Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

4 godziny temu, eq44 napisał(-a):

IMG_4996.jpeg

Super zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

31 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

Robią w uszach 21 mm - źle.

Zrobili 20 mm też źle ;)

Źle bo po przymiarce do tej koperty imo jest to za mało 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Photo-1725399868091-7y5n-Xq-E90n.jpg

A tak przy okazji, to na półki wjeżdża DS-1 w rozmiarze 38 mm. :)

Celowo nie piszę, że nowa, bo zasadniczo wygląda, jak obecny model, tylko jest mniejsza. Zielona całkiem przyjemna.

Screenshot_20240904_000119_Brave.thumb.jpg.149aceb4b6f1779a75b68cb0454c1711.jpg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

I to jest bardzo dobra informacja, bo już mnie cholera bierze, jak na wystawach są same zegarki dla drwali...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

5 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Mnie bardzo odpowiada taki rozmiar DS-1 w starej wersji, dlatego mam dwie :) LE i czarną.

Słuszny wybór - wiem coś o tym. Tylko brakuje mi LE ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Panowie czy macie jakąś radę na taką rysę na ds1? Chyba zarysowałem w en57 wracając do żony. Czy raczej autoryzowany serwis czy zegarmistrz na Sowińskiego na Bemowie ogarnie sprawę? Czy po prostu się nie przejmować?

20240907_085141.jpg

20240907_090925.jpg

W dniu 28.08.2024 o 17:09, eq44 napisał(-a):

IMG_4996.jpeg

Jeśli ktoś się zastanawia to jest dobra cena w Kruku, 3010. Ja się skusiłem, wrzucę real foto jak dojdzie. Oglądałem na żywo pomarańczową tarczę i całkiem fajnie leży jak na ten gabaryt, wysokość też nie jest straszna.

xBljQ67.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

W dniu 11.09.2024 o 12:50, qzn napisał(-a):

Jeśli ktoś się zastanawia to jest dobra cena w Kruku, 3010. Ja się skusiłem, wrzucę real foto jak dojdzie. Oglądałem na żywo pomarańczową tarczę i całkiem fajnie leży jak na ten gabaryt, wysokość też nie jest straszna.

Pojechałem po niego właśnie, a skończyło się na czymś innym, też dostałem spory rabat. Dokupiłem na szybko pasek z rekina, Trochę mało w uszach przy tej kopercie, bo tylko 20mm. Tarcza bardzo ładna, pod słońce błękit paryski. 

20240913_141527.jpg

20240913_144956.jpg

Przy okazji pochwalę się dwoma innymi modelami Certiny, który są w kolekcji. Kwarce na Precidrive. DS Podium taki sam, tylko z niebieską tarczą, dalej w Kruku jest dostępny prawie 1000zł taniej, może kogoś to zainteresuje.

20240913_150729.jpg

20240913_150806.jpg

Jest i on, nuras w środowisku wodnym 😂 

Pierwsze wrażenia: AR jest dobre (ale może nie wybitne) , wykonanie zupełnie ok, trochę brakuje jakiś smaczków w postaci szlifów na kopercie - jest cała polerowana. 

458182525_876362267811895_112689145847681072_n.jpg

Edited by qzn

W dniu 18.07.2024 o 23:14, rip napisał(-a):

Jest świetna.

53865707561_1d76841028_b.jpg

53864803062_e07ffd002b_b.jpg

53865705111_4d5cf81748_b.jpg

53865952363_6145fb0d72_b.jpg

Jedyne co im nie wyszło to ten szlif. Jest strasznie słaby. Powinien być podłużny i nakładający się. Wykonali próbę szlifu słonecznego z delikatną rysą co wyszło bardzo źle.

29 minut temu, Walter_87 napisał(-a):

🙂

Tak szczujecie, razem z Balansującym, że aż znalazłem sklep, który je jeszcze ma na stanie. Tylko niestety już nie w tak fajnych cenach, jak wtedy, gdy kupowałem za pierwszym razem.:(

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

W 2019 mialem w rekach w Hong Kongu i glupi nie kupilem choc mi sie podobala... z drugiej strony wtedy cena, jaka za nia chcieli wydawala mi sie dziko wysoka :D

@Jogi gdzie jeszcze znalazles? Olfert mial swego czasu ale cygana a to juz ciut za duzo jak dla mnie :D

25 minut temu, cordi7 napisał(-a):

@Jogi gdzie jeszcze znalazles? Olfert mial swego czasu ale cygana a to juz ciut za duzo jak dla mnie :D

W maxtime, ale zostały już tylko białe. No i wyjściowo ponad 3k PLN.

40 minut temu, Jogi napisał(-a):

Tak szczujecie, razem z Balansującym, że aż znalazłem sklep, który je jeszcze ma na stanie. Tylko niestety już nie w tak fajnych cenach, jak wtedy, gdy kupowałem za pierwszym razem.:(

Na czwartym wymiarze nówka na pasku leżała długo poniżej 2k sam myślałem i pewnie jakby była na bransolecie wziąłbym dla samego mania bo też mi się podoba ale właśnie bardziej na bransolecie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91