Daito 5694 #13751 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) No i można sobie dokupić do tego gwarancję przedłużoną na kolejne 3 lata czyli razem będzie na 6 lat.Można... tylko po co? 9400 w odróżnieniu do 9300 ma Waveceptor, barometr i wysokościomierz. Wszystko zależy czy chcesz z tych funkcji korzystać. Romek jest też większy. Wszystko prawda ale G-9300 zdecydowanie lepiej leży na łapie - GW-9400 to, moim zdaniem, zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek Ja z nadgarstkiem 20cm należę do tej pierwszej grupy i raczej nie noszę GW-9400 na co dzień. Co do barometru to owszem jest w Romku - często z niego korzystałem, ale teraz zdecydowanie częściej sprawdzam warunki pogodowe na smartfonie, więcej możliwości zwłaszcza w górach, alarm pogodowy "drze ryło" zdecydowanie bardziej precyzyjnie gdy pracuje aplikacja niż w przypadku g-shock'a, za to się nie wydziera jaka jadę windą Co do wysokościomierza to taka... pseudo funkcja bo trzeba ją kalibrować przed użyciem, a jeśli drapiesz się na jakiś szczyt i w międzyczasie zmieni się ciśnienie, co w górach zdarza się dość często, to wskazania wysokościomierza można sobie odpuścić - można go co prawda kalibrować na szczycie, ale wtedy wartość ciśnienia musisz skądś wziąć... ze smartfona? To po cholerę kalibrować zegarek? . Tak naprawdę fajny jest kompas bo przy jego pomocy i zastosowaniu mapy można dojść tam gdzie się chce, ale G-9300 też ma kompas. Waveceptor to jest argument dla Romana ale można też znaleźć GW-9300 który też radio posiada... https://www.ebay.pl/itm/Casio-G-SHOCK-GW-9300-1JF-MUDMAN-Solar-Radio-controlled-Atomic-GW-9300-1-USED/323846214716?hash=item4b66bd143c:g:vmgAAOSw~FJdcSsD tyle że jak się do ceny doliczy cło i vat to bardziej się opłaca cenowo kupić GW-9400 Edytowane 30 Września 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psk 0 #13752 Napisano 30 Września 2019 Można... tylko po co? Wszystko prawda ale G-9300 zdecydowanie lepiej leży na łapie - GW-9400 to zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek Ja z nadgarstkiem 20cm należę do tej pierwszej grupy i raczej nie noszę GW-9400 na co dzień. Co do barometru to owszem jest w Romku - często z niego korzystałem, ale teraz zdecydowanie częściej sprawdzam warunki pogodowe na smartfonie, więcej możliwości zwłaszcza w górach, alarm pogodowy "drze ryło" zdecydowanie bardziej precyzyjnie gdy pracuje aplikacja niż w przypadku g-shock'a, za to się nie wydziera jaka jadę windą Co do wysokościomierza to taka... pseudo funkcja bo trzeba ją kalibrować przed użyciem, a jeśli drapiesz się na jakiś szczyt i w międzyczasie zmieni się ciśnienie, co w górach zdarza się dość często, to wskazania wysokościomierza można sobie odpuścić - można go co prawda kalibrować na szczycie, ale wtedy wartość ciśnienia musisz skądś wziąć... ze smartfona? To po cholerę kalibrować zegarek? . Tak naprawdę fajny jest kompas bo przy jego pomocy i zastosowaniu mapy można dojść tam gdzie się chce, ale G-9300 też ma kompas. Waveceptor to jest argument dla Romana ale można też znaleźć GW-9300 który też radio posiada... https://www.ebay.pl/itm/Casio-G-SHOCK-GW-9300-1JF-MUDMAN-Solar-Radio-controlled-Atomic-GW-9300-1-USED/323846214716?hash=item4b66bd143c:g:vmgAAOSw~FJdcSsD tyle że jak się do ceny doliczy cło i vat to bardziej się opłaca cenowo kupić GW-9400Ja tam nie wiem, nie miałem dotychczas do czynienia z gshockami i nie wiem jak z ich trwałością, teoretycznie nic się nie dzieje, jedynie te uszy niby się zdarzają urwać a tego i tak gwarancja nie uzna bo uszkodzenie mechaniczne. Z drugiej zaś strony koszt dokupienia dodatkowej gwarancji jest bardzo niewielki przy cenie zegarka, więc może i warto, dla świętego spokoju Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13753 Napisano 30 Września 2019 No chyba że dla świętego spokoju... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #13754 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) A ja oddałbym tą podstawową gwarancję jak zegarek byłby tańszy nawet o 5 zł. W życiu nie zaniósłbym zegarka do tych partaczy, chyba że wymiana na nowy zegarek. Naprawa u nich to taki młotek z przecinakiem. Edytowane 30 Września 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13755 Napisano 30 Września 2019 GW-9400 to zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek To ja Ale dobrze wiedzieć, że czuwasz nade mną Panie i zawsze możesz mi powiedzieć co mam czuć i myśleć A ja oddałbym tą podstawową gwarancję jak zegarek byłby tańszy nawet o 5 zł.W życiu nie zaniósłbym zegarka do tych partaczy, chyba że wymiana na nowy zegarek. Naprawa u nich to taki młotek z przecinakiem. Otóż to! 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13756 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) To ja Ale dobrze wiedzieć, że czuwasz nade mną Panie i zawsze możesz mi powiedzieć co mam czuć i myśleć Nie mówię Ci co Ty masz czuć i myśleć, tylko co czuję i myślę ja - mogę (by rozwiać wątpliwości dokonałem stosownych zmian w poście powyżej)? Ja jak Cię zobaczę "pod Sokołem" z telewizorem na nadgarstku to nawet słowem nie wspomnę o tym zjawisku i żadna nawet skromna myśl o nim mi nie przemknie, tak że możesz być spokojny "jak nie wiem co". :D A co do serwisu Zibi to mam takie samo zdanie jak prezentowane powyżej - skorzystałem RAZ i... od tej pory w g-shock'ach grzebię sam, albo proszę kogoś z forum - święty spokój jest wtedy na zdecydowanie wyższym poziomie... Edytowane 30 Września 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13757 Napisano 30 Września 2019 Póki co za "telewizor" robi GPW-1000Jak będziesz chciał to dam Ci ponosić 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psk 0 #13758 Napisano 30 Września 2019 A widzicie, i już się czegoś nowego dowiedziałem na temat jakości serwisu gwarancyjnego, wobec tego też nie zdecyduje się na zakup wydłużonej gwarancji, dzięki Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13759 Napisano 30 Września 2019 Póki co za "telewizor" robi GPW-1000Jak będziesz chciał to dam Ci ponosić Już nosiłem - ale powiem Ci że myślę o powrocie do GPW w pierwszej wersji, wiem że "wieszałem psy" na tym zegarku ale widząc kierunek Casio w dążeniu do sprężania g-shock'ów z fonem chyba warto mieć model z GPS, a to pierwszy taki model i chyba jedyny w którym GPS działa niemal z automatu jeśli nie zadziała WC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13760 Napisano 30 Września 2019 No cóż technologia BT to taki miejski zapychacz.W lasach Amazonki zupełnie nieprzydatny 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #13761 Napisano 30 Września 2019 Negatyw po zmianie wyświetlacza, bezela i paska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #13762 Napisano 30 Września 2019 Nowa limitka Rangemana https://www.g-central.com/g-shock-rangeman-gw-9405kj-5jr-a-2nd-love-the-sea-and-the-earth-earthwatch-collab-for-2019/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13763 Napisano 30 Września 2019 Ciekawa.Kupię sobie bezel twonk - zrobiłeś z oliwki coś ciekawego. Dobry pomysł. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrc81 2 #13764 Napisano 30 Września 2019 Fajnie wygląda sam zmieniałeś wyświetlacz jaki koszt?Negatyw po zmianie wyświetlacza, bezela i paska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #13765 Napisano 1 Października 2019 Negatyw po zmianie wyświetlacza, bezela i paska.Bardzo ładny projekt, coś świeżego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #13766 Napisano 1 Października 2019 >TomG80To dzięki Twojemu filmikowi odważyłem się wymienić wyświetlacz - bardzo dziękuję. Nawet udało mi się nie pogubić sprężynek od podświetlenia. ;-) Myślę, że żółty wyświetlacz wyglądałby z tym bezelem (i napisami na szkiełku) jeszcze lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #13767 Napisano 1 Października 2019 >wrc81Wyświetlacz bodajże 20 zł. Sama wymiana zajęła mi ok. 2 godzin - zakładanie sprężynek od podświetlenia to trochę horror - trzeba się uzbroić w cierpliwość. ;-) Trudno było mi je zobaczyć gołym okiem, a z kolei patrząc przez lupę nie bardzo mogłem precyzyjnie pozycjonować w przestrzeni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piter80 98 #13768 Napisano 1 Października 2019 Witam.Wiecie gdzie można kupić pasek camo taki jak był w limitce?Witam.Wiecie gdzie można kupić pasek camo pustynne taki jak był w limitce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13769 Napisano 1 Października 2019 https://www.swiatzegarkow24.pl/produkty/5078-oryginalny-pasek-do-casio-gw-9400-gw-9400dcj-1-gw-9430.html Poza tym Zibi, Allegro, OLX... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piter80 98 #13770 Napisano 1 Października 2019 Dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84689 #13771 Napisano 7 Października 2019 Wrócę do tematu z poprzedniej strony. Dla mnie i 9300 i 9400 to bardzo fajne zegarki ale Piotrek ma rację 9300 dużo wygodniejszy. Chociaż prawie każde po południe na zmianę albo co kilka dni jeden lub drugi 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #13772 Napisano 10 Października 2019 Roman I Piękny.A dokładnie to GW-9430EJ-9 z bezelem od wersji DCJ, paskiem od 1 + sprzączka i szlufka od EJ-9 (choć na zdjęciu tego nie widać, ale Tom(ek)G80 już wklejał zdjęcia wcześniej. Pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #13773 Napisano 10 Października 2019 Kurczę ale ładny:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13774 Napisano 10 Października 2019 Roman I Piękny.A dokładnie to GW-9430EJ-9 z bezelem od wersji DCJ, paskiem od 1 + sprzączka i szlufka od EJ-9 (choć na zdjęciu tego nie widać, ale Tom(ek)G80 już wklejał zdjęcia wcześniej. Pozdrawiam serdecznie Zdjęcia to Ty umiesz robić - to trzeba Ci przyznać - wielki szacun 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #13775 Napisano 10 Października 2019 Dzięki Panowie! Szczerze polecam Romka w takiej konfiguracji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach