomyslem

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, że OP ma klasyczną bransoletę 20/16. Dwa razy podchodziłem do 124270 i niestety proporcje mi się nie podobają. Nie ma już tego kształtu 1016. Ja dla mnie najlepszym nowym wypustem był 214270 MK2 z matową tarczą. Moje stare zdjęcie, zaczynam żałować że sprzedałem haha

IMG_0232.thumb.jpeg.397289dcab5ff193a69b6dec50c0a260.jpeg
Nie ma sensu żałować tego, co było, jeśli pozostało dobrym wspomnieniem. Eksplorując kolejne modele i producentów, kształtujemy swój gust, ale też lepiej poznajemy siebie, swoją konsekwencję i własne słabości. Czasem warto zrobić krok w tył, by sprawdzić, czy obrany kurs jest właściwy. Zegarki to znakomita pasja.
Mnie, po sprzedaży Pandy, coraz mocniej ciągnie do najnowszego Moona. Bo najlepsza zabawa z zegarkami jest wtedy, gdy się ich szuka. To jest ten moment! :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tbn napisał(-a):

IMG_0232.jpeg

Tarcza w połysku ma zawsze głębszą czerń, ale nie ma to nic wspólnego z militarnym niby charakterem tego modelu. Matowa bardziej siedziała w konwencji tool-watcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Nie ma sensu żałować tego, co było, jeśli pozostało dobrym wspomnieniem. Eksplorując kolejne modele i producentów, kształtujemy swój gust, ale też lepiej poznajemy siebie, swoją konsekwencję i własne słabości. Czasem warto zrobić krok w tył, by sprawdzić, czy obrany kurs jest właściwy. Zegarki to znakomita pasja.
Mnie, po sprzedaży Pandy, coraz mocniej ciągnie do najnowszego Moona. Bo najlepsza zabawa z zegarkami jest wtedy, gdy się ich szuka. To jest ten moment! :)

Jasne, to tylko przedmioty. Poza tym to nie są żadne rzadkie rzeczy jak ktoś chce odkupić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi