eustechy 456 #4076 Posted October 11, 2024 2 godziny temu, piku napisał(-a): @eustechy O kurczę... Albo dokleić, albo wybić/wysypać pozostałe... Dodam że to się stało pod koniec września jak go pierwszy raz założyłem. Mam go na gwarancji, jednak chcieli abym odesłał cały zegarek do zbadania więc odpuściłem. Nie będę ryzykował zważywszy że to prezent i limitka. Pewnie przełożę sprzączkę z przedłużki na piankę co była w zestawie i będzie jak nowy. Zegarek wypuszczony pod koniec zeszłego roku więc myślałem że ta reklamacja sprawnie pójdzie: czyli odeślę uszkodzoną a podeślą mi nową i sam sobie wymienię. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10431 #4077 Posted October 11, 2024 5 godzin temu, eustechy napisał(-a): Dodam że to się stało pod koniec września jak go pierwszy raz założyłem. Mam go na gwarancji, jednak chcieli abym odesłał cały zegarek do zbadania więc odpuściłem. Nie będę ryzykował zważywszy że to prezent i limitka. Pewnie przełożę sprzączkę z przedłużki na piankę co była w zestawie i będzie jak nowy. Zegarek wypuszczony pod koniec zeszłego roku więc myślałem że ta reklamacja sprawnie pójdzie: czyli odeślę uszkodzoną a podeślą mi nową i sam sobie wymienię. Słusznie zrobiłeś, że nie odsyłałeś. Prawdę powiedziawszy, to nawet maila by mi się nie chciało o to pisać, bo mniej czasu by zajęło po prostu przyklejenie tego. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68695 #4078 Posted October 12, 2024 Niedługo stuknie nam razem 12 lat. 9 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85676 #4079 Posted October 12, 2024 25 minut temu, mario1971 napisał(-a): Niedługo stuknie nam razem 12 lat. I fajnie, że go odkurzyłeś. Bardzo dobrze wygląda 😀 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68695 #4080 Posted October 12, 2024 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): I fajnie, że go odkurzyłeś. Bardzo dobrze wygląda 😀 Nie wiem, jak mogłem go nosić dzień w dzień przez 5 lat. Dzisiaj targałem tego klocka przez 4 godziny i łapa zmęczona. 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85676 #4081 Posted October 12, 2024 6 minut temu, mario1971 napisał(-a): Nie wiem, jak mogłem go nosić dzień w dzień przez 5 lat. Dzisiaj targałem tego klocka przez 4 godziny i łapa zmęczona. Bo jednak przyzwyczaiłeś się do lżejszych zegarków i to robi różnicę. Dodatkowo nie wiem jak z dopasowaniem do nadgarstka czy dobrze leży?? Bo mi zeszło kilka mm z nadgarstka jak spadło trochę wagi i w końcu zaryzykowałem skrócić bransoletę w Ball aerogmt a mam go ponad 3 lata i zdjąłem dwa pół ogniwa bo zegarek latał a jakbym zdjąłem jedno to nie siedział równo i jak pierwszego dnia było niewygodnie to potem wskoczyl że trzy popołudnia i jest fajnie komfortowo. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68695 #4082 Posted October 12, 2024 5 minut temu, kornel91 napisał(-a): Bo jednak przyzwyczaiłeś się do lżejszych zegarków i to robi różnicę. Dodatkowo nie wiem jak z dopasowaniem do nadgarstka czy dobrze leży?? Bo mi zeszło kilka mm z nadgarstka jak spadło trochę wagi i w końcu zaryzykowałem skrócić bransoletę w Ball aerogmt a mam go ponad 3 lata i zdjąłem dwa pół ogniwa bo zegarek latał a jakbym zdjąłem jedno to nie siedział równo i jak pierwszego dnia było niewygodnie to potem wskoczyl że trzy popołudnia i jest fajnie komfortowo. Ja od dawien dawna mam stałą wagę, stąd jak raz ustawię bransoletę, tak już zostaje. Co prawda zeszło z barków i weszło dookoła pasa, ale w nadgarstku jest mniej więcej constans. Trochę więcej w lecie, a minimalnie mniej w zimie. Duże i ciężkie zegarki przestały mnie bawić parę lat temu. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17090 #4083 Posted October 12, 2024 To był Twoj 1 poważniejszy zegarek? Planujesz przekazać latorośli ? Pytam bo historia za zegarkiem jest czesto fajniejsza niz sam zegarek 2 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68695 #4084 Posted October 13, 2024 Faktycznie, z pięć lat temu syn się nim zainteresował. Jako, że to kawał zegarka, kupiłem mu wtedy na start Seiko Padi Mini Turtle, które nosi do dnia dzisiejszego. O Certinie zupełnie zapomniał... 8 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
eustechy 456 #4086 Posted October 18, 2024 Zegarek jak nowy 😉 3 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85676 #4087 Posted October 18, 2024 2 godziny temu, eustechy napisał(-a): Zegarek jak nowy 😉 Dostałeś pasek przy reklamacji ?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
eustechy 456 #4088 Posted October 18, 2024 Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): Dostałeś pasek przy reklamacji ?? W zestawie wraz zegarkiem była przedłużka do paska na piankę dla nurków. 1 Share this post Link to post Share on other sites
eq44 486 #4089 Posted October 19, 2024 Odkupiona, cała seria ph ciekawa, ta 500 najlepiej leży na dużym nadgarstku. 9 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85676 #4090 Posted October 20, 2024 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
dawid_999 1351 #4091 Posted October 25, 2024 Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka 17 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85676 #4093 Posted October 28, 2024 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Jogi 10431 #4096 Posted November 5, 2024 6 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
mmaniek 2621 #4097 Posted November 5, 2024 Dobrego popołudnia... 9 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 6584 #4098 Posted November 5, 2024 Dobrego 9 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7941 #4099 Posted November 5, 2024 Piekny jest ten model. Nie umiem zrozumiec czemu wypadl z oferty... 0 Share this post Link to post Share on other sites