Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Recommended Posts

2 godziny temu, piku napisał(-a):

@eustechy

O kurczę... Albo dokleić, albo wybić/wysypać pozostałe...

Dodam że to się stało pod koniec września jak go pierwszy raz założyłem. Mam go na gwarancji, jednak chcieli abym odesłał cały zegarek do zbadania więc odpuściłem. Nie będę ryzykował zważywszy że to prezent i limitka. Pewnie przełożę sprzączkę z przedłużki na piankę co była w zestawie i będzie jak nowy.

Zegarek wypuszczony pod koniec zeszłego roku więc myślałem że ta reklamacja sprawnie pójdzie: czyli odeślę uszkodzoną a podeślą mi nową i sam sobie wymienię. 

5 godzin temu, eustechy napisał(-a):

Dodam że to się stało pod koniec września jak go pierwszy raz założyłem. Mam go na gwarancji, jednak chcieli abym odesłał cały zegarek do zbadania więc odpuściłem. Nie będę ryzykował zważywszy że to prezent i limitka. Pewnie przełożę sprzączkę z przedłużki na piankę co była w zestawie i będzie jak nowy.

Zegarek wypuszczony pod koniec zeszłego roku więc myślałem że ta reklamacja sprawnie pójdzie: czyli odeślę uszkodzoną a podeślą mi nową i sam sobie wymienię. 

Słusznie zrobiłeś, że nie odsyłałeś. Prawdę powiedziawszy, to nawet maila by mi się nie chciało o to pisać, bo mniej czasu by zajęło po prostu przyklejenie tego.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

25 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Niedługo stuknie nam razem 12 lat.

7e10a060e659b92bcb7a313c3ec67562.jpg

I fajnie, że go odkurzyłeś. Bardzo dobrze wygląda 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

I fajnie, że go odkurzyłeś. Bardzo dobrze wygląda 😀

Nie wiem, jak mogłem go nosić dzień w dzień przez 5 lat. Dzisiaj targałem tego klocka przez 4 godziny i łapa zmęczona. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie wiem, jak mogłem go nosić dzień w dzień przez 5 lat. Dzisiaj targałem tego klocka przez 4 godziny i łapa zmęczona. 

Bo jednak przyzwyczaiłeś się do lżejszych zegarków i to robi różnicę. Dodatkowo nie wiem jak z dopasowaniem do nadgarstka czy dobrze leży?? Bo mi zeszło kilka mm z nadgarstka jak spadło trochę wagi i w końcu zaryzykowałem skrócić bransoletę w Ball aerogmt a mam go ponad 3 lata i zdjąłem dwa pół ogniwa bo zegarek latał a jakbym zdjąłem jedno to nie siedział równo i jak pierwszego dnia było niewygodnie to potem wskoczyl że trzy popołudnia i jest fajnie komfortowo. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

5 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Bo jednak przyzwyczaiłeś się do lżejszych zegarków i to robi różnicę. Dodatkowo nie wiem jak z dopasowaniem do nadgarstka czy dobrze leży?? Bo mi zeszło kilka mm z nadgarstka jak spadło trochę wagi i w końcu zaryzykowałem skrócić bransoletę w Ball aerogmt a mam go ponad 3 lata i zdjąłem dwa pół ogniwa bo zegarek latał a jakbym zdjąłem jedno to nie siedział równo i jak pierwszego dnia było niewygodnie to potem wskoczyl że trzy popołudnia i jest fajnie komfortowo. 

Ja od dawien dawna mam stałą wagę, stąd jak raz ustawię bransoletę, tak już zostaje. Co prawda zeszło z barków i weszło dookoła pasa, ale w nadgarstku jest mniej więcej constans. Trochę więcej w lecie, a minimalnie mniej w zimie. 

Duże i ciężkie zegarki przestały mnie bawić parę lat temu. 

To był Twoj 1 poważniejszy zegarek? Planujesz przekazać latorośli ? Pytam bo historia za zegarkiem jest czesto fajniejsza niz sam zegarek 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Faktycznie, z pięć lat temu syn się nim zainteresował. Jako, że to kawał zegarka, kupiłem mu wtedy na start Seiko Padi Mini Turtle, które nosi do dnia dzisiejszego. O Certinie zupełnie zapomniał...

20220810_135330-01.jpeg

2 godziny temu, eustechy napisał(-a):

Zegarek jak nowy 😉

IMG_4341.jpeg

Dostałeś pasek przy reklamacji ??

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Dostałeś pasek przy reklamacji ??

W zestawie wraz zegarkiem była przedłużka do paska na piankę dla nurków. 

Odkupiona, cała seria ph ciekawa, ta 500 najlepiej leży na dużym nadgarstku. 

IMG_5375.jpeg

p7rl2EW.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

IgqtxVs.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Photo-1730798013196-t7-Ed-PYSz9-B.jpg

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Piekny jest ten model. Nie umiem zrozumiec czemu wypadl z oferty...