lort 3278 #1276 Posted November 13, 2018 Podbiję temat. Świetne! Wyślę Ci mojego na sesję Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sebak 3564 #1277 Posted November 13, 2018 (edited) Dziękuję Koledzy. Zdjęcie niestety pożegnalne Do Nomosa na pewno jeszcze wrócę, ale tym razem pewnie Orion lub Tangente. Edited November 13, 2018 by Sebak 0 Share this post Link to post Share on other sites
CCzarek 2 #1278 Posted November 14, 2018 Dlaczego rezygnujesz z Ludwiga na rzecz kiedyś Oriona czy Tangente? 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7364 #1279 Posted November 15, 2018 Dziękuję Koledzy. Zdjęcie niestety pożegnalne Do Nomosa na pewno jeszcze wrócę, ale tym razem pewnie Orion lub Tangente.Znudził się? 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Sebak 3564 #1280 Posted November 15, 2018 Zmiany, zmiany, zmiany... To główny powód. Kiedyś będzie inny model, żeby spróbować czegoś nowego. Ludwig był bardzo fajny i mogę każdemu polecić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7364 #1281 Posted November 15, 2018 Zmiany, zmiany, zmiany... To główny powód. Kiedyś będzie inny model, żeby spróbować czegoś nowego. Ludwig był bardzo fajny i mogę każdemu polecić.To jakie plany? 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Guest norbie #1282 Posted December 16, 2018 Niemieckojęzyczne forum poświęcone przede wszystkim Nomosowi: https://www.manufaktuhr.net/ 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7364 #1283 Posted December 16, 2018 To ja w takim razie podaję lin do kalendarza bożonarodzeniowego NOMOSa: https://nomos-glashuette.com/de/adventskalender-tag-16Może ktoś coś upoluje 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1284 Posted December 17, 2018 Może komuś już udało się coś upolować? W poprzednich latach zawsze choć jedna osoba w forum coś wylosowała 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1285 Posted December 17, 2018 Wyniki są od razu w ten sam dzień? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1286 Posted December 17, 2018 Nie. Zwykle po kilku dniach pisali mail. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
m777k 2 #1287 Posted December 18, 2018 Ja przed chwilą dostałem maila z informacją o wygranej. Okulary z limitowanej serii Mykita & Nomos 0 Share this post Link to post Share on other sites
Smycel 4773 #1288 Posted December 18, 2018 Gratuluję - fajna sprawa 0 Instagram WIS Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 6606 #1289 Posted December 18, 2018 Gratulacje :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1290 Posted December 18, 2018 (edited) Super. Co roku komuś z nas się udaje. Gratulacje Edited December 18, 2018 by Jan M. Krawczyk 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
Jebudu 2256 #1291 Posted December 27, 2018 Gratuluje ja w tym roku znowu nic nie ustrzeliłem. Dawno nie nosiłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
m777k 2 #1292 Posted January 2, 2019 Dzięki Panowie Jestem pod dużym wrażeniem sposobu w jaki Nomos zapakował okulary. Każdy skrawek papieru jest firmowy. Dołączyli też ręcznie wypisaną kartkę świąteczną, katalog i zawieszkę na choinkę 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan M. Krawczyk 291 #1293 Posted January 2, 2019 Super. To jest jednak marka sympatyczna 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1294 Posted January 3, 2019 Gratulacje wygranej, okulary wyglądają zacnie 0 Share this post Link to post Share on other sites
bartwerk36 38 #1295 Posted January 22, 2019 Orientuje się może ktoś z szanownych forumowiczów czy istnieje możliwość dokupienia oryginalnego przeszklonego dekielka do Nomosa Tangente 35mm? Jeśli tak i ktoś miał doświadczenie w tej sprawie, to ile wynosiła cena tej części? Pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 85003 #1296 Posted January 22, 2019 Orientuje się może ktoś z szanownych forumowiczów czy istnieje możliwość dokupienia oryginalnego przeszklonego dekielka do Nomosa Tangente 35mm? Jeśli tak i ktoś miał doświadczenie w tej sprawie, to ile wynosiła cena tej części? Jeżeli ten model występuje z takim deklem to tak. Napisz do nomosa z podaniem nr ref.Koszt to kilka stówek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
the_stickman 49 #1297 Posted January 22, 2019 Nomos zaprezentował dzisiaj przez media społecznościowe nową wersję Campus Club, na bransolecie: https://nomos-glashuette.com/en/campus-neomatik. Co sądzicie? Sam zegarek dla mnie świetny, ale bransoleta bez maskownic przy tak długich uszach budzi mieszane uczucia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
czar 119 #1298 Posted January 22, 2019 Mam bardzo podobne odczucia. Club Campus na neomatik, z california dial i w nowych wersjach kolorystycznych bardzo mi się podoba. Bransoleta nieco mniej - wygląda bardziej jak ich tekstylny pasek, tylko w stali Wiadomo było od jakiegoś czasu, że Nomos pracuje nad bransoletą (nie miałem pod tym względem żadnych oczekiwań, choć podejrzewałem, że będzie to raczej jakiś mesh). Niezależnie od tego czy mi się podoba czy nie, trudno odmówić tej bransolecie spójności z ogólnym wrażeniem co do designu Nomosa. Jest minimalistycznie, ale z lekkim "twistem". 0 I'm timeless like a broken watch. Share this post Link to post Share on other sites
czar 119 #1299 Posted January 22, 2019 @nicon wydaje mi się, że w Ciechocinku królują takie elastyczne bransolety. Może podczas Baselworld Nomos pokaże też taką wersję (i od razu model dla seniorów w opozycji do Club Campus). 0 I'm timeless like a broken watch. Share this post Link to post Share on other sites
bartwerk36 38 #1300 Posted January 23, 2019 (edited) Jeżeli ten model występuje z takim deklem to tak. Napisz do nomosa z podaniem nr ref.Koszt to kilka stówek. Niestety trzeba zegarek wysłać do siedziby Nomosa.Inaczej oryginalnego przeszklonego dekielka nie da rady kupić.Szkoda, że tyle trzeba kombinować.Nawet Jansen nie jest w stanie załatwić tej części.Teraz wiem dlaczego modele z widocznym mechanizmem bardzo łatwo sprzedać, natomiast z pełnym dekielkiem długo wiszą w ogłoszeniach. Edited January 23, 2019 by bartwerk36 0 Share this post Link to post Share on other sites