Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Ale o co chodzi?

Troszkę zaczynacie bić piankę.  ;)

Sprzedajesz - wystawiasz za cenę i już.

Kupują, nie kupują.... trudno.... rozważasz inny wariant.

Śrubki, gwinty, szybki? Kupujący zawsze będzie chciał zejść w dół w przeciwieństwie do sprzedającego.   

Ps.  :)

Mam wrażenie, że ceny Romana I (pierwszego) pójdą w górę. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z wyrobioną śrubą to jest mój.

Tam jest zjechany tylko łepek śrubki w miejscu w które wchodzi końcówka wkrętaka, czy zjechany gwint?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko łepek, ten "krzyżyk", normalnie się odkręca płaskim odpowiednim, napisałem w ogłoszeniu.

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phi, szczerze - jest to żaden, absolutnie żaden problem - przynajmniej dla mnie. Wymienić taką śrubkę, to żaden problem.

Ja sobie dzisiaj przedłużyłem gwarancję w Time Trendzie ze standardowych 3 lat do 6. Koszt 40 złotych, wiem, że Rangemany się nie psują, ale 4% kwoty za dwa razy dłuższą gwarancję to jak dla mnie dobra i uczciwa oferta. Obym nie musiał korzystać.  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WookieWroc, to napisz, że łepek jest od niefachowej zmiany paska wyrobiony, bo jak ktoś czyta, że "w zegarku wyrobiona jest jedna śrubka od wykręcania i wkręcania..." to "niewiadomoco" do głowy przychodzi ;) Z pewnością więcej osób będzie zainteresowanych.

Ja sobie dzisiaj przedłużyłem gwarancję w Time Trendzie ze standardowych 3 lat do 6. Koszt 40 złotych, wiem, że Rangemany się nie psują, ale 4% kwoty za dwa razy dłuższą gwarancję to jak dla mnie dobra i uczciwa oferta. Obym nie musiał korzystać.  :lol:

Sądząc po intensywności rotacji zegarków na forum, to nowy właściciel powinien być zadowolony z przedłużonej gwarancji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzedniego - białego GR8900 miałem (i mam, tylko leży w szufladzie :lol: ) około 4 lata. 

Bardzo mocno przywiązuję się do rzeczy codziennego użytku - telefony, zegarki i częste zmiany mi nie za bardzo służą.  :D

Mimo wszystko - pierwsze, co kupię związane z zegarkami, to będzie czerwony bezel i pasek do Rangemana. Bardziej podoba mi się żółty, ale pasek jest dostępny tylko karbonowy, a cena jak dla mnie nie do przełknięcia - wolałbym sobie kupić innego G-shocka - np. jakąś kostkę. :D

Swoją drogą - czy między standardowym, a karbonowym paskiem jest jakaś wyczuwalna różnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WookieWroc, to napisz, że łepek jest od niefachowej zmiany paska wyrobiony, bo jak ktoś czyta, że "w zegarku wyrobiona jest jedna śrubka od wykręcania i wkręcania..." to "niewiadomoco" do głowy przychodzi ;) Z pewnością więcej osób będzie zainteresowanych.

Sądząc po intensywności rotacji zegarków na forum, to nowy właściciel powinien być zadowolony z przedłużonej gwarancji ;)

Po prostu zamówiłem nową śrubkę za 8zł i będzie bez niedomówień

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój poprzedni G-shock to był właśnie negatyw - przyzwyczaiłem się i przez 4 lata nigdy na czytelność nie narzekałem, ale od kiedy mam w Rangemanie wyświetlacz "pozytywny", to jestem w szoku, jak bardzo jest on czytelny i już najprawdopodobniej nigdy nie kupię nic z negatywem.

Mimo wszystko - co człowiek to inne odczucia, więc każdy wybierze co danej osobie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Negatyw w nowych Protrekach to mistrzostwo świata.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą - czy między standardowym, a karbonowym paskiem jest jakaś wyczuwalna różnica?

Podobno jest, miększy od standardowego.

Pytałem o różnicę w komforcie noszenia kilkakrotnie.

Nie mam w tym przedmiocie osobistych doświadczeń więc nie wiem czy warto dopłacać.

Ponoć lepiej jak się kupuje całość zegarka już na carbonie :)

Przypuszczam, że Carbon Fiber jest wygodniejszy, może trwalszy - ale muszą to potwierdzić lub zaprzeczyć jego nosiciele.  :lol:

Fakt jest taki, że jest drogi +/- 300PLN. <_<

Edytowane przez S.Adi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja swojego sprzedałem na początku roku za 600 zł. Miał ponad 3 lata i trzeba było zmienić pasek i bezel a koszt tego koło 140 zł. Ne eG był wtedy po 770 zł i miałem kupić drugiego takiego samego a kupiłem wtedy DCJ.

eG to www.eglobalcentral.pl?

Może głupie pytanie ale szykuję się do zakupu romana i szukam co, gdzie, jak i za ile ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eG to www.eglobalcentral.pl?

Może głupie pytanie ale szykuję się do zakupu romana i szukam co, gdzie, jak i za ile ;-)

Tak.

Co do drugiej kwestii : zależy czy chcesz kupić, 100% nowy, z gwarancją, z PL dystrybucji, najtaniej, itd.

Temat tu był wałkowany wiele razy i są różne preferencje.

Jaka decyzję podejmiesz?

To zależy tylko od Ciebie.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tydzień temu płacilem na eglobal 780 pln. Z kodem egl2999.

Czekanie na dostawę wnerwia, ale cena jest spoko.

Nad romkiem z bazaru się oczywiście zastanawiałem. Żeby wziąć zestaw i dalej pogonić zielone ubranie, które absolutnie do mnie nie przemawia. Ale jak pomyślałem o wystawienie za 50 pln i uzeraniu się z januszami olx, co by chcieli wziąć za 20 (sam właściciel romka potwierdza, z jakimi ludźmi mamy do czynienia w przypadku ogłoszeń), to dalem spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad romkiem z bazaru się oczywiście zastanawiałem. Żeby wziąć zestaw i dalej pogonić zielone ubranie, które absolutnie do mnie nie przemawia. Ale jak pomyślałem o wystawienie za 50 pln i uzeraniu się z januszami olx, co by chcieli wziąć za 20 (sam właściciel romka potwierdza, z jakimi ludźmi mamy do czynienia w przypadku ogłoszeń), to dalem spokój.

No dokładnie, dlatego ja narazie wstrzymuje się że sprzedażą, poczekam aż cena będzie lepsza albo jak mnie przypili z kasą.

Albo na wiosnę sprzedam kinga i rangemana i kupię GWG1000 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, kolejne pytanie, czyli jak kupię na eg to nie mam gwarancji w PL i długi czas oczekiwania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5 dych zielone mogę kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x tak.

Ja czekam 7 dni i pewnie poczekam jeszcze drugie tyle. EG na swojej stronce trackingowej wpisuje każdemu to samo z automatu, jakieś aktualizacje stanu przesyłki, które nic nie mówią. Dopiero po otrzymaniu numeru przesyłki kuriera, można faktycznie ją sledzic. Ja jeszcze tego numeru nie mam.

Pierwotnie brałem na watchshop, ale nie dali rady ogarnąć wysyłki dwóch zegarków, stąd przejscie do EG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x tak.

Ja czekam 7 dni i pewnie poczekam jeszcze drugie tyle. EG na swojej stronce trackingowej wpisuje każdemu to samo z automatu, jakieś aktualizacje stanu przesyłki, które nic nie mówią. Dopiero po otrzymaniu numeru przesyłki kuriera, można faktycznie ją sledzic. Ja jeszcze tego numeru nie mam.

Pierwotnie brałem na watchshop, ale nie dali rady ogarnąć wysyłki dwóch zegarków, stąd przejscie do EG.

Na watchshop przesyłka ekspresowa, 3 dni i zegar w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, kolejne pytanie, czyli jak kupię na eg to nie mam gwarancji w PL i długi czas oczekiwania?

Czas oczekiwania 6-10 dni przy płatności Pay Pal (najszybsze rozwiązanie) - czy to długo?  :rolleyes:

Gwarancja wówczas w PL "go" nie obejmuje gdyż zakup jest z poza dystrybucji PL.

Nie spotkałem się jednak tu na forum z przypadkiem awarii lub uszkodzenia GW-9400 (uprzednio sprawnego zegarka - powstałego "samoistnie" ). 

Zaznaczyć należy, że żadna gwarancja nawet PL, nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych.

No chyba, że ubezpieczysz zegarek od takich sytuacji - nad tym się dotychczas w tym wątku jednak nikt nie pochylił.  ;)

Edytowane przez S.Adi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na watchshop przesyłka ekspresowa, 3 dni i zegar w domu.

Z WS zegarek masz na drugi dzień jeśli zamówisz do jakiejś 16-17-ej. No chyba , że zamówisz w piątek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w poniedzialek płatność na watchshop, w piątek dzwonię i pani mówi, że jeszcze nie wysłali i nie wiadomo, kiedy wyślą. W przeciwnym razie też bym wilał WS, tym bardziej, że przy dwóch zegarkach jest super rabat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zakupy na WS zawsze zero problemów. Zamówiłem po 16-tej, następnego dnia przed 12-tą miałem zegarki na biurku. Zawsze zamawiam po 2 sztuki, bo taniej wychodzi i nigdy nie było problemów z wysyłką 2 sztuk, jak ktoś wcześniej wspomniał. Nie wiem - może ja po prostu mam szczęście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi