zmora 9 #9151 Napisano 26 Marca 2017 Efekt końcowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_jendraz 26 #9152 Napisano 26 Marca 2017 Bardzo fajnie wyszło. Świetna robota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magikgt1980 4 #9153 Napisano 26 Marca 2017 No nawet Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9154 Napisano 26 Marca 2017 Nie gniewaj się, ale nie wygląda lepiej niż w oryginale.Ale za to jesteś pierwszy, który spróbował 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #9155 Napisano 26 Marca 2017 Sol...nigdy takie cos nie bedzie jak oryginal.Gdzies widzialem na jakims filmiku ze to jest zapelniane recznie,przy uzyciu strzykawki lub czegos podobnego. I jednoczesnie przyznaje ze nie moge sobie tej pracy wyobrazic, wiedzac jednoczesnie,ile tysiecy sztuk schodzi z tasm produkcyjnych.Wierze ze pracowali nad jakos limitka Mi sie podoba,ale jeszcze poprosze zdjecie metalowej szlufki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5713 #9156 Napisano 26 Marca 2017 (edytowane) Sol...nigdy takie cos nie bedzie jak oryginal. Ale to nie o to chodzi żeby było jak oryginał, zresztą robota jest dokładna i staranna, jakbym nie wiedział to bym nie pomyślał że to nie w fabryce było malowane - chodzi o zestawienie kolorów Edytowane 26 Marca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #9157 Napisano 26 Marca 2017 Ale to nie o to chodzi żeby było jak oryginał, zresztą robota jest dokładna i staranna, jakbym nie wiedział to bym nie pomyślał że to nie w fabryce było malowane - chodzi o zestawienie kolorów Alez ja sie nie przyczepiam do niczego jak pisalem..poprosze jeszcze zdjecie szlufeczki Ja w sumie bardziej pisalem to do Sol'a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmora 9 #9158 Napisano 26 Marca 2017 Panowie, kolor to kwestia gustu, a co do wykonania - uwierzcie mi, że gdyby malowanie wyszło chociaż trochę "nie tak", jechałby już do mnie nowy bezel Zaryzykowałem i jestem zachwycony efektem ! Wygląda, jak fabryczny Poza tym, kolorów jest do wyboru mnóstwo, a jakość farb modelarskich bardzo dobra.Samo malowanie, wbrew pozorom, też nie było bardzo trudne i mozolne... ważna jest technika Pierwszy napis robiłem drżącymi rękami, a kolejne to już nawet po dwa jednocześnie. Całość zajęła mi około 3 godzinki, na spokojnie z rozbiórką, myciem, suszeniem itd. I na koniec szlufka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11570 #9159 Napisano 26 Marca 2017 Jechałeś całość, czyli wypełnienie wgłębień oraz powierzchnia w koło i potem czyściłeś, czy starałeś się trafiać tylko w "dołki" ? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9160 Napisano 26 Marca 2017 Czy wygląda lepiej czy gorzej to kwestia gustu ale faktem jest, że bardzo dobrze wygląda to wykonanie wypełnienia napisów samo w sobie i może być bardzo dobrym rozwiązaniem w przypadku starych G, które mają całe bezele ale uszkodzone wypełnienie napisów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #9161 Napisano 26 Marca 2017 szlufeczka podoba mi sie najbardziej bo dodaje wedlug mnie najglebszego smaczku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmora 9 #9162 Napisano 26 Marca 2017 tommly, nanosiłem farbę wykałaczką w rowki i na powierzchnię wokół. Następnie równym kawałkiem miękkiego plastiku zbierałem nadmiar - jeden lub kilka przejazdów po całym napisie. Starałem się, żeby już po tym zabiegu napis wymagał jak najmniej czyszczenia. Kolejny krok, po odczekaniu 5-10 sekund, to świeżo zamoczynym w acetonie patyczkiem do uszu (aceton szybko paruje) czyściłem zabrudzenia, a raczej pozostałe smugi wokół napisu. Robiłem to podobnymi ruchami, jak zbieranie nadmiaru farby, tylko bardzo delikatnie, praktycznie nie dociskając patyczka do napisu i nie czubkiem tylko bokiem tej waty. Bok jest prawie płaski i nie "łapie" farby z tych rowków. Kilka pewnych ruchów, takie "smyranie" patyczkiem nad napisem i gotowe. Sam byłem zdziwiony, że tak gładko to szło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #9163 Napisano 27 Marca 2017 Super wyszło! Gratuluje wykonania i pomysłu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kluzo 0 #9164 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Witam. Chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Nie ukrywam że Rangeman chodził mi po głowie juz bardzo długo. Na ale cóż finanse nie pozwalały a na ręce juz miejsce zajął Riseman. Jakiś czas temu mój Rysiek zaczął nieznacznie mi parować,było to na tyle irytujące i dla mnie niedopuszczalne że został wysłany do serwisu. Wrócił po jakiś 2 tygoniach podobno naprawiony. Cóż z tego kiedy po jakiś 2 miesiącach sytuacja się powtórzyła. I znów do serwisu. Tym razem wymienili kopertę bezel i wszystkie uszczelki....... 1.5 miesiąca temu poszedł do serwisu po raz trzeci z tego samego powodu.... tym razem już nie wrócił. Przemiła pani z serwisu stwierdziła że nie są w stanie naprawić mojego zegarka. I mogę sobie w tej cenie czyli 600 zł wybrać innego lub conieco dopłacić do innego. Oczywiście wybór padł na 9400 i po przeliczeniu musiałbym dopłacić 400 pln. W ten oto sposób w rodzinie powitałem Romusia z czego się niezmiernie cieszę. Edytowane 27 Marca 2017 przez Kluzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9165 Napisano 27 Marca 2017 No i super.Były pewnie nerwy i złości, ale wszystko dobre co się dobrze kończy Niestety musisz pokazać na zdjęciu, że go masz, bo nie uwierzymy 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #9166 Napisano 27 Marca 2017 W domu to mam słonia na łańcuchu Jak słoneczny Kolega napisał, bez foty się nie liczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9167 Napisano 27 Marca 2017 Tomaliusz, pokazuj słonia! Będzie się działo 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kluzo 0 #9168 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) oto i on Edytowane 27 Marca 2017 przez Kluzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #9169 Napisano 27 Marca 2017 Takie tam :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11570 #9170 Napisano 27 Marca 2017 Musze tylko opanować dodawanie zdjęć Gratulacje z Romka: "będziesz Pan zadowolony" 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5713 #9171 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) W domu to mam słonia na łańcuchu Lojalnie uprzedzam że TOZ został poinformowany... ja bym już zaczynał kojec robić :D sprawdzą też czy masz kaganiec... Ktoś wie czy można, poza Zibi, w rozsądnych pieniądzach gdzieś te dinksy udające w Romanie śruby, w kolorze czarnym zorganizować? Szukam już od dwóch tygodni i... lipa... Edytowane 27 Marca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kluzo 0 #9172 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Gratulacje z Romka: "będziesz Pan zadowolony" Dziękuję. Edytowane 27 Marca 2017 przez Kluzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11570 #9173 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Ktoś wie czy można, poza Zibi, w rozsądnych pieniądzach gdzieś te dinksy udające w Romanie śruby, w kolorze czarnym zorganizować? Szukam już od dwóch tygodni i... lipa...Oczywiście, że tak Piotrze allegro Świat Zegarków (Adam Łępa) 17 zł/sztuka, jak jesteś na fejsie na grupie to dostaniesz rabat Wszędzie są podobne ceny, to tylko srebrne kosztują około 6 zł. Edytowane 27 Marca 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5713 #9174 Napisano 27 Marca 2017 Oczywiście, że tak Piotrze allegro Świat Zegarków (Adam Łępa)No właśnie że lipa bo nie ma - niby miał mieć... dwie sztuki się pojawiają co jakiś czas na allegor, ale dwie to mnie zupełnie nie urządzają... zwłaszcza że to czał czas te same dwie sztuki były... W Zibi bym zamówił ale czas oczekiwania "rok świetlny" przy dobrych wiatrach trzy miesiące - swoją drogą rozpacz mnie ogarnia jak tam cokolwiek zamawiam, zastanawiam się czy oni w ogóle mają jakiś magazyn czy wszystko na bieżąco zamawiają... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11570 #9175 Napisano 27 Marca 2017 Wszystko na bieżąco zamawiają w ZIBI. Adam też ściąga, dla mnie zamawiał i trochę krócej to trwało 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach