Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jakieś 50 tys do zapłacenia i bez czekania. Muszę ochłonąć, cały dzień dziś za mną chodził ten sub. Jak wezmę do ręki, przymierzę, będę wiedział czy to moja nowa miłość czy tylko letnia fascynacja.

Jak dobrze zagadasz, to wyrwiesz poniżej 50k ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Michaell

@desmo To prawda, zegarek bardzo drogi a ponosić można może i miesiąc w roku. Moim zdaniem na zimę to on się absolutnie nie nadaje. Kolejna osoba pisze, że na żywo nie wygląda tak obłędnie. Jak zobaczę sam, będę wiedział.

@Astral Dobrze wiedzieć, jak małe zainteresowanie i długo leży to warto negocjować. Muszę podjechać przy okazji na plac 3 Krzyży i zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Michaell

Czy w butiku przy Placu Trzech Krzyży wpada naturalne światło? Poza rozmiarem w Krukach/Apartach to żaden Rolex czy inny zegarek nie wygląda obłędnie. Pamiętam jak kupowałem kiedyś Breitlinga. Pojechałem po niebieskiego, a dzięki temu, że salon był zaprzyjaźniony i pracownik pozwolił mi wyjść na zewnątrz z zegarkami wróćiłem do domu z czarnym (model ten sam).

Pytam z ciekawości, bo jak będę może kiedyś w Wawie to z chęcią bym pooglądał ofertę marki w naturalnym świetle (szczególnie konfiguracje DJi).

Butik jest przeszklony, z boku cała ściana ze szkła a od ulicy gdzie jest wejście także jest sporo przeszklonej powierzchni. W środku akurat jeszcze nie byłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak jak wcześniej napaliłem się na Suba bez daty tak będę ciułał na DJ-a.Miałem okazję dziś przymierzyć wersję czarną i niebieską.Bardzo fajnie trzyma się nadgarstka i bardzo wygodny to zegarek.

post-102288-0-12956200-1532378837_thumb.jpeg

post-102288-0-43971200-1532378858_thumb.jpeg

post-102288-0-77684300-1532378875_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że nie ma tam dużo naturalnego światła, stoisko jest na wprost oszklonego wejścia ale stoisz tyłem, po prawej są jeszcze gabloty z rzadszymi modelami - przynajmniej tak zapamiętałem.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski jest świetny. Ile ma na metce?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę ma :)

to w galerii bałtyckiej w Gdańsku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Ciągle chodzi mi po głowie, tylko ta cena siedzi w wadze ciężkiej...

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Letnie wdzianko

8e03c469c49513da49a1334b6368a562.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie

nie wiem czy jesteś świadomy, ale do tego salonu na przymiarki Rolexowe zabiera się Tisella ( Kisiela ) w celach dydaktycznych i porównawczych ;)

jeden forumowy kolega tak robił dawniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jesteś świadomy, ale do tego salonu na przymiarki Rolexowe zabiera się Tisella ( Kisiela ) w celach dydaktycznych i porównawczych ;)

jeden forumowy kolega tak robił dawniej...

Trzeba być kretynem, aby zabierać w celach dydaktycznych i porównawczych zegarki innych marek do salonu. A w szczególności homary.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba być kretynem, aby zabierać w celach dydaktycznych i porównawczych zegarki innych marek do salonu. A w szczególności homary.

mocne określenie - kretyn :)

prawilniak raczej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Munłocza miałem podczas przymiarki przy sobie.Chciałem różnicę w rozmiarze porównać.Mam nadzieję ,że nie wyszedłem na kretyna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mam początek choroby, która nazywa się Sub, ten oczywiście w bi kolorze z błękitną tarczą. Czym więcej patrzę na zdjęcia, tym bardziej go chcę.

Czy ktoś z szanownych Panów wie ile ten model może dokładnie kosztować ( 50-55 k ? - moje przypuszczenie ) i jak długo orientacyjne trzeba czekać w Kruku na ten model ? Czy ewentualnie jakby polecieć do Genewy byłby od ręki ?

Jeszcze jedno pytanie: czy warto ewentualnie lecieć do Genewy czy opłaca się bardzie czekać cierpliwie w PL, chodzi mi o cenę ?

Pojadę na dniach do salonu w Wawie, może akurat mają, obejrzę, muszę zobaczyć na żywo.

Na Alledrogo jest teraz wystawiony taki model, w pełnym komplecie, przez sprzedawcę który ma zdaje się bardzo dobrą opinię ( szevo26, sklep Wrzeciono Czasu, showroom w Warszawie ). Nie jest to pewnie nówka ale mieć a nie mieć 10kzł to jest chyba różnica.

O szit, ja miałem GS na ręku jak odwiedzałem świątynię Rolexa...

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mocne określenie - kretyn :)

prawilniak raczej ;)

W sumie może i tak być. ;)

Munłocza miałem podczas przymiarki przy sobie.Chciałem różnicę w rozmiarze porównać.Mam nadzieję ,że nie wyszedłem na kretyna :)

Jeśli snułeś teorie o wyższości Swojego zegarka nad tym z salonu do obsługi to niestety .....

Imo oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie może i tak być. ;)

Jeśli snułeś teorie o wyższości Swojego zegarka nad tym z salonu do obsługi to niestety .....

Imo oczywiście.

Chyba snujesz jakieś banialuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że problemy z czytaniem ze zrozumieniem nadal istnieje. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Profesjonalna analiza xD. Musiał w NY tych bogaczy widzieć, bo nasi to z oszczędności jeżdżą nawet pomocą drogową ;).

Obserwując jego sklep z zegarkami vintage i do jakich granic (nie)przyzwoitości winduje tam ceny + to jak szybko ze sklepu znikają, podejrzewam, że może mieć nieco wypaczony obraz świata przez własny sukces, a raczej klientów, którzy napędzają mu biznes :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykro mi niezmiernie, że wpisem mym zakłociłem tą rolexową sielankę

nie miałem na celu wskazywać z jakim zegarkiem lub w jakich butach wchodzi się do danego salonu a grzecznie przypomnieć kto do niego kiedyś wchodził bądź być może niedawno wszedł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ch ialbym wydac 50tys na zegarek to nawet w sandalach wejde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie az tak skrajnie - nie mój styl.

Zegarek jest jak każda inna rzecz. Po rozmowie a nie po ubraniu i reklamówka h.

Czasami odnosze wrażenie że „bez metki nie ma podnietki” i trzeba sie troche podpompować

Ale jak to mówią „ jeden lubi ogórki a drugi jak mu skarpetki śmierdzą”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zauważyłem za to, że w niektóych sklepach, żeby ktoś łaskawie się Tobą zainteresował wypada się ładnie ubrać. Możecie to sprawdzić na własnej skórze. Nastawienie za to pięknie się zmienia jak sam poprosisz o zegarek do przymiarki a pan sprzedawca wyczai, że masz na łapie coś "grubszego";p

Także sandał i reklamówka skazuje Cię na porażkę;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi