Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TeJot

Sondaż – zegarek klubowy Chronos-Art 2015.

SONDA ZAINTERESOWANIA:  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co zrozumialem zegarek klubowy bedzie wystepowal w dwoch wersjach; regulatora i deja-vu.

Zgadza sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zrozumialem zegarek klubowy bedzie wystepowal w dwoch wersjach; regulatora i deja-vu.

Zgadza sie?

Dokładnie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wstępnie zainteresowany czarnym regulatorem jeśli takowy by powstał. Proszę mnie jednak nie wpisywać na listę. Chciałbym wcześniej zobaczyć jak wygląda na zywo w dowolnej wersji kolorystycznej.

Natomiast nie wydaje mnie się dobrym pomysłem robienie dwóch zegarków klubowych. To bez sensu. Będziemy mieć zegarek klubowy 2015 a i b? Niech klubowym będzie wersja, która będzie mieć większą ilość chętnych. Tym bardziej, że wystarczy 10sztuk.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wstępnie zainteresowany czarnym regulatorem jeśli takowy by powstał. Proszę mnie jednak nie wpisywać na listę. Chciałbym wcześniej zobaczyć jak wygląda na zywo w dowolnej wersji kolorystycznej.

Natomiast nie wydaje mnie się dobrym pomysłem robienie dwóch zegarków klubowych. To bez sensu. Będziemy mieć zegarek klubowy 2015 a i b? Niech klubowym będzie wersja, która będzie mieć większą ilość chętnych. Tym bardziej, że wystarczy 10sztuk.

Piotrze a czy przeszkadza Ci to, że ktoś inny będzie miał deja-vu? Ważne, żebyś Ty był szczęśliwy posiadając swojego regulatorka. 

Może się okazać, że deja-vu będzie tak fajne, że część ludzi "przemigruje" z regulatora do deja-vu. Nie zamykajmy sobie i innym możliwości wyboru.

Dla Pana Pawła nie jest to problem więc czemu ma być dla nas? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to tez nie problem. Nie widze natomiast sensu takie rozwiazania. Skoro slowo klubowy to jakas nobilitacja to niech bedzie jeden. Skoro zas nie jest to nobilitacja to po co w ogole ma byc zegarek klubowy. Kazdy niech sobie zamowi u Pawla zegarek i tyle. Za chwile sie okaze ze kazdy zegarek klubowy bedzie inny

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Można zrobić trzy klubowce na 2015 :) :

- Davosa w kategorii chronograf

- Chronosart w kategorii regulator

- Chronosart w kategorii Marine

W dwóch pierwszych kategoriach nie było jeszcze klubowców, w trzeciej jest Dornbluth na 2014.

A jeśli musi zostać jeden klubowiec, to niech zarząd go wybierze, a reszta projektów będzie zrealizowana jako forumowce lub zakupy grupowe. Będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zrobić trzy klubowce na 2015 :) :

- Davosa w kategorii chronograf

- Chronosart w kategorii regulator

- Chronosart w kategorii Marine

W dwóch pierwszych kategoriach nie było jeszcze klubowców, w trzeciej jest Dornbluth na 2014.

A jeśli musi zostać jeden klubowiec, to niech zarząd go wybierze, a reszta projektów będzie zrealizowana jako forumowce lub zakupy grupowe. Będzie ok.

Davosa nie będzie w 2015, bo co by projekty nie rywalizowały jest zgoda na 2013.

Moim zdaniem również zegarek klubowy powinien być taki sam dla wszystkich i tylko jeden w roku, co zupełnie nie wyklucza innych inicjatyw .

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i najlepiej, żeby to była Davosa albo Glycine!

Koniecznie!

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi szczerze mówiąc kompletnie nie zależy czy zegarek robiony przez Pana Pawła będzie miał miano klubowego czy nie. Ważne by jak największa liczba forumowiczów mogła sobie na niego pozwolić, by był ładny i niepowtarzalny. Jak dla mnie może się nazywać Chronos-Art Limited Edition i po sprawie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie!

Po co wstrzynasz.... znowu masz chłopie jakiś problem...

Dla mnie konieczne to jest to żeby nie kupować kota w worku i żeby zegarek KLUBOWY był limitacją , a nie dla każdego coś innego, bo taka jest jego idea.

Tyle.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie!

Nawet tu dyskusje sprowadzisz do poziomu rynsztoku?

Wyrażam swoją opinię jak każdy tutaj. I moje zdanie jest takie, że zegarek klubowy powinien być jeden. I go nie zmienię. Jeśli będą 2, 10 , 100 to nie kupię i tyle. Wyłączam się z dyskusji i życzę inicjatywie powodzenia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze rzeczywiscie lepiej podzielic projekty na limitowany i klubowy. Limitowany Deja-vu z racji mniejszego zainteresowania a takze nie majacego statusu zegarka na jakis konkretny rok mozna by bylo wyprodukowac wczesniej.

Po co czekac do 2015?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi szczerze mówiąc kompletnie nie zależy czy zegarek robiony przez Pana Pawła będzie miał miano klubowego czy nie. Ważne by jak największa liczba forumowiczów mogła sobie na niego pozwolić, by był ładny i niepowtarzalny. Jak dla mnie może się nazywać Chronos-Art Limited Edition i po sprawie. 

Też się pod tym podpisuję.

Dodatkowo nie wykluczam ,że jesli wizualnie regulator  (tarcza) nie spełni moich oczekiwania zmienię swój głos i zakupię deja vu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będzie to zegarek klubowy to certyfikat papierowy z "namaszczeniem KMZiZ" jak najbardziej tak!

Jednak jestem przeciwny grawerowaniu KMZiZ na deklu bo po prostu mi osobiście się to nie podoba i popsuje to cały zegarek, który może być największym hitem od kilku lat.

W pełni popieram - lepiej zostawić każdemu możliwość większej indywidualizacji (imie, nazw lub też np. jakaś data lub cyfra). Konieczne jest jedynie nr limitacji.  A certyfikaty papierowe w zupełności wystarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem ideę Zegarka Klubowego wydanego w limitowanej edycji, jednakowej formie i pewnej ekskluzywności. Też poniekąd się z takim wizerunkiem zgadzam.

Nie zapominajmy jednak, że to przede wszystkim sam zegarek (nie tylko idea) jest dla nas wszystkich najważniejszym punktem projektu. Ograniczania dla samej idei – są dla mnie zgoła bez sensu.

Mnie osobiście nie przeszkadzałaby klubowa edycja wielowariantowa Chronos-Art. Mielibyśmy jeden zegarek Chronos-Art z jednakowym unikalnym deklem, dwa warianty tarczy (sposobu wskazywania czasu) i kilka wariantów personalizacji. Powstało by zapewne wiele unikalnych modeli w ramach jednej idei klubowej. Jak wspomniałem na początku, dla mnie i z tego co wiem dla Pawła jest ok.

Pamiętam też okoliczności powstawania Klubowej i Chronometrycznej Stowy. Chciałbym takiej formy i emocji uniknąć tutaj. Uważam, że mamy jeszcze sporo czasu bo wg mnie punktem zwrotnym będzie pokazanie przez Pawła Regulatora na żywo. Do tego czasu proponuję przedyskutować i wybrać najbardziej odpowiednią formę realizacji projektu, jednocześnie proszę o kulturalną dyskusję, pozbawioną szantaży, obrażania się itp. Udział jest dobrowolny i ma nieść ze sobą dużą dozę pozytywnych przeżyć.

Rozdzielenie na dwa projekty „limitowany” i „klubowy” ma swoje zalety, bo oprócz tych ideowych, pozwoli zapewne Pawłowi logistycznie sprawniej ogarnąć tematy.

Proponuję zatem spokojnie omówić i przygotować sobie sposób realizacji, do czasu pokazania przez Pawła Regulatora. Większość chętnych zdecyduje się wtenczas na konkretny model, sytuacja być może sama się rozwiąże a jeśli nie to będziemy mieć do tego czasu gotowe rozwiązanie.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy post w tym wątku. Cały czas go śledzę i czekam, czy będzie poruszony problem terminów płatności, przedpłat itp.

Po prostu - jak dla mnie - są to spore pieniądze, i jeśli pierwsze płatności wypadną gdzieś na początku 2015 roku, to chętnie wejdę w ten projekt, bo od dawna marzę o zegarku od mistrza Pawła. Jakieś pierwsze zaliczki mogą być też w drugiej połowie 2014 roku - jak dla mnie oczywiście.  :)

Więcej w tym wątku głosu nie zabieram, do czasu, aż nie będzie jakiegoś przybliżonego chociażby harmonogramu płatności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna poprosic wymienienie zalet, wad i wlasciwosci roznych materialow tarcz?

Tarcze z niemieckiego srebra,

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/45665-niemieckie-srebro/

zdaje sie, nieco zolkna z czasem a ze wzgledu na zastosowany stop materialow powinny miec najlepsze wlasciwosci antymagnetyczne. Material jest miekki i powinien byc latwy w obrobce.

Tarcze porcelanowe latwo pekaja i material wydaje sie byc kruchy i delikatny ale za to "ladny estetycznie". Material raczej dzisiaj rzadko stosowany do wyrobu tarcz ale zdaje sie dosyc czesto spotykany w starszych kieszonkach.

Jakie wlasciwosci i zalety ma tytan? Twardy i lekki ale z jakiego wzgledu wybor padl na ten material pod katem wyrobu tarcz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wcześniej gdzieś pisałem, myślę, że strzałem w dziesiątke byłoby klubowe/forumowe chrono Glycine. Ale w cenie Davosy raczej nieosiagalne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjęliśmy z Pawłem decyzje o rozdzieleniu obu projektów.

Limitowany Deja-Vu zostanie zrealizowany w drugiej połowie 2014 roku, tak aby wcześniej była możliwość zobaczenia na żywo Regulatora, którego premiera jest zaplanowana na spotkanie klubowe 2014.

Powstaną dwa nowe wątki dotyczące zakupu limitowanego Deja-Vu oraz klubowego Regulatora 2105. Osoby, które zadeklarowały chęć nabycia poszczególnych model zostaną wpisane w nich na odrębne listy.

Koledzy, którzy wpisali się na listę a nie opowiedzieli za konkretnym modelem zostaną na liście w tym wątku do czasu aż opowiedzą się za którymś z projektów.  

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitowany Deja-Vu zostanie zrealizowany w drugiej połowie 2014 roku, tak aby wcześniej była możliwość zobaczenia na żywo Regulatora, którego premiera jest zaplanowana na spotkanie klubowe 2014.

Powstaną dwa nowe wątki dotyczące zakupu limitowanego Deja-Vu oraz klubowego Regulatora 2105. Osoby, które zadeklarowały chęć nabycia poszczególnych model zostaną wpisane w nich na odrębne listy.

Koledzy, którzy wpisali się na listę a nie opowiedzieli za konkretnym modelem zostaną na liście w tym wątku do czasu aż opowiedzą się za którymś z projektów.  

Jakoś nowych wątków nie widać ..... Nie żebym popędzał, bo czasu sporo ,  ale pasowałaby jakaś kontynuacja tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem wcześniej, interesuje mnie tylko pilot od Pawła. W związku z tym z listy można mnie wykreślić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klubowego Regulatora 2105 - oj to poczekamy na ten zegarek oj poczekamy :D

Mam jeszcze takie pytanie czy jeśli ktoś się wpisał na Regulatora to już nie może brać udziału przy projekcie Deja-Vu? Nie ukrywam, że bardzo mi się podoba np. taka opcja:

dnwz.jpg

Do tego wstawić wskazówki od Chronos-Art oraz cyfry, zrobić wgłębienia na małą sekundę i by była MOC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja !!!

Ile musiałby kosztować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.