NIN76 29 #12051 Napisano 6 Lipca 2018 Jednak muszę bronić Romana: wyświetlacz sekundowy został po prostu TAK zaprojektowany. Wcześniej wyjaśniłem, że mnie się to również nie podoba, ale TAK to wymyślili. Tu jedynie można mówić o "nieprecyzyjności" ( w cudzysłowie ) , ale w żadnym wypadku nie o: nieprecyzyjności wyświetlacza. Hehe taka pokręcona logika...Mnie już dopada "widzenie starcze" ( z racji wieku), więc na wiele rzeczy "przymykam oko" BTW : To że G-SHOCK, to nie musi być rżnięty siekierom. Mam AWG-101 i to też G-SHOCK, a jednak tarcza b. ładna i ciężko zarzucić jej brak precyzji! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5914 #12052 Napisano 6 Lipca 2018 BTW : To że G-SHOCK, to nie musi być rżnięty siekierom. Mam AWG-101 i to też G-SHOCK, a jednak tarcza b. ładna i ciężko zarzucić jej brak precyzji! Kilka dziesiętnych milimetra to nie "rżniecie siekierom" jeszcze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7221 #12053 Napisano 6 Lipca 2018 Jacek, sprzedaj Romana i po sprawie.Nie szkoda ci zdrowia? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1474 #12054 Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) @Sol Dobra rada nie jest zła ... przemyślę, mogę zwrócić w ramach zakupu internetowego.Wywołałem dyskusję, bo kupiłem nowy zegarek, zapoznaję się z nim i podzieliłem się spostrzeżeniami.Pzdr. edycja: zakup innego niewiele da, bo też w nim "coś" znajdę Edytowane 6 Lipca 2018 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasznowak244 93 #12055 Napisano 7 Lipca 2018 Ja mam już trzeciego Romana i gdyby nie Twoje spostrzeżenia dotyczące"wad" wyświetlacza, to wcale bym tego nie zauważył. Teraz po przyjrzeniu się też ich nie widzę, bo ten wyświetlacz tak jest zrobiony po prostu i wcale mi to nie przeszkadza. Miałem kilka zegarków droższych od Romana i miały więcej"wad" typu nie trafiające wskazówki w indeksy, czy kilku sekundowe odchyłki czasowe na dzień. Do tego marna wytrzymałość kopert gdzie w warunkach pracy biurowej łapały rysy prawie od samego patrzenia. Teraz mam Romana i nie martwię się takimi duperelami jak Ty. Używam go na co dzień w pracy gdzie jest narażony na wstrząsy, uderzenia, zadrapania itp. Do tego w domu też wykonuje z nim różne ciężkie prace, a potem gdy odpoczywam, to nie na kanapie, tylko biorę rower i jadę w góry, albo z synem gram w piłkę. Zaliczyłem kilka upadków podczas tych zabaw sportowych i Roman wszystko zniósł dzielnie. Ja się poobijałem, zdobyłem kolejne siniaki, a on żadnej rysy na wyświetlaczu, tylko pasek trochę się obdarł. Podsumowując krótko: Roman nie służy do oglądania jego "wad" tylko do wykorzystywania jego zalet. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1474 #12056 Napisano 7 Lipca 2018 @tomasznowak244 Witam,dobre i zdrowe podejście ... zazdroszczę Ja niestety widzę od razu te wszystkie "niedoskonałości", ale ciągle pracuję nad sobą > są małe postępy, z czasem się przyzwyczajam .Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #12057 Napisano 7 Lipca 2018 Chyba dokupię jeszcze komplet niebieski i oliwkowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5914 #12058 Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) Chyba dokupię jeszcze komplet niebieski i oliwkowy Gwinty sobie rozjedziesz jak tak będziesz przekładanki robił Najfajniejsza wersja, moim zdaniem: Edytowane 7 Lipca 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #12059 Napisano 7 Lipca 2018 Już dawno gwinty mi się zjechały, niestety.Ale póki śruby siedzą i się wykrecają to ich jeszcze nie naprawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasznowak244 93 #12060 Napisano 7 Lipca 2018 @tomasznowak244 Witam,dobre i zdrowe podejście ... zazdroszczę Ja niestety widzę od razu te wszystkie "niedoskonałości", ale ciągle pracuję nad sobą > są małe postępy, z czasem się przyzwyczajam .Pzdr.Miałem podobnie jak Ty, tzn. na początku przygody z zegarkami Casio tylko je ciągle wymieniałem na inne, bo zawsze coś mi w nich nie pasowało. Jednak jak sprzedałem drugiego Romana, to zrobiłem sobie dłuższą przerwę od zegarków Casio i zatęskniłem za Romanem. Teraz go noszę od marca codziennie i jeszcze mi się nie znudził Roman ma wszystko czego oczekuję od zegarka G -Shock. Jest wytrzymały, ma przydatne funkcje, wygląda super i nie kosztuje majątek. Roman jest de best po prostu Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #12061 Napisano 7 Lipca 2018 Roman ma wszystko czego oczekuję od zegarka G -Shock. Jest wytrzymały, ma przydatne funkcje, wygląda super i nie kosztuje majątek. Roman jest de best po prostu Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu TapatalkaDokładnie tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 29 #12062 Napisano 9 Lipca 2018 (edytowane) Gwinty sobie rozjedziesz jak tak będziesz przekładanki robił Najfajniejsza wersja, moim zdaniem: Fakt! Jest MOC... Jeszcze "negative" i byłby IDEAŁ, moim zdaniem. Rozumiem że to przebrany 9430? A co do "rozbicia gwintów" w plastikach, to mam taką metodę od lat, jak wkręcam śrubę to wpierw robię jeden obrót w lewo, i jak poczuję że gwint "przeskoczył", dobiero zaczynam kręcić w prawo. Dzięki temu gwint we wkręcie wskakuje na wyrobiony gwint w plastiku i nie robi nowych nacięć tyko ładnie się wkręca w stare. Edytowane 9 Lipca 2018 przez NIN76 Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #12063 Napisano 9 Lipca 2018 Fakt! Jest MOC... Jeszcze "negative" i byłby IDEAŁ, moim zdaniem. Rozumiem że to przebrany 9430? A co do "rozbicia gwintów" w plastikach, to mam taką metodę od lat, jak wkręcam śrubę to wpierw robię jeden obrót w lewo, i jak poczuję że gwint "przeskoczył", dobiero zaczynam kręcić w prawo. Dzięki temu gwint we wkręcie wskakuje na wyrobiony gwint w plastiku i nie robi nowych nacięć tyko ładnie się wkręca w stare.Zawsze tak robię, i nigdy problemu z gwintami nie miałem. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12064 Napisano 10 Lipca 2018 Właśnie zamówiłem na eglobal.pl Zegarek GW-9400-1 - Czarny.Jestem na zagranicznych wakacjach i syn przejął mojego g.Żona powie, że mi odbiło.Ciekawe czy będzie jak wrócę z urlopu 17 lipca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9313 #12065 Napisano 10 Lipca 2018 Właśnie zamówiłem na eglobal.pl Zegarek GW-9400-1 - Czarny.Jestem na zagranicznych wakacjach i syn przejął mojego g.Żona powie, że mi odbiło.Tak, jak Ci kiedyś mówiłem - wcześniej czy później musiało do tego dojść. Będziesz zadowolony, bardzo dobra decyzja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #12066 Napisano 10 Lipca 2018 Brać i cieszyć się z wypasionego zegarka za umiarkowane pieniążki, bo w każdej chwili może być to samo co z wersją DCJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #12067 Napisano 10 Lipca 2018 Właśnie akurat chcę DCJ a z Globala zniknęły jak i z bazarku i se nie kupie 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12068 Napisano 10 Lipca 2018 Tak, jak Ci kiedyś mówiłem - wcześniej czy później musiało do tego dojść. Będziesz zadowolony, bardzo dobra decyzja. Wiem Tomasz. Zegarek ma to czego oczekuje. A Twoje i Mateja recenzje sprawiły, że chce go po prostu mieć.Ciekawi mnie czas realizacji zamówienia i stan dostarczanej przesyłki.Pierwszy raz kupuję przez eglobal.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11888 #12069 Napisano 10 Lipca 2018 Właśnie akurat chcę DCJ a z Globala zniknęły jak i z bazarku i se nie kupie Ponoć produkcja zakończona ... 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7221 #12070 Napisano 10 Lipca 2018 A wydawało się, że nigdy im DCJ nie zejdą.Dobrze, że nie zwlekałem i zamieniłem. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11888 #12071 Napisano 10 Lipca 2018 A ja tam mam swojego DCJ-ta i dobrze mi z nim 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11888 #12072 Napisano 11 Lipca 2018 W oczekiwaniu na urlop 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #12073 Napisano 12 Lipca 2018 Żeby nie zakładać nowego wątku, gdzieś w PL dostanę Rangeman-a w eglobalowej cenie? Chodzi oczywiście o gwarancję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #12074 Napisano 13 Lipca 2018 (edytowane) Jakby był gdzieś Roman w PL w cenie eglobalowej to wtedy cena na eglobalu byłaby o połowę mniejsza Edytowane 13 Lipca 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #12075 Napisano 13 Lipca 2018 Jakby był gdzieś Roman w PL w cenie eglobalowej to wtedy cena na eglobalu byłaby o połowę mniejsza Hehe, dobre Przeglądądałem wczoraj kilkanaście tematów o Casio, w którymś ktoś pisał o jakimś niedużym sklepie z niezłymi cenamiZ innej beczki, jak często i długo trzeba Rangeman-a ładować na słońcu? Szukam zegarka do pracy, gdzie raczej za często na świeżym powietrzu nie przebywam. Warto się pchać w solara czy lepiej jednak typowa bateryjka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach