Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym mu wymienił bransoletę ( albo bezel ;-)

post-55792-0-88668600-1546113489_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znasz się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien być dla kogoś, przynajmniej jak ja byłem przed zakupem to powiedziano mi ze na niebieskie tez jest lista ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

W którym butiku dostałeś taką informację?

Mi kierowniczka w Poznaniu powiedziała, że każdy zegarek wystawiony w butiku jest na sprzedaż. A ten DJ 41 niebieski karbowany bezel leżał na wystawie. Zegarki zamówione i opłacone w 100% przez klienta czekają na odbiór w sejfie. A te, na które wpłacona została tylko zalicza a z klientem nie ma kontaktu, po 2~3 tygodniach trafiają do wolnej sprzedaży. Tak było chociażby z tą Daytoną. Klient wpłacił zaliczkę i słuch o nim zaginął. Poszła więc na witrynkę

ffbe0eadc15e097b041f1fc9d62723fd.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Jeszcze 10 dni temu takiego mierzyłem w Posnanii (świeża dostawa). No chyba że już się sprzedał ;)  Stały klient może spokojnie wynegocjować wyższy rabat niż ten podany przez Ciebie :unsure:

Ja jak zapytałem o rabat to powiedzieli, że na stalowe tylko 4%. Nie wiem czy tak każdemu nawet, czy nawet na tyle jakieś dojścia bym musiał mieć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Powinien być dla kogoś, przynajmniej jak ja byłem przed zakupem to powiedziano mi ze na niebieskie tez jest lista ;)

Na referencję 126334 w wersji z niebieską tarczą też jest lista?  :o Swoją drogą wcale mnie to nie dziwi. Zegarek świetnie wygląda, a przy tym precyzja pomiaru czasu potrafi zadziwić. U mnie przez ostatni tydzień -3 sekundy odchyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zapytałem o rabat to powiedzieli, że na stalowe tylko 4%. Nie wiem czy tak każdemu nawet, czy nawet na tyle jakieś dojścia bym musiał mieć. ;)

A mi się zdaje że tak mówią każdemu (takie przeszli szkolenie po zmianach w regulaminie), kto tylko pyta o rabat. Jakbyś pokazał, że jesteś zdecydowany na zakup, dostałbyś zaproszenie na kawę i w osobnym pomieszczeniu ustalił indywidualnie warunki zakupu. Oczywiście, karta platinium jest w tym przypadku Twoim sprzymierzeńcem ^_^  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pytałem w październiku jak wpłacałem zaliczkę na swoje DJ-e w Katowicach. Oczywiście lista nie byla taka jak na suby itp.

Ale jak pytalem o bezel ze złota to było ryzyko ze do świat bym się nie doczekał.

Skończyło się tak ze już od Mikołaja na mnie czekały ale nie miałem jak odebrać ;)

Czekały tak jak mówisz w sejfie, ale ze mną był kontakt ;) może rzeczywiście tutaj nie było kontaktu z zainteresowanym albo aż taka duża dostawa przyszła na święta

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któremu co byś Robert wymienił...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któremu co być Robert wymienił...?

Temu co mierzyłeś. Za dużo tego świecącego drobnicą dobra. Albo karbowany bezel albo jubilee.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pytałem w październiku jak wpłacałem zaliczkę na swoje DJ-e w Katowicach. Oczywiście lista nie byla taka jak na suby itp.

Ale jak pytalem o bezel ze złota to było ryzyko ze do świat bym się nie doczekał.

Skończyło się tak ze już od Mikołaja na mnie czekały ale nie miałem jak odebrać ;)

Czekały tak jak mówisz w sejfie, ale ze mną był kontakt ;) może rzeczywiście tutaj nie było kontaktu z zainteresowanym albo aż taka duża dostawa przyszła na święta

Była wielka dostawa w listopadzie a w grudniu 3 kolejne dużo większe niż sprzedawcy się spodziewali. Stąd taki wysyp nowości w wątku R :o

Temu co mierzyłeś. Za dużo tego świecącego drobnicą dobra. Albo karbowany bezel albo jubilee.

Mi osobiście bardziej podoba się na Oystersteel ale faktycznie Jubilee jest wygodniejsza. Jakbym miał kupić DJ-a, to w takim zestawie jak pokazałem na moim zdjęciu. Wygoda ponad wszystko... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że można sobie w zasadzie dowolnie skonfigurować kajdan i bezel, ale mam takie odczucia, że:

- jubilee + karbowany bezel wygląda wybitnie biżuteryjnie, trochę za bardzo jak na mój gust,

- jubilee + płaski bezel całkiem źle, ma się wrażenie, że bezel jest od innego zegarka, albo że ktoś zgubił oryginalny bezel i wstawili zamiennik ;)

- oyster + karbowany bezel to IMO optymalna wersja, w takiej konfiguracji bezel jest fajnym smaczkiem, a jednocześnie zegarek nie ma przesadnie dużo blinku,

- oyster + płaski bezel, całkiem spoko wersja, klasyczny EDC i trochę tańszy.

Dwie ostatnie wersje nosiłbym, czyli zasadniczo musi być oyster.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jeżeli jesteś z Katowic, to prawdopodobnie Datejust, o którym piszesz, trafił do mnie. Dostałem info, że klient z Katowic zrezygnował z zakupu 126334, bo wybrał inny model zegarka.  :)

A co do wersji, to dla mnie karbowana luneta + bransoleta jubilee stanowią najbardziej spójne zestawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że można sobie w zasadzie dowolnie skonfigurować kajdan i bezel

- jubilee + płaski bezel całkiem źle, ma się wrażenie, że bezel jest od innego zegarka, albo że ktoś zgubił oryginalny bezel i wstawili zamiennik ;)

Dwie ostatnie wersje nosiłbym, czyli zasadniczo musi być oyster.

Święte słowa - najważniejsze że jest wybór. Choć mam wrażenie że zbyt surowo potraktowałeś jedną z opcji którą lubię. Paul Newman też ją lubił ( tu w „Kolorze pieniędzy” )

post-55792-0-59679100-1546116757_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ją lubisz, to nie powinieneś się przejmować moją opinią. Przynajmniej nie będę Cię molestować chęcią odkupienia ;)

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ją lubisz, to nie powinieneś się przejmować moją opinią. Przynajmniej nie będę Cię molestować chęcią odkupienia ;)

Tej nie sprzedam, ewentualnię tę środkową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, podpowiedzcie proszę ile można ugrać na stalowym submarinerze w chwili obecnej? W galeri mokotów dostałem całe 3%  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tyle mniej więcej można.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawcy twierdzą, że Jubilee mniej się niszczy/rysuje przy noszeniu ze względu na mniejsze ogniwa polerowane.

Co do cen Blue DJ41 ze złotą lunetą, wchodzę na chrono.24 i widzę oferty od TrustedSeller w Europie 32,5 kpln (dostępność na żądanie) i dostępne od razu za 34,5kpln.

Wersja Rhodium, według mnie może nawet i ładniejsza, to 34kpln, czyli identycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy śpią?5326ed245ecdb31cce7906094b78baed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni esquire:

342de326cca0ef168c624b671b193e1e.jpg

16753 root beer

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Clint chyba nosił ten model jak pamiętam..... ;)

edit

Tightrope (1984)

post-107633-0-15572700-1546192130.jpg

Firefox (1982)

post-107633-0-68785200-1546192171.jpg

In the Line of Fire (1993)

post-107633-0-15234100-1546192149.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1675 i 16753 przepiekny model

Przepiękny to jest 16713 :-)

I to miałbyć mój kolejny cel ale tak się zastanawiam czy nie zacząć zbierać na taką Daytonę jak ma awi

tylko przeszkadza mi to że zegarek nie ma daty :(

ale jest całkiem całkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękny to jest 16713 :-)

I to miałbyć mój kolejny cel ale tak się zastanawiam czy nie zacząć zbierać na taką Daytonę jak ma awi

tylko przeszkadza mi to że zegarek nie ma daty :(

ale jest całkiem całkiem :)

A gdzie na tej tarczy chciałbyś zmieścić datę? Na szczęście znając Rolexa - nigdy jej tam nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie na tej tarczy chciałbyś zmieścić datę? Na szczęście znając Rolexa - nigdy jej tam nie będzie.

Zenith dał radę :)

Nie mam pretensji po prostu zegarek wolę z datą i to mi przeszkadza w Daytonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi