Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wstawkę. Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem... Myślicie, że jeżeli nie siądzie (np rozmiar) to będzie ciężko puścić dalej?

post-99243-0-37182700-1583278742.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragraf22

Dzięki za wstawkę. Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem... Myślicie, że jeżeli nie siądzie (np rozmiar) to będzie ciężko puścić dalej?

Nie ma co się martwić, za odpowiednio niską cenę zawsze sprzedasz  ;) 

A ja przed chwilą uregulowałem należności celne i nie podoba mi się, iż UPS doliczył sobie prawie 70 zyli za obsługę celną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się martwić, za odpowiednio niską cenę zawsze sprzedasz  ;)

A ja przed chwilą uregulowałem należności celne i nie podoba mi się, iż UPS doliczył sobie prawie 70 zyli za obsługę celną.

Jak czasowo z dostawą? Mi stworzyli paczkę dzisiaj o 8 czasu US

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skan nadania 27.02 dzisiaj dostałem paczkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w poniedziałek (24.02) nadany, w piątek przed południem już u mnie. Pewnie przyjdzie Ci poczekać przez weekend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w poniedziałek (24.02) nadany, w piątek przed południem już u mnie. Pewnie przyjdzie Ci poczekać przez weekend.

Można normalnie przekierować paczkę do punktu czy trzeba bawić sie z kurierem w kotka i myszke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przysłali maila, w którym była do wyboru opcja przekierowania. Można też dokonać opłat celnych online i później jedynie odebrać przesyłkę (uwaga, w przeciwieństwie do analogicznej sytuacji w DHL, kurier UPS nie miał żadnego info o dokonanych opłatach - musiałem się wylegitymować potwierdzeniem ich uiszczenia i jeszcze kręcił nosem, że pierwszy raz widzi potwierdzenie z PayPal i że zwykłe potwierdzenie przelewu lepsze ;) ).

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można normalnie przekierować paczkę do punktu czy trzeba bawić sie z kurierem w kotka i myszke?

możesz nawet uiścić opłaty online, dostaniesz wiadomość sms i na email

post-16140-0-28608600-1583354857_thumb.jpg

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz nawet uiścić opłaty online, dostaniesz wiadomość sms i na email

Rozumiem, ze w/w namiary dostajesz jak paczka znajdzie się w PL ?

Mi przysłali maila, w którym była do wyboru opcja przekierowania. Można też dokonać opłat celnych online i później jedynie odebrać przesyłkę (uwaga, w przeciwieństwie do analogicznej sytuacji w DHL, kurier UPS nie miał żadnego info o dokonanych opłatach - musiałem się wylegitymować potwierdzeniem ich uiszczenia i jeszcze kręcił nosem, że pierwszy raz widzi potwierdzenie z PayPal i że zwykłe potwierdzenie przelewu lepsze ;) ).

Najlepiej płacić PayPal'em ?

Ile dochodzi do kwoty finalnej opłaty za przesyłkę do PL ?

Pytania laika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze w/w namiary dostajesz jak paczka znajdzie się w PL ?

Najlepiej płacić PayPal'em ?

Ile dochodzi do kwoty finalnej opłaty za przesyłkę do PL ?

Pytania laika.

Tak dopiero jak paczka przejdzie procedurę celną.  Ja płaciłem 380 USD za towar łącznie z przesyłką, bank przeliczył to na 1550 PLN,  bank pobrał ok 40 PLN za przewalutowanie, opłaty wyniosły 496 PLN

Płaciłem kartą

Edytowane przez Rikimaru75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dopiero jak paczka przejdzie procedurę celną.  Ja płaciłem 380 USD za towar łącznie z przesyłką, Paypal przeliczył to na 1550 PLN,  bank pobrał ok 40 PLN za przewalutowanie, opłaty wyniosły 496 PLN

mam rozumieć, że vat jest liczony od USD bo złodziejskim kursie? ehhh

Ja dałem 1600 PLN z wysyłką czyli 416 USD i teraz zastanawiam się ile naliczą

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaciłem Revolutem, dzięki czemu nie zapłaciłem prowizji za przewalutowanie, a kurs był zbliżony do średniego kursu NBP. Na całkowity koszt składają się: koszt zakupu zegarka, koszt przesyłki (29 USD), cło (praktycznie pomijalne) i VAT od sumy wszystkich wyżej wymienionych. Do tego dochodzi 68 PLN + VAT za obsługę celną UPS. Warto płacić PayPal chociażby z uwagi na możliwość pokrycia przez PP przesyłki zwrotnej, gdyby nasz zakup okazał się wadliwy, uszkodzony, czy niesprawny. Poza tym odrzucili mi najpierw płatność kartą Revolut i zasugerowali właśnie PP, z uwagi na to, że ich system weryfikacji płatności miał z Revolutem jakieś problemy.

Jeśli zaś chodzi o kuriera kręcącego nosem na PayPal, chodziło o to, że opłaty celne również uiszczałem za pośrednictwem PayPal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Można też dokonać opłat celnych online i później jedynie odebrać przesyłkę (uwaga, w przeciwieństwie do analogicznej sytuacji w DHL, kurier UPS nie miał żadnego info o dokonanych opłatach...

U mnie wszystko wiedział. Zapłacone opłaty są widoczne w systemie. Paczkę zostawił w firmie bez mojej obecności bo nie była konieczna. Twój kurier chyba wykazywał zdecydowanie złą wolę.

Generalnie obsługa ups bez zarzutu, oprócz tego że Dhl express robi wszystko dużo szybciej

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaciłem Revolutem, dzięki czemu nie zapłaciłem prowizji za przewalutowanie, a kurs był zbliżony do średniego kursu NBP. Na całkowity koszt składają się: koszt zakupu zegarka, koszt przesyłki (29 USD), cło (praktycznie pomijalne) i VAT od sumy wszystkich wyżej wymienionych. Do tego dochodzi 68 PLN + VAT za obsługę celną UPS. Warto płacić PayPal chociażby z uwagi na możliwość pokrycia przez PP przesyłki zwrotnej, gdyby nasz zakup okazał się wadliwy, uszkodzony, czy niesprawny. Poza tym odrzucili mi najpierw płatność kartą Revolut i zasugerowali właśnie PP, z uwagi na to, że ich system weryfikacji płatności miał z Revolutem jakieś problemy.

Jeśli zaś chodzi o kuriera kręcącego nosem na PayPal, chodziło o to, że opłaty celne również uiszczałem za pośrednictwem PayPal :)

Revoluta mam podpiętego pod Paypal, wiec nie ma problemu.

Czas działać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy z Revolutem zwalczyli chyba bo ja płaciłem tylko karta właśnie z Revoluta, bez PayPal. W sumie nie wiem czemu bez PP płaciłem.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragraf22

Zamówienie złożone 28 lutego, zegarek jest już w Polsce (Wólka Kosowska). Dopóki nie zapłaciłem za celne historie, to doręczenie miało nastąpić jutro, a po przytuleniu kasiorki zmienili termin na piątek <_<;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko wiedział. Zapłacone opłaty są widoczne w systemie. Paczkę zostawił w firmie bez mojej obecności bo nie była konieczna. Twój kurier chyba wykazywał zdecydowanie złą wolę.

Generalnie obsługa ups bez zarzutu, oprócz tego że Dhl express robi wszystko dużo szybciej

Być może dlatego, że opłaty dokonałem jakąś godzinę przed wizytą kuriera :)

Revoluta mam podpiętego pod Paypal, wiec nie ma problemu.

Czas działać ;)

Działaj, działaj. Combat 6, to moja pierwsza Glicyna, ale z pewnością nie ostatnia. Mojemu Tacie się tak spodobała, że chyba mu zamówię taką samą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działaj, działaj. Combat 6, to moja pierwsza Glicyna, ale z pewnością nie ostatnia. Mojemu Tacie się tak spodobała, że chyba mu zamówię taką samą :)

Trochę irytacji podczas zamówienia związanych z polskimi znakami.

Poszło w końcu Paypalem  :D

Na chwilę obecną zostawiałem w USA 277,95$ (1072,76pln) Revolut

Czekam na ciąg dalszy w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę irytacji podczas zamówienia związanych z polskimi znakami.

Poszło w końcu Paypalem  :D

Na chwilę obecną zostawiałem w USA 277,95$ (1072,76pln) Revolut

Czekam na ciąg dalszy w PL.

A którą wersję wybrałeś? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A którą wersję wybrałeś? ;)

Wersję okaleczoną języka polskiego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersję okaleczoną języka polskiego ;)

To też dobra odpowiedź, ale pytałem o Glicerynke :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tną w h*ja w tej agencji celnej UPS strasznie. Dobę opóźnienia już mają bo przetrzymują mi paczkę nie wiadomo z jakiej przyczyny. Mają dzwonić bo na infolinii babka nie wie... DHL dla porównania działał mi zawsze ekspresowo i chyba nawet kasy za obsługę nie biorą. Co najwyżej jakieś grosze bo nie pamiętam, żebym płakał z tego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tną w h*ja w tej agencji celnej UPS strasznie. Dobę opóźnienia już mają bo przetrzymują mi paczkę nie wiadomo z jakiej przyczyny. Mają dzwonić bo na infolinii babka nie wie... DHL dla porównania działał mi zawsze ekspresowo i chyba nawet kasy za obsługę nie biorą. Co najwyżej jakieś grosze bo nie pamiętam, żebym płakał z tego powodu.

I tak cenowo wiemy, że nawet UPS się opłaca bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też dobra odpowiedź,ale pytałem o Glicerynke :P

bb29f16cbf82535e56a8c5801d71383fef338a45

Edytowane przez beriam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi