S.Adi. 135 #12526 Napisano 25 Sierpnia 2018 Ale o co chodzi?Troszkę zaczynacie bić piankę. Sprzedajesz - wystawiasz za cenę i już.Kupują, nie kupują.... trudno.... rozważasz inny wariant.Śrubki, gwinty, szybki? Kupujący zawsze będzie chciał zejść w dół w przeciwieństwie do sprzedającego. Ps. Mam wrażenie, że ceny Romana I (pierwszego) pójdą w górę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilG 4 #12527 Napisano 25 Sierpnia 2018 Ten z wyrobioną śrubą to jest mój. Tam jest zjechany tylko łepek śrubki w miejscu w które wchodzi końcówka wkrętaka, czy zjechany gwint? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #12528 Napisano 25 Sierpnia 2018 Tylko łepek, ten "krzyżyk", normalnie się odkręca płaskim odpowiednim, napisałem w ogłoszeniu. 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilG 4 #12529 Napisano 25 Sierpnia 2018 Phi, szczerze - jest to żaden, absolutnie żaden problem - przynajmniej dla mnie. Wymienić taką śrubkę, to żaden problem. Ja sobie dzisiaj przedłużyłem gwarancję w Time Trendzie ze standardowych 3 lat do 6. Koszt 40 złotych, wiem, że Rangemany się nie psują, ale 4% kwoty za dwa razy dłuższą gwarancję to jak dla mnie dobra i uczciwa oferta. Obym nie musiał korzystać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12530 Napisano 25 Sierpnia 2018 WookieWroc, to napisz, że łepek jest od niefachowej zmiany paska wyrobiony, bo jak ktoś czyta, że "w zegarku wyrobiona jest jedna śrubka od wykręcania i wkręcania..." to "niewiadomoco" do głowy przychodzi Z pewnością więcej osób będzie zainteresowanych.Ja sobie dzisiaj przedłużyłem gwarancję w Time Trendzie ze standardowych 3 lat do 6. Koszt 40 złotych, wiem, że Rangemany się nie psują, ale 4% kwoty za dwa razy dłuższą gwarancję to jak dla mnie dobra i uczciwa oferta. Obym nie musiał korzystać. Sądząc po intensywności rotacji zegarków na forum, to nowy właściciel powinien być zadowolony z przedłużonej gwarancji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilG 4 #12531 Napisano 25 Sierpnia 2018 Poprzedniego - białego GR8900 miałem (i mam, tylko leży w szufladzie ) około 4 lata. Bardzo mocno przywiązuję się do rzeczy codziennego użytku - telefony, zegarki i częste zmiany mi nie za bardzo służą. Mimo wszystko - pierwsze, co kupię związane z zegarkami, to będzie czerwony bezel i pasek do Rangemana. Bardziej podoba mi się żółty, ale pasek jest dostępny tylko karbonowy, a cena jak dla mnie nie do przełknięcia - wolałbym sobie kupić innego G-shocka - np. jakąś kostkę. Swoją drogą - czy między standardowym, a karbonowym paskiem jest jakaś wyczuwalna różnica? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #12532 Napisano 25 Sierpnia 2018 WookieWroc, to napisz, że łepek jest od niefachowej zmiany paska wyrobiony, bo jak ktoś czyta, że "w zegarku wyrobiona jest jedna śrubka od wykręcania i wkręcania..." to "niewiadomoco" do głowy przychodzi Z pewnością więcej osób będzie zainteresowanych.Sądząc po intensywności rotacji zegarków na forum, to nowy właściciel powinien być zadowolony z przedłużonej gwarancji Po prostu zamówiłem nową śrubkę za 8zł i będzie bez niedomówień 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Art18 15 #12533 Napisano 25 Sierpnia 2018 W Kaktus24.pl jest wersja GW-9400NV-2 w dobrej cenie jak ktoś zainteresowany. https://www.kaktus24.pl/produkt/casio-g-shock-gw-9400nv-2/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilG 4 #12534 Napisano 25 Sierpnia 2018 Mój poprzedni G-shock to był właśnie negatyw - przyzwyczaiłem się i przez 4 lata nigdy na czytelność nie narzekałem, ale od kiedy mam w Rangemanie wyświetlacz "pozytywny", to jestem w szoku, jak bardzo jest on czytelny i już najprawdopodobniej nigdy nie kupię nic z negatywem.Mimo wszystko - co człowiek to inne odczucia, więc każdy wybierze co danej osobie pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #12535 Napisano 25 Sierpnia 2018 Negatyw w nowych Protrekach to mistrzostwo świata. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12536 Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Swoją drogą - czy między standardowym, a karbonowym paskiem jest jakaś wyczuwalna różnica? Podobno jest, miększy od standardowego.Pytałem o różnicę w komforcie noszenia kilkakrotnie.Nie mam w tym przedmiocie osobistych doświadczeń więc nie wiem czy warto dopłacać.Ponoć lepiej jak się kupuje całość zegarka już na carbonie Przypuszczam, że Carbon Fiber jest wygodniejszy, może trwalszy - ale muszą to potwierdzić lub zaprzeczyć jego nosiciele. Fakt jest taki, że jest drogi +/- 300PLN. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12537 Napisano 26 Sierpnia 2018 Negatyw w nowych Protrekach to mistrzostwo świata.W Romku II tez nie mozna narzekac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crywar 0 #12538 Napisano 26 Sierpnia 2018 A ja swojego sprzedałem na początku roku za 600 zł. Miał ponad 3 lata i trzeba było zmienić pasek i bezel a koszt tego koło 140 zł. Ne eG był wtedy po 770 zł i miałem kupić drugiego takiego samego a kupiłem wtedy DCJ.eG to www.eglobalcentral.pl?Może głupie pytanie ale szykuję się do zakupu romana i szukam co, gdzie, jak i za ile ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12539 Napisano 26 Sierpnia 2018 Tak, EG to eglobalcentral 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12540 Napisano 26 Sierpnia 2018 eG to www.eglobalcentral.pl?Może głupie pytanie ale szykuję się do zakupu romana i szukam co, gdzie, jak i za ile ;-) Tak.Co do drugiej kwestii : zależy czy chcesz kupić, 100% nowy, z gwarancją, z PL dystrybucji, najtaniej, itd.Temat tu był wałkowany wiele razy i są różne preferencje.Jaka decyzję podejmiesz?To zależy tylko od Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielo 4 #12541 Napisano 26 Sierpnia 2018 Ja tydzień temu płacilem na eglobal 780 pln. Z kodem egl2999.Czekanie na dostawę wnerwia, ale cena jest spoko. Nad romkiem z bazaru się oczywiście zastanawiałem. Żeby wziąć zestaw i dalej pogonić zielone ubranie, które absolutnie do mnie nie przemawia. Ale jak pomyślałem o wystawienie za 50 pln i uzeraniu się z januszami olx, co by chcieli wziąć za 20 (sam właściciel romka potwierdza, z jakimi ludźmi mamy do czynienia w przypadku ogłoszeń), to dalem spokój. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WookieWroc 33 #12542 Napisano 26 Sierpnia 2018 Ja tydzień temu płacilem na eglobal 780 pln. Z kodem egl2999.Czekanie na dostawę wnerwia, ale cena jest spoko. Nad romkiem z bazaru się oczywiście zastanawiałem. Żeby wziąć zestaw i dalej pogonić zielone ubranie, które absolutnie do mnie nie przemawia. Ale jak pomyślałem o wystawienie za 50 pln i uzeraniu się z januszami olx, co by chcieli wziąć za 20 (sam właściciel romka potwierdza, z jakimi ludźmi mamy do czynienia w przypadku ogłoszeń), to dalem spokój. No dokładnie, dlatego ja narazie wstrzymuje się że sprzedażą, poczekam aż cena będzie lepsza albo jak mnie przypili z kasą. Albo na wiosnę sprzedam kinga i rangemana i kupię GWG1000 ;] 0 GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crywar 0 #12543 Napisano 26 Sierpnia 2018 Dzięki, kolejne pytanie, czyli jak kupię na eg to nie mam gwarancji w PL i długi czas oczekiwania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12544 Napisano 26 Sierpnia 2018 Ja tydzień temu płacilem na eglobal 780 pln. Z kodem egl2999.Czekanie na dostawę wnerwia, ale cena jest spoko. Nad romkiem z bazaru się oczywiście zastanawiałem. Żeby wziąć zestaw i dalej pogonić zielone ubranie, które absolutnie do mnie nie przemawia. Ale jak pomyślałem o wystawienie za 50 pln i uzeraniu się z januszami olx, co by chcieli wziąć za 20 (sam właściciel romka potwierdza, z jakimi ludźmi mamy do czynienia w przypadku ogłoszeń), to dalem spokój.Za 5 dych zielone mogę kupić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielo 4 #12545 Napisano 26 Sierpnia 2018 2 x tak.Ja czekam 7 dni i pewnie poczekam jeszcze drugie tyle. EG na swojej stronce trackingowej wpisuje każdemu to samo z automatu, jakieś aktualizacje stanu przesyłki, które nic nie mówią. Dopiero po otrzymaniu numeru przesyłki kuriera, można faktycznie ją sledzic. Ja jeszcze tego numeru nie mam. Pierwotnie brałem na watchshop, ale nie dali rady ogarnąć wysyłki dwóch zegarków, stąd przejscie do EG. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Art18 15 #12546 Napisano 26 Sierpnia 2018 2 x tak.Ja czekam 7 dni i pewnie poczekam jeszcze drugie tyle. EG na swojej stronce trackingowej wpisuje każdemu to samo z automatu, jakieś aktualizacje stanu przesyłki, które nic nie mówią. Dopiero po otrzymaniu numeru przesyłki kuriera, można faktycznie ją sledzic. Ja jeszcze tego numeru nie mam. Pierwotnie brałem na watchshop, ale nie dali rady ogarnąć wysyłki dwóch zegarków, stąd przejscie do EG. Na watchshop przesyłka ekspresowa, 3 dni i zegar w domu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12547 Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Dzięki, kolejne pytanie, czyli jak kupię na eg to nie mam gwarancji w PL i długi czas oczekiwania? Czas oczekiwania 6-10 dni przy płatności Pay Pal (najszybsze rozwiązanie) - czy to długo? Gwarancja wówczas w PL "go" nie obejmuje gdyż zakup jest z poza dystrybucji PL. Nie spotkałem się jednak tu na forum z przypadkiem awarii lub uszkodzenia GW-9400 (uprzednio sprawnego zegarka - powstałego "samoistnie" ). Zaznaczyć należy, że żadna gwarancja nawet PL, nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych.No chyba, że ubezpieczysz zegarek od takich sytuacji - nad tym się dotychczas w tym wątku jednak nikt nie pochylił. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekk33 281 #12548 Napisano 26 Sierpnia 2018 Na watchshop przesyłka ekspresowa, 3 dni i zegar w domu.Z WS zegarek masz na drugi dzień jeśli zamówisz do jakiejś 16-17-ej. No chyba , że zamówisz w piątek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielo 4 #12549 Napisano 26 Sierpnia 2018 U mnie w poniedzialek płatność na watchshop, w piątek dzwonię i pani mówi, że jeszcze nie wysłali i nie wiadomo, kiedy wyślą. W przeciwnym razie też bym wilał WS, tym bardziej, że przy dwóch zegarkach jest super rabat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #12550 Napisano 26 Sierpnia 2018 U mnie zakupy na WS zawsze zero problemów. Zamówiłem po 16-tej, następnego dnia przed 12-tą miałem zegarki na biurku. Zawsze zamawiam po 2 sztuki, bo taniej wychodzi i nigdy nie było problemów z wysyłką 2 sztuk, jak ktoś wcześniej wspomniał. Nie wiem - może ja po prostu mam szczęście? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach