Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Ten VC przepiękny  :wub:

I do tego cena nie morduje, bo koperta wykonana jest ze stali. Cena katalogowa 20000 Euro. Gdyby uwzględnić 15% rabat w Aparcie, to zegarek powinien być do kupienia za około 76500 zł, a na Chrono24 pewnie jeszcze trochę taniej. Mocno daje mi to do myślenia. W ogóle od jakiegoś czasu Vacheron Constantin coraz niżej schodzi z cenami swoich zegarków. Kiedyś nie do pomyślenia był zakup Quai de l'Ile w kwocie 64000 zł, a obecnie jest to realne i to w polskiej dystrybucji.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

To prawda, piękny klasyczny zegarek. Natomiast mechanizm bazuje na dobrze znanej i dopracowanej konstrukcji kalibru 4400. Poniżej jeszcze jedna fotka i już nie zaśmiecam.

Takimi zdjęciami zaśmiecaj do woli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mariusz, śmiało można by napisać, że zegarek w iście promocyjnej cenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, tylko proszę teraz na zasadzie wzajemności nie protestować na okoliczność zdjęć i tekstów o Roleksie w wątkach innych marek.

Możemy liczyć na wzajemność? Jak widzisz wśród fanów marki Rolex sami wyrozumiali i otwarci ludzie :)

Nikt nie przegania, nie robi uwag o Vacherona.

Ten VC którego pokazałeś rewelacja i świetny przykład szczytu piramidy w "ziemskiej" cenie.

Jednocześnie uważam, że z typowym garniturowcem zdecydowanie trudniej kultywować jednozegarkowość niż choćby ze stalowym RO.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gładki 26,9k, karbowany nie wiem, ale pamiętam, że był ok. 5k droższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gładki 26,9k, karbowany nie wiem, ale pamiętam, że był ok. 5k droższy.

Więcej , stalowy bezel - 29990, złoty bezel - 38 290 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie są ceny Datejust 41? Ja pytałem o 36 mm.

Racja. Sorry za zamieszanie.jakoś tak z 41 mi się skojarzyłeś ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, Kermit jest świetny! 

Najbardziej urokliwy jest w słońcu...wiosna / lato...kiedy ta zieleń się zmienia, od jasniejszego koloru do ciemniejszego.....zależnie od jasności i natężenia.

Bajka...  :)

Jak te starsze modele Wam sie nosza z tymi nowymi? No nie rozumiem... :(

Pytam, bo przeciez to inna bajka/waga etc.? I tu nie chodzi o to, ze cos jest "lepsze"/"gorsze", tylko ja sobie nie wyobrazam nosic takiego ceramika a pozniej zalozyc cos, co na reku lezy jak taka... "tansza" wersja oryginalu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak te starsze modele Wam sie nosza z tymi nowymi? No nie rozumiem... :(

Pytam, bo przeciez to inna bajka/waga etc.? I tu nie chodzi o to, ze cos jest "lepsze"/"gorsze", tylko ja sobie nie wyobrazam nosic takiego ceramika a pozniej zalozyc cos, co na reku lezy jak taka... "tansza" wersja oryginalu ;)

My kochamy zegarki bardziej niż siebie chyba ...

Poza tym nie wymyślono jeszcze lepszej wersji klasycznego , nudnego SUBa niż 5 cyfrowa referencja ...w nowym wymyślono tylko zapięcie ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, śmiało można by napisać, że zegarek w iście promocyjnej cenie :D

Biorąc pod uwagę historyczny cennik Vacheron Constantin i właściwie brak zegarków w stali (poza Overseas, później pojawił się Quai), to cena naprawdę nie zabija. Trzymając się wątku, jeden klasyk Vacherona zamiast dwóch Roleksów.  :) No cóż, producent musi reagować na to, co się dzieje, a nie dzieje się najlepiej. Niedawno szefostwo Richemont zredukowało zatrudnienie w Vacheron Constantin. Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Mariusz, tylko proszę teraz na zasadzie wzajemności nie protestować na okoliczność zdjęć i tekstów o Roleksie w wątkach innych marek.

Możemy liczyć na wzajemność? Jak widzisz wśród fanów marki Rolex sami wyrozumiali i otwarci ludzie :)

Proszę uprzejmie. :)

Ten VC którego pokazałeś rewelacja i świetny przykład szczytu piramidy w "ziemskiej" cenie.

Jednocześnie uważam, że z typowym garniturowcem zdecydowanie trudniej kultywować jednozegarkowość niż choćby ze stalowym RO.

Zgadzam się. Nie wiem tylko czy chciałbym się pozbywać Royal Oak 15300. To naprawdę świetny zegarek. Raczej kupiłbym Vacherona bez pozbywania się AP. Miałbym zegarki swoich dwóch ulubionych firm. Jeszcze tylko coś z oferty F.P. Journe oraz Laurent Ferrier i byłbym w pasji zegarkowej całkowicie spełniony.  :D  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45836bd51da02a7e50f7733e790d7c34.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, piękny klasyczny zegarek. Natomiast mechanizm bazuje na dobrze znanej i dopracowanej konstrukcji kalibru 4400. Poniżej jeszcze jedna fotka i już nie zaśmiecam.

Jeden z najładniejszych zegarków, jakie kiedykolwiek na forum (i nie tylko) widziałem.  :wub:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jeden z najładniejszych zegarków, jakie kiedykolwiek na forum (i nie tylko) widziałem.  :wub:

Pierwsze sztuki już się pojawiły na Chrono24. Ceny od około 53000 zł do 63000 zł. Marzenia są po to, by je realizować więc... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie można kupić już Malte Regulator w złocie w super stanie więc.. ja bym się nie zastanawiał ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze sztuki już się pojawiły na Chrono24. Ceny od około 53000 zł do 63000 zł. Marzenia są po to, by je realizować więc... :)

Naturalnie. Jestem o krok, mały kroczek. Jeszcze tylko zakup kuponu na Eurojackpot, losowanie i... pyk!  :lol:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś tak niedzielny bardziej! ;):D

post-22413-0-31568800-1514726956_thumb.jpeg

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoto czy platyna?

Tylko złoto! :(

:D

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś tak niedzielny bardziej! ;):D

Do pełni szczęścia brakuje tylko jubile.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jest na jubilee.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi