Seven 50 #1 Napisano 29 Września 2013 Już chyba pora wynieść się z tematu o nowościach. Kilka zdjęć porównawczych znalezionych na WUS. Kawał skurczybyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 0 #2 Napisano 29 Września 2013 Każdy absolutnie rewelacyjny 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #3 Napisano 30 Września 2013 Dla mnie przerost formy nad treścią. Gdzie to wszystko prowadzi? Do działu zegarki na nogę? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #4 Napisano 30 Września 2013 (edytowane) jest kilka fajnych g-shockow. Uwielbiam male, kwadratowe modele z serii 5600, fajny jest 6900 ale czesc jest po prostu pokraczna, nieczytelna i udziwniona. Zgadzam sie z Andrzejem. No i zapomnialem o najfajniejszym - g-9000 mudman. Sprzedalem, kupie znowu. Edytowane 30 Września 2013 przez wytrych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #5 Napisano 30 Września 2013 ... za duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #6 Napisano 30 Września 2013 (edytowane) 3 wersje kolorystyczne (w zapowiedziach czwarta żółta jubileuszowa), ABC i cała masa wodotrysków.Fajny jest stoper uruchamiany bezpośrednio z głównego trybu pracy. Wystarczy nacisnąć D. Cena 300 usd, 300 euro, u nas ma być 1200 pln. Można już kupić na e-bayu z Niemiec. Już je liczę na WUS-ie: http://forums.watchuseek.com/f17/rangeman-gw-9400-official-count-920996.html I jeszcze film Tanaki: http://www.youtube.com/watch?v=q6TSYdI_vTU pozdrawiam, Piowa Edytowane 30 Września 2013 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #7 Napisano 30 Września 2013 kurcze rozmiarowo troche przesadzili:/ mam nadgarstek 22cm ale nie wiem czy bym sie zdecydowal..obecnie nosze dw5600 i taki rozmiar mi odpowiada,wygodny i przynajmniej nie wadze nim wszedzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #8 Napisano 30 Września 2013 kurcze rozmiarowo troche przesadzili:/ mam nadgarstek 22cm ale nie wiem czy bym sie zdecydowal..obecnie nosze dw5600 i taki rozmiar mi odpowiada,wygodny i przynajmniej nie wadze nim wszedzie.Możesz wrzucić zdjęcie dw-5600 na Twoim nadgarstku?Przy 22 cm. 5600-tka musi wyglądać mizernie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #9 Napisano 30 Września 2013 Jest w sam raz:)wrzuce fotke dzisiaj lub jutro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10 Napisano 30 Września 2013 Wbrew pozorom może dobrze wyglądać na takim nadgarstku jak kolegi Łukasz G7900. Po prostu powrót do czasów, w których koperta zegarka mieściła się na środku nadgarstka,a nie wystawała za jego obrys. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #11 Napisano 30 Września 2013 Dokladnie tak,nie wydaje mi sie mizerny na moim nadgastku.Na codzien nosze zreszta tez Seiko 5teczki i dobrze sie z nimi czuje;)jutro wrzuce fotke.Niestety takie czasz ze przesadzaja z rozmiarami.Dla mnie ideal to 40-42mm.Wedlug mnie rozmiarem zepsuli fajny zegarek,bo u wielu bedzie wygladal jak cegla na rece,komicznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DearD 0 #12 Napisano 30 Września 2013 Ja mam 16 cm nadgarstek. Jestem ciekaw jak będzie się prezentował na moim. :-P Wysłane z mojego SGSII przy użyciu tapatalk 4 z dodatkiem swype. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8952 #13 Napisano 1 Października 2013 A ja bym nosił, to g-shock a nie garniturowiec i tu dużą kopertą się nie przyjmuję. Barometr już w Risemanie mi odpowiadal, ten jest ponoć ulepszony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #14 Napisano 3 Października 2013 Fwupow bardzo sobie chwali Rangemana: https://www.youtube.com/watch?v=P88Xeo_10RI uwaga: film ma 40 minut i 8 sekund8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #15 Napisano 4 Października 2013 Porównanie z Risemanem. W sumie nie wydaje się aż tak ogromny jak na poprzednich zdjęciach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #16 Napisano 4 Października 2013 Na tych zdjechach wyglada spoko,moze nie bedzie zle.W tym porownaniu nie wiem ktory mi sie bardziej podoba:P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #17 Napisano 4 Października 2013 Rangeman jest piękny i wielkościowo także mi się podoba tylko wolałbym go w negatywie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #18 Napisano 4 Października 2013 (edytowane) No fakt, na tych zdjęciach nie wygląda na potwora. Na tych fotkach widać jakby Riseman był spłaszczony, niższy co w połączeniu z bardziej przylegającym paskiem do koperty (imo bliżej kąta 90 stopni ) nie odstaje od mniejszego nadgarstka, a jak będzie z Rangemanem? EDIT: Szlufka the best . Chociaż mogłaby być szczotkowana, o czym wspominał Fwupow Edytowane 4 Października 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #19 Napisano 4 Października 2013 Kurczę, ten czarny nawet mi się podoba... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4466 #20 Napisano 4 Października 2013 Negatyw jest spoko, metalowa szlufka dodaje animuszu, z doświadczenia okrągłe przyciski są lepsze od prostokątnych (nie ma luzu, nie wchodzi piasek). Nie wiem tylko czy są metalowe, czy tylko tak pomalowane ?Pasek wzmocniony włóknem węglowym, podwójny zaczep.Cała konstrukcja wydaje się być bardzo spójna.Cena 1200 z nóg nie zwala (pewnie trochę stanieje) a to co oferuje czyni ostrą konkurencję dla ProTrek (które notabene do małych nie należą)Na minus brak zakręcanego dekla! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #21 Napisano 4 Października 2013 Ciekawe czy bedzie sie tak swietnie sprzedawal jak Risemam?moim zdaniem chyba nie..cena jednokrotnie wieksza od risemana..czas pokaze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #22 Napisano 4 Października 2013 Ciekawe czy bedzie sie tak swietnie sprzedawal jak Risemam?moim zdaniem chyba nie..cena jednokrotnie wieksza od risemana..czas pokaze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #23 Napisano 4 Października 2013 Ale z drugiej strony to tak jakby Riseman plus kompas, a w sumie cena G-shocków generalnie poszła w górę. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #24 Napisano 4 Października 2013 Ale z drugiej strony to tak jakby Riseman plus kompas, a w sumie cena G-shocków generalnie poszła w górę.Oj!!! Moim zdaniem w dół 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #25 Napisano 4 Października 2013 Chyba się z Tobą nie zgodzę. Pamiętam czasy, gdy Riseman był po 450 PLN, choć nie w Zibi. Mudman DW-9000 po 250 PLN, a DW-5600 można było kupić za 150 PLN. DW-5000 Spike Lee kosztował 350 PLN i leżał. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach