Amatsubu 466 #14576 Napisano 27 Października 2020 Dzięki, zawsze to jakaś opcja. Blackout na niektórych zdjęciach wygląda bardzo fajnie, na innych już mniej. Przejrzę sobie jeszcze ten temat ze zdjęciami, który podrzuciłeś:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58434 #14577 Napisano 27 Października 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #14578 Napisano 27 Października 2020 @Amatsubu, wszystko zależy, jaką masz tolerancję na "nieczytelność" negatywowych wyświetlaczy. Dla jednych "blackout" będzie wystarczający, dla innych nie bardzo. Ja należę do tych drugich. Miałem wersję podstawową w pozytywie i dokupiłem oliwkę, która kolorystycznie bardzo mi odpowiadała. Sądziłem, że skoro mam jednego "praktycznego" Romana w pozytywie, drugi będzie mi służył jako ten "designerski", który nie musi być super czytelny. Pomiałem sobie tego Romana w oliwce z dwa miesiące i poszedł dalej, podczas gdy "pozytyw" ma się dalej u mnie dobrze. Czytałem, że oliwka ma słaby wyświetlacz, i że wersja NV i "all black" ma o wiele lepszy. Dzięki Tomkowi (@TomG80) miałem przyjemność ponosić również wspomnianego wyżej Romana i musze potwierdzić, że ma on bezsprzecznie bardziej czytelny wyświetlacz od oliwki, ale niestety nie na tyle, żebym mógł go na co dzień używać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14579 Napisano 27 Października 2020 @clusca, patrz jaki, a mnie tu na na negatywa w wątku o kwadratach namawia, bo tak to nuuudy.. A ić pan stont.. 🤣 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #14580 Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Jeśli mowa o wyświetlaczach STN, to bez zastanowienia powiedziałbym "brać, co się podoba". Niestety standardowe wyświetlacze Casio są w większości kiepskie. Są oczywiście pewne wyjątki, ale Romanowy zdecydowanie do nich nie należy. Naprawdę zachodzę w głowę, jak to możliwe, że GD-350, G-7710, czy nawet taki staroć jak G-7800 w negatywie są świetne, a najnowsze wypusty (np. GW-B5600) potrafią być tak nieczytelne. Edytowane 27 Października 2020 przez clusca 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14581 Napisano 27 Października 2020 @clusca Dzięki za pomoc. Wiesz, im dłużej oglądam filmiki itp. to tym bardziej mi się wydaje, że klasyczny Rangeman będzie lepszym wyjsciem, zwłaszcza w tej cenie. Blackout na niektórych filmach i ujęciach wygląda dość kiepsko, natomiast standardowa wersja z pozytywem na wszystkich fimach, które widziałem prezentuje się dość równo. Czuję, że oryginał i przeznaczenie nadwyżki na strap adaptery, bullbara i oliwkowy bezel na zmianę to chyba sensowniejsza opcja, tym bardziej, że zakończyli już produkcję oryginału. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14582 Napisano 28 Października 2020 ... Naprawdę zachodzę w głowę, jak to możliwe, że GD-350.... potrafią być tak nieczytelne... Właśnie mi przypomniałeś, że miałem kiedyś, kiedyś 2x GD-350. Jeden ten duo color z zielonym częściowo, LCD. I był rewelacyjny. A drugi negatywowy i... TEŻ był rewelacyjny. Także, fakt, taki negatyw to jak najbardziej. O! Jeszcze DW-5600HR był całkiem udany. Ale reszta, eee.. Nie dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J3drula 32 #14583 Napisano 28 Października 2020 A czy czasem w GD-350 z negatywem było "tło" tarczy żółte jak np 9430? Tak patrzę teraz i chyba ten kolor daje mu dodatkową jasność i lepszą czytelność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14584 Napisano 28 Października 2020 Niee, jest ciemne, może wpadające w bardzo delikatny jakiś brązowy odcień, ale na pewno nie jest żółte jak w Romku 9430, którego nomen omen też miałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14585 Napisano 29 Października 2020 No i tak wyszło, że szukałem Rangemana, a kupiłem po drodze nową atomową kostkę z solarem za 388zł:p Z tego wynika, że będzie parka, tylko mam jeszcze pytanko czy np. Mudman nie będzie lepszym wyborem dla kogoś o mniejszym nadgarze? Ma chyba lepszy profil uszu, a nie wiem czy akurat z wysokościomierza będę korzystał. Będę modował na nato tak czy siak, ale teraz mam dylemat Romek czy Maciek:p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14586 Napisano 29 Października 2020 Blackout to wersja bardziej stylowa niż użytkowa. Zależy czego oczekujesz od zegarka i tyle. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14587 Napisano 29 Października 2020 Nieważne zapomniałem, że Maciek G9300 nie ma multibanda:/ Czyli dalej Rangeman, na pewno w pozytywie, negatyw jednak nie dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9019 #14588 Napisano 29 Października 2020 Nieważne zapomniałem, że Maciek G9300 nie ma multibanda:/G-9300 nie ma, ale już GW-9300/GW-9330 jak najbardziej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #14589 Napisano 29 Października 2020 @Amatsubu, sprawę rozwiąże GW-9200. Wygodniejszy od Romka, ma MB i jest MZ jednym z wygodniejszych G. Tyle, że tu już w zasadzie rynek wtórny pozostaje, ale jak cierpliwie poczekasz, to za 400-500 PLN dostaniesz Ryśka w doskonałym stanie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14590 Napisano 29 Października 2020 Dzięki, też rozważałem te opcje, da się jeszcze gdzieś dorwać GW9300 w normalnej kasie? GW9200 tez poszukam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #14591 Napisano 29 Października 2020 Mam GW-9300CM, który chce zmienić właściciela, ale cena raczej "nieco" powyżej używki GW-9200, a nawet nówki Romana. W razie "W" pisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14592 Napisano 29 Października 2020 Ostatecznie kupiłem praktycznie nowego Rangemana w pozytywie z 6-letnią gwarancją PL za 800zł + wysyłka, myślę że nie będę żałował. Czyli stanęło na Romku i GW-M5610:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #14593 Napisano 29 Października 2020 Czyli Goliat i Dawid 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14594 Napisano 29 Października 2020 Tak jest☺️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J3drula 32 #14595 Napisano 30 Października 2020 Dotarły graty (adaptery i śrubki), znajdę czas idę odebrać i działam, ogromnie jestem ciekaw efektu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1x 24 #14596 Napisano 30 Października 2020 21 godzin temu, Amatsubu napisał: Ostatecznie kupiłem praktycznie nowego Rangemana w pozytywie z 6-letnią gwarancją PL za 800zł + wysyłka, myślę że nie będę żałował. Czyli stanęło na Romku i GW-M5610:) Gdzie można dostać Romka za 800zł? Chyba przeplaciłem w takim razie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #14597 Napisano 30 Października 2020 Godzinę temu, adrian1x napisał: Gdzie można dostać Romka za 800zł? Chyba przeplaciłem w takim razie! Zupełnie nowego to nie wiem, kupiłem od osoby, której nie podszedł, a akurat miał wykupioną gwarancję na 6 lat:p Starałem się kupić jak najtaniej tym razem i trochę się udało potargować. W Zegarowni można było mieć nówkę za 882zł z kodem rabatowym, ale już podnieśli cenę do 990zł i z kodem wychodzi 920zł. To chyba była najtańsza oferta z oficjalnej dystrybucji jaką widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1x 24 #14598 Napisano 30 Października 2020 Tak wiem, też kupiłem z zegarowni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J3drula 32 #14599 Napisano 31 Października 2020 Adaptery na Romku, pasują dosłownie na ścisk ;-) Na razie wrażenia wizualne całkiem spoko, w noszeniu sprawdzę, mam cały dzień ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14600 Napisano 31 Października 2020 Przecież trochę wystają spod paska... Trochę jak podpaska pod stringami 5 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach