Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tam, oj tam. Ja jestem wzrokowcem ;)

ehhh...przy okazji nowa propozycja kształtu okna daty i podziałka rezerwy bez kreseczek ( moim zdaniem gorsza wersja ) od johna :

0cre.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnalazłem wersję z białą tarczą (niezauważyłem jej wcześniej). Jak dla mnie biorę bez względu na dekielek :)

babka.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie wersja z sekundą nie wygląda źle... Ale nie będę się upierał. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieńszy sekundnik, ale trzeba go dać. A jak komuś nie podpasuje, to sobie zdejmie. 

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty z sekundnikiem wyglądają 'tak se', bo wskazówka sekundowa i minutowa praktycznie nie różnią się rozmiarem. Zobaczcie co się dzieje po lekkim skróceniu minutowej i lekkim wydłużeniu sekundowej. Moim zdaniem wygląda dobrze i nie robi bajzlu na tarczy nic a nic.

edit: właściwa grafika poniżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za sekundą przemawia faktycznie to, że zegarek nie będzie się wydawał martwy. Przeciw to, że faktycznie bez niej zegarek wizualnie prezentuje się lepiej.

I co teraz? :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli można to poproszę o sekundę z przeciwwagą bo tak to faktycznie bez sensu.
Mam wrażenie QV że starasz się tą sekundę celowo pokazać w "złym świetle" ;)

Edit

Przypomnę  pomysł Dmn

post-47356-0-17755100-1383866648_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za sekundą przemawia też mechanizm, jak tu ktoś wcześniej zauważył, dzięki któremu wskazówka będzie bardzo ładnie płynęła, ładniej niż w wielu innych zegarkach.

Ale check this out - minimalnie skrócona godzinowa, minimalnie skrócona minutowa. Sekundowa długa i cienka. No serio, nie można powiedzieć, że tu cokolwiek burzy harmonię :] (grafikę z poprzedniego posta wywalam, żeby nie mylić)

3SvTMkTl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

godzinowa i minutowa zbyt mała różnica w długości, będą się myliły! Mimo wszystko za krótka minutowa.

Nic a nic nie ratuje :D Wciąż uważam, że sekunda masakruje design tego zegarka.

Idę lulu :-) john wrzuci Wam za chwilę jeszcze sekundę z przeciwwagą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@meinard - nie ma potrzeby skracania wskazówek. Naprwdę. Wystarczy do cieniutkiej sekundy  dodać przeciwwagę i koniec.

Zobacz na render Dmn - jedyne co można próbować zmienić to indeksy. Tylko chciałbym go obejrzeć "centralnie" czyli w 2D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to mi wszystko jedno, co byłoby zrobione z sekundą - grunt, żeby ta sekunda była, bo pozbywanie się jej to barbarzyństwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john.doe -  jak jesteś to zrób sekundę ciut cieńszą i pokaż  grafikę 1:1 bo cały czas patrzymy na powiększone a to zmienia rzeczywisty obraz

Proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bp1r.jpg

I po sprawie!  :)

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym 1:1 to dość trudna sprawa :) wszystko zależy od rozdzielczości monitora na jakim się to ogląda, ale zmniejszyłem ostanią grafikę:

jd2q.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest prawie to :)

Jak możesz to zró minutową tak samo długą jak sekundę  a sekune odchudź o połowę.

Prośba taka moja :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może tak będzie łatwiej oglądać i oceniać

ylgc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Łatwiej usunąć, niż dodać...

Swiete slowa:)

Mysle ze do momentu klepniecia produkcji powinnismy brac pod uwage sekundnik. Jezeli nie uda sie znalezc odpowiednio cienkiego zastanowimy sie co dalej.

A niebieski projekt - miazga. Mam tez wrazenie ze ten kolor tarczy jest bardziej tolerancyjny dla roznych wskazowek, tzn przy wiekszych odchylkach w grubosci i ksztalcie zegarek bedzie dalej wygladal fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek - ja się nie znam ale to majstersztyk z Twojej strony :) dziękuję.

możesz jeszcze tylko tą rezerwę odchudzić?

IMO nie pasuje:huh:

Edit

może grubość sekundnika i z małą przeciwwagą? nie wiem sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może tak będzie łatwiej oglądać i oceniać

ylgc.jpg

Niby kosmetyczna zmiana a zegarek pieknieje w oczach. Dla mnie jeszcze przeciwwaga moglaby byc odrobine dluzsza.

Dzieki john.doe ze Ci sie chce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ile te zegarki panie? :)

Dla mnie to już koniec. Można zrobić jeszcze indeksy krótkie, indeksy tylko na 9,6,3 lub jeszcze inaczej.

Dla mnie nie ma znaczenia.

Jeżeli Marcin da zielone światło to taki zegarek ..... jest w nim magia:)

Edit

dzięki wielkie john.doe - potrafisz pokazać to co innym(w tym wypadku mi) w głowie się "tli" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki wielkie john.doe - potrafisz pokazać to co innym(w tym wypadku mi) w głowie się "tli" :)

Dokladnie j.d dostarczasz nam mase swietnej zabawy. Oczywiscie inni koledzy tez. Dlatego uwazam ze osoba ktora narysuje finalny projekt powinna dostac taki zegarek gratis. Tzn reszta sie zrzuci na niego, przy tak duzej limitce i cenie zegarka bedzie to praktycznie bezbolesne, a podziekujemy w ten sposob za poswiecony czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nadszedl juz czas na finalne ankiety: z centralna sekunda lub bez, ostateczny kolor tarczy, jakie okno daty, z numerami czy bez numeracji? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.