Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Jogi napisał(-a):

Szkoda tylko, że jest tak hmmm... rozwadniany przez SG. :(

Właśnie. Marka ma fajna pozycje ale z tum co oferuje mogłaby mieć lepszą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Właśnie. Marka ma fajna pozycje ale z tum co oferuje mogłaby mieć lepszą. 

Chyba się z wami muszę zgodzić. Naprawdę fajne produkty oferuje ale może ta pozycja trochę na plus, że ceny zegarków nie poszybowały aż tak w górę a dodatkowo jeszcze można dostać rabat do 25%.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.07.2024 o 09:09, kornel91 napisał(-a):

Chyba się z wami muszę zgodzić. Naprawdę fajne produkty oferuje ale może ta pozycja trochę na plus, że ceny zegarków nie poszybowały aż tak w górę a dodatkowo jeszcze można dostać rabat do 25%.

Powiem Ci, że chyba wolałbym dopłacić te 25%, by skoczyli trochę do góry z jakością projektów. Trochę się łudziłem, że reedycja chronografu z 1940 jest takim małym krokiem w tym kierunku, ale niestety nowe wypusty zdają się temu przeczyć. Przy większości nowych modeli mam wrażenie, jakby mówiły: "No jest, jak jest, tkwimy tu, gdzie utkwiliśmy, bo tak nam kazali.", i to pozostawia to pewien niedosyt.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Jogi napisał(-a):

Powiem Ci, że chyba wolałbym dopłacić te 25%, by skoczyli trochę do góry z jakością projektów. Trochę się łudziłem, że reedycja chronografu z 1940 jest takim małym krokiem w tym kierunku, ale niestety nowe wypusty zdają się temu przeczyć. Przy większości nowych modeli mam wrażenie, jakby mówiły: "No jest, jak jest, tkwimy tu, gdzie utkwiliśmy, bo tak nam kazali.", i to pozostawia to pewien niedosyt.

A może przy takiej grupie SG taka ich polityka ?? Czyli  proste projekty dla "ludu" mniej wyszukane, które jednak się bronią. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

A może przy takiej grupie SG taka ich polityka ?? Czyli  proste projekty dla "ludu" mniej wyszukane, które jednak się bronią. 

Tak jest, taka jest polityka SG, a mnie chodzi o to, że nie trzeba wcale wiele, by zaspokoić niedosyt, o którym wspomniałem. Chodzi mi o takie pierdółki, jak na przykład te, o których wspominałem przy okazji nowej DS Action GMT - logo, dekiel, zapięcie. Te trzy rzeczy zgasiły we mnie totalnie iskierkę chęci zakupu tego modelu, podczas przymiarki.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jogi napisał(-a):

Tak jest, taka jest polityka SG, a mnie chodzi o to, że nie trzeba wcale wiele, by zaspokoić niedosyt, o którym wspomniałem. Chodzi mi o takie pierdółki, jak na przykład te, o których wspominałem przy okazji nowej DS Action GMT - logo, dekiel, zapięcie. Te trzy rzeczy zgasiły we mnie totalnie iskierkę chęci zakupu tego modelu, podczas przymiarki.

No tak to się zgadza. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korporacyjny lad. Marki sa tam, gdzie maja byc aby maksymalizowac zysk koncernu redukujac wzajemna kanibalizacje. Niestety. 

Nowa DS Action GMT jest super ... poza tym, ze Mido z tym samym mechanizmem ma milimetr mniej i to liczac z mega wypuklym szklem.

Mierzylem wersje na pasku wiec zapiecie znam tylko z internetu ale w szranki z nim moze stawac chyba tylko tloczone zapiecie Sinna.

San Martin ma swietne zapiecie z mikroregulacja w zegarkach kosztujacych sporo mniej - a SG przy ekonomii skali raczej by nie zbankrutowalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może w tabelce z kosztami by coś nie spasowało, więc taki tzw. manager woli spokój święty i trzyma die swoich wskaźników, wyznaczników jego premii nie dbając zbytnio o całość wizerunku marki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, rip napisał(-a):

Jest świetna.

53865707561_1d76841028_b.jpg

53864803062_e07ffd002b_b.jpg

53865705111_4d5cf81748_b.jpg

53865952363_6145fb0d72_b.jpg

Super zdjęcia.  Zegarek też bardzo ciekawy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, rip napisał(-a):

Jest świetna.

potwierdzam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! ^_^
A czegoż tu się bać. Życie jest za krótkie ;) 

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co racja to racja i nie wiem czy idąc tym tropem nie dokupię białej DS1 do LE i czarnej :)Może trafi się na bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest słuszna koncepcja! ;)
Mnie uciekła sprzed nosa nowa DS1 powermatic z granatową tarczą i cudnymi złotymi indeksami. Może kiedyś dołączy do starszych sióstr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochmurne niebo nad stolicą w odbiciu ;)

DSC_0984.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi