Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

@Miszkolc Jesteś absolutnie pewien, że nie wysyłają Tissotów do Polski? Też wiem, że były na to restrykcje i Tissoty w Stanach były tylko na Stany, ale to być może już się skończyło.

Jak na Ashford zrobiłem filtr co wysyłają wyłącznie do Stanów to wyskoczyły tylko te marki poniżej (Invicta - co za strata 🤣)

Tissota tam nie było.

obraz.png.f9bcb3e3d3eabef16f95e25c262cb126.png

Jak dla zabawy wrzuciłem Tissota do koszyka, to prawie do końca żaden błąd mi nie wyskoczył, a była podana Polska jako kraj docelowy.

Zerknąłem też na Joma i na CreationWatches. Na którymś z nich była na pewno kiedyś informacja o tym, że nie wysyłają do Europy. Teraz nic takiego nie znalazłem.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dlatego że bierzesz płatność Pay Pal a tam adres jest podawany po zamówieniu. Sanshine to max upustu jaki dało się wycisnąć po mailowaniu z managerem.

Tak przy okazji zastanawiałem się nad czarnym, ale wydał mi się zasmutny.9b8d7786595d9df4f8b7daf5bc70aa05.jpg&key=13afd91f3226affffdd2e365b17533ab95f22156cdbe50c59ed5a4e1c666c42c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Miszkolc napisał:

Pewnie dlatego że bierzesz płatność Pay Pal a tam adres jest podawany po zamówieniu. Sanshine to max upustu jaki dało się wycisnąć po mailowaniu z managerem.
Tak przy okazji zastanawiałem się nad czarnym, ale wydał mi się za smutny.

Faktycznie. Zrobiłem to samo i wyskoczyła ta sama informacja. Szkoda, że nic nie piszą wcześniej.

Beżowy trochę droższy, ale chyba fajniejszy. Ten czarny może na żywo będzie wyglądał lepiej, ale na zdjęciu jest strasznie monotonny i brakuje mu czegoś kontrastowego.

Myślę, że coś im się posypało w systemie. Próbowałem z Hamiltonem i z Glycine i za każdym razem to samo. A Glycine dopiero co u nich kupiłem miesiąc temu. I nie było problemu z wysyłką itp...

obraz.png.25248a7c11fa427fa513c8e049d5e2a8.png

Glycinkę udało się w końcu przepchnąć, ale Tissot faktycznie nie idzie.

obraz.png.cb715ac35c1bd81f1a4404a02db54383.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glicynka fajna. Zawsze miałem dylemat Hami czy Glicynka. Też miesiąc temu brałem Hamiego i zero problemu z wysyłką do PL, oprócz cła i vatu.

Ma może ktoś doświadczenie jak liczą podatek stanowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokość podatku zależna jest od stanu, ale kupując towar z wysyłką do innego stanu nie policzą Ci podatku w ogóle (Ashford jest zlokalizowane z stanie New York, a Polonez tuż obok, ale w stanie New Jersey). Policzą Ci go za to w Polsce :) Szkoda, że nie można zapłacić ichniego, bo zamiast 23 miałbyś do zapłaty 8-10%.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Miszkolc napisał:

Glicynka fajna.

Fajna. Niestety, to tylko było ćwiczenie. Nie kupiłem. Tylko sprawdzałem, czy wysyłka do Polski działa a potem wyczyściłem koszyk 😖

Za dużo się tych zakupów zrobiło ostatnio i trzeba sobie postawić jakieś ograniczenia 😪

Już Zelosa Swodfisha sobie odpuściłem, kiedy w zeszłym tygodniu była puszczona na rynek jakaś mała seria. Więc silna wola na razie wygrywa z pokusą. Na szczęście pokusa na Zelosa szybko się skończyła bo zegarki się wyprzedały w kilka godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Miszkolc napisał:

Glicynka fajna. Zawsze miałem dylemat Hami czy Glicynka.

Z Gliceryny miałem jedynie Combata GL0122 i nie mam doświadczenia z innymi modelami, ale porównując ją do Hamiltonów, zdecydowanie powiem, że Hammy jest górą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę polemizować. Mam 2 Airmany i 1 Combat Sub wszystkie na Eta (miałem szczęście i nie Sallity) mam też 3 khaki i 1 Racera na Eta. Czyli wszystkie z podobnej półki cenowej i tak samo z wykonaniem. Jedyna różnica dla mnie to taka, że nowe werki H to inny poziom rezerwy i dokładności. Natomiast Glycinki mają wyższe modele Ety. Za to Hami to prawdziwa gwiazda Hollywood konkludując każdy z nich trafia w swój czas, kiedy mi najbardziej pasuje i teraz na topie jest biały Airman na granatowym pasku, który idealnie wpasowywuje się w letni czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem, że to moje doświadczenia na podstawie kontaktu jedynie z jednym modelem Glycine. Może to kwestia gustu, ale jakoś mi ich modele nie podchodzą. Co nie znaczy, że za chwilę mi się nie odmieni, bo już wiele razy się zarzekałem, że takiego, czy takiego zegarka bym nie kupił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż przyznam że kak kupiłem Combat Sub to byłem rozczarowany brakiem przewierconych uszu i numeru grawerowanego pomiędzy uszami
Przepraszam za spamowanie w tym wątku.504548bc98e76145c033241050ace5d6.jpgca3d0b354ce5b2fb4723168fb4b0ea2c.jpg

Bo jest prawda czasu i prawda ekranu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Miszkolc napisał:

Chociaż przyznam że kak kupiłem Combat Sub to byłem rozczarowany brakiem przewierconych uszu i numeru grawerowanego pomiędzy uszami

Airman Worlditmer (na którego notabene "namówiło" mnie Twoje zdjęcie) jest bardzo fajny. Ma swój charakterystyczny design, fazowanie na uszach jest piękne, przeszklony dekiel i grawer na rotorze bardzo mi się podobają a pasek to była chyba najlepsza skóra jaką dostałem kiedykolwiek razem z zegarkiem.

Z Suba jakoś się wyleczyłem zanim kupiłem 😁. Tym niemniej trzeba przyznać, że cena Suba Glycine z ETA/Sellita high-beat np. w Ashford (czyli jakieś 300 USD + wysyłka + opłaty) to tyle samo co tanie microbrandy na Seiko NH35. Niech mi ktoś pokaże nurka z microbrandu na ETA 2824 za 300 USD. Klingert na Miyocie 9015 będzie kosztował 2.150 PLN więc przy tym Combat Sub za jakieś 1600 PLN już z opłatami nie wygląda źle i brak nakładanych indeksów i przewierconych uszu bym mu wybaczył.

Combat Sub za 300 USD okazją moim zdaniem jest - więc nie ma off-topu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zalando lounge jest wyprzedaż zegarków roamer. Może kogoś zainteresuje. Jest swiss made i szafir jak ktoś lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perpetuum Mobile, to nie widziałeś oryginalnej gumy do Combata, jest gruba miękka i pachnąca wanilią :-)

Wysokość podatku zależna jest od stanu, ale kupując towar z wysyłką do innego stanu nie policzą Ci podatku w ogóle (Ashford jest zlokalizowane z stanie New York, a Polonez tuż obok, ale w stanie New Jersey). Policzą Ci go za to w Polsce  Szkoda, że nie można zapłacić ichniego, bo zamiast 23 miałbyś do zapłaty 8-10%.
Rzeczywiście nie sciągneli z konta, ale na wszystkich dokumentach widnieje i dodatkowo Paypal podaje że zapłaciłem z podatkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś widział jakieś fajne Trasery nie za duże na promkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Dropie dość fajne ceny na limitki Seiko. Jak ktoś lubi taką kolorystykę.

obraz.thumb.png.f53d4b17475913eb4258a2cdc78d2dc8.png

obraz.thumb.png.c29155767331c4cf0358cfc0c7ea24ce.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na watchgecko.com rozpoczęła się letnia wyprzedaż:

https://www.watchgecko.com/other/special-offers?product_list_order=priceAsc

Sporo tanich pasków nato, zulu i zwykłych skórzanych. Do tego bransolety (22mm za 15 funtów) i ogólnie bardzo dobra jakość w gratisie. Dodatkowo obniżka o 10% wartości zamówienia po użyciu kodu watchuseek.

Edytowane przez Dominik80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie skupiaj się na tym ile podobno miał kosztować tylko ile masz zapłacić. Te 1650 to cena detaliczna jaką sobie wymyślił producent. Cena kompletnie od czapy. Swoją drogą mnie osobiście na co dzień bardzo bawią klienci, którzy pytają jaki daje % rabatu. Co to za różnica jaki jest % rabatu? Liczy się od czego rabatujesz i ile płacisz na końcu :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Snack napisał:

To normalne, że takie przeceny mają na typ dropie czy ten zegarek naprawdę nie kosztuje 1650$ i ta przecena to fake.

Ten zegarek nie kosztuje normalnie 1650 USD. Chyba, że ktoś się uprze, to gdzieś w takiej cenie znajdzie. Ale w sumie wątpię by się udało 😂

Glycine ma taką politykę cenową, że wali ceny katalogowe z kosmosu a potem cena faktyczna w sklepie jest dużo niższa.

Tutaj w innym sklepie w USA za 159 USD (ashford.com - wysyłają do Polski). Do tego jest jeszcze 8% rabatu a wysyłka chyba tańsza niż na Dropie.

obraz.png.d7912f97a42062ddc7909f991aa909bd.png

W Polsce z bliżej nieznanych przyczyn ceny są takie. Też z czapy.

obraz.thumb.png.78586eaf36edfdb4003f12dc200e06b3.png

obraz.thumb.png.4e938a652be6529959e307c741fd26b2.png

obraz.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, na ashford wysyłka 30 $ + oprócz pewnych opłat jeszcze 70-80 pln UPS dolicza dodatkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Ale na Dropie będzie podobnie. Tam chyba też nie ma darmowej wysyłki do Polski. Opłaty celne też raczej wejdą, a ktokolwiek to dostarczy, to też policzy sobie za dokonanie odprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.ebay.com/str/watchgooroo

Ten sam sprzedwca co Ashford. Ceny czasami nawet nizsze, transport i clo do oplacenia przy zakupie

Transport do Europy 22$

Edytowane przez Trojin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak myślałem, że to jest nie możliwe, żeby takie przeceny robić. Dzięki za odpowiedz i za wyjaśnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Dominik80 napisał:

Na watchgecko.com rozpoczęła się letnia wyprzedaż:

https://www.watchgecko.com/other/special-offers?product_list_order=priceAsc

Sporo tanich pasków nato, zulu i zwykłych skórzanych. Do tego bransolety (22mm za 15 funtów) i ogólnie bardzo dobra jakość w gratisie. Dodatkowo obniżka o 10% wartości zamówienia po użyciu kodu watchuseek.

Kod nie działa przy wyprzedaży jak sądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi