Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Siedziałem jak c..la u notariuszki. Nawet nie wiem co czytała. Przeglądałem nasze forum i chyba AWI wrzucił linka. Przestałem oddychać :) . szybko podpisałem umowę, nie czekałem na wypisy. Czas przejazdu do Kruka pobity. Co z tego, załatwiłem sprawę około 13.30 i 36 jestem. Raczej bez szans w tym roku. Pierwsze będą w maju.

Za mną chłopak z Wrocławia przepisał się z Suba. Też lekko podłamany.

Kusił Cameron na nowym werku.

Panowie przyznać się, który jest ma 1? :D

Przypuszczam, że kilka pierwszych numerów (jak nie kilkanaście) może nie być na forum????

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest super. 

W stalowym Pepsi - jubilee (mimo, iz swietna to bransoleta) jest dla jednozegarkowca gorszym rozwiazaniem niz oyster. Oyster jest znacznie bardziej uniwersalna.

Oyster zdecydowanie bardziej uniwersalna. Potwierdzam. 

Ale elegancji jubilee nie przebije

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Awi poruszyl ten temat. Jak myslicie, oyster bedzie pasował do pepsi a dziubili do reszty?

Nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Czy ceny Rolexow są na tym samym poziomie czy są/będą jakieś podwyżki?

2. Jak myślicie czy kolejka na daytone w stali i suba z data się zmniejszy przez nowa Pepsi?

3. Batmana już chyba nie ma... koniec produkcji tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Może być w tym roku ale to wróżenie z fusów

2. Myślę, że tak

3. Batman jest w sprzedaży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem jak c..la u notariuszki. Nawet nie wiem co czytała. Przeglądałem nasze forum i chyba AWI wrzucił linka. Przestałem oddychać :) . szybko podpisałem umowę, nie czekałem na wypisy. Czas przejazdu do Kruka pobity. Co z tego, załatwiłem sprawę około 13.30 i 36 jestem. Raczej bez szans w tym roku. Pierwsze będą w maju.

Za mną chłopak z Wrocławia przepisał się z Suba. Też lekko podłamany.

Kusił Cameron na nowym werku.

Panowie przyznać się, który jest ma 1? :D

No to sie spotkalismy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Do:

1.....podwyżki będą i już są. Deepsea poszedł w Niemczech o €200 w górę, to w Polsce może będzie ok PLN 4.000

2. Kto ma to wiedzieć?

3. A czy patrzyłeś na stronie Rolexa? Skąd info ze „chyba” nie ma....albo go znajdziesz lub nie

Edyta zauważyła że Bartek był szybszy....No i wszystko wie i na wszystko ma odpowiedz :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna wersja Pepsi - pisałem o tym w kategorii marzenia dokładnie rok temu. Wreszcie dobry ruch Rolexa.

Choć większe trzęsienie ziemi byłoby gdyby po prostu dołożyli AR do obecnych modeli ;)

Ja się akurat w kolejkę nie zapisuję, ale rozumiem zainteresowanie :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie ten GMT powinien być hitem bez żadnego „ale” bo wreszcie Pepsi w stali, bo nowy mechanizm, bo jubilee...tylko ta jubilee ze swoim vintydżowy charakterem pasowała idealnie starszym wersjom z aluminiowym bezelem. Tu z ceramiką - jest nieco kontrowersyjnie i na siłę. A na razie to jedyna opcja w dodatku prawdopodobnie nieprzekładalna na istniejące bransolety oyster.....szczególnie jako jedyny zegarek to wręcz słabo....Każdy z elementów oddzielnie na plus ale razem już nie jestem taki pewien. Także nie ma się co podpalać...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 zapisanych ? Myślę że nie Ma się aż tak bardzo co martwic . Jak Rolex czy ( Kruk ) poprosi o zaliczki , to kolejka się przerzedzi  :D . Na Mojego Kinga tez byli zapisani , ale zaliczek nie wpłacili , dlatego przysłali MI do Łodzi 2 egzemplarze z Gdańska i Katowic jak tylko wpłaciłem 10% ceny zegarka .Poza tym jak piszecie jest to rozłożone w czasie i wielu jeszcze zmieni zdanie  <_<

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja, szczerze, w ogóle nie rozumiem idei jubilee do GMT, jeszcze ceramicznego. Być może podczas przymiarki (o ile w ogóle do niej dojdzie, co samo w sobie jest dla mnie kuriozalne w kontekście powstałej kolejki ;) ) zweryfikuję swoje stanowisko, ale jakoś mi to na razie nie gra.

Tudor pokazuje w tym momencie swój pazur, bo swietnie wygląda i na pasku i na bransolecie ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 zapisanych ? Myślę że nie Ma się aż tak bardzo co martwic . Jak Rolex czy ( Kruk ) poprosi o zaliczki , to kolejka się przerzedzi  :D . Na Mojego Kinga tez byli zapisani , ale zaliczek nie wpłacili , dlatego przysłali MI do Łodzi 2 egzemplarze z Gdańska i Katowic jak tylko wpłaciłem 10% ceny zegarka .Poza tym jak piszecie jest to rozłożone w czasie i wielu jeszcze zmieni zdanie  <_<

Nie ma wpisu bez zaliczki na ten zegarek. Poza tym lista ponoć ma być ograniczona do 100 zamówień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie ten GMT powinien być hitem bez żadnego „ale” bo wreszcie Pepsi w stali, bo nowy mechanizm, bo jubilee...tylko ta jubilee ze swoim vintydżowy charakterem pasowała idealnie starszym wersjom z aluminiowym bezelem. Tu z ceramiką - jest nieco kontrowersyjnie i na siłę. A na razie to jedyna opcja w dodatku prawdopodobnie nieprzekładalna na istniejące bransolety oyster.....szczególnie jako jedyny zegarek to wręcz słabo....Każdy z elementów oddzielnie na plus ale razem już nie jestem taki pewien. Także nie ma się co podpalać...

Taa jasne... powiedz że nie zaliczkowałeś :D

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa jasne... powiedz że nie zaliczkowałeś :D

Ja kupuję zegarki dla siebie a nie inwestycyjnie...poza tym mam Batmana gdzie da się przekładać jubilee...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pepsi był na jubilee przez jakieś pewnie 30 lat, więc nie przesadzałbym z tym dysonansem.

Osobiście mam co do tego zegarka jeszcze jedno fajne przeczucie - mianowiście imho może być paskolubny (widziałbym go np. na brązowym shell cordovanie), czego o całej reszcie ceramik nie można powiedzieć.

Z drugiej strony "bitch move" ze strony Rolexa - przemodelowali uszy i na oyster go nie wsadzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma wpisu bez zaliczki na ten zegarek. Poza tym lista ponoć ma być ograniczona do 100 zamówień.

Aż tak mało . To jak znam życie ,nie obędzie się bez sprzedaży spekulacyjnej wkrótce . Będzie ubaw jak za  (Komuny) , może nawet za odstąpienie kolejki  :D  :ph34r:

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ceramika tak samo dobrze wygląda z jubilee jak aluminium, pleksa czy drewno. Bardzo ładny zegarek, kompletny i świetny jako ten jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysonans polega na połączeniu nowoczesnej ceramiki z vintydżowych jubilee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vintydzowa to była jubilee z blachy a nie pełna solidna bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak mało . To jak znam życie ,nie obędzie się bez sprzedaży spekulacyjnej wkrótce . Będzie ubaw jak za  (Komuny) , może nawet za odstąpienie kolejki  :D  :ph34r:

chetnie zaplace za odstapienie z kolejki na biala daytone...choc mam propozycje kupna nowej czarnej ful set nieuzywanej w foliach za 15000 euro - tez sie zastanawiam choc wkurza mnie taka sytuacja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Xpovoc Polityka cen stalowych Rolexów kłóciłaby się z takim ruchem. Fajnie że zrobili jak jest, piękna pozycja w portfolio.

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi