Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

Dopadło mnie!

Jeden już jest, jaki kolejny....?

47 odpadaja póki co ;)

Sub, np.: 0024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Sisqo napisał(-a):

Dopadło mnie!

Jeden już jest, jaki kolejny....?

47 odpadaja póki co ;)

Pam176_2.jpg

Gratulacje...piękny start

10 godzin temu, proki1971 napisał(-a):

Jak będziesz chciał sprzedac daj znać 😀

Szczerze to mocno nie polecam tego modelu 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

024 jakby ktoś chciał

20240124-154610.jpg 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

024 jakby ktoś chciał

20240124-154610.jpg 

Wiesz dobrze, że by ktoś chciał:) Jakby kasę miał...

16 godzin temu, pisar napisał(-a):

Szczerze to mocno nie polecam tego modelu 

Jesteś pewien, że dokładnie tego (722/1392)? Bo Ty miałeś 2392, jeśli dobrze pamiętam - z pełnym deklem i trochę inną lumą? Mój jest nieco starszy, jeszcze z przeszkloną "dupką"...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ledr napisał(-a):

W dobrej cenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ledr napisał(-a):

Jesteś pewien, że dokładnie tego (722/1392)? Bo Ty miałeś 2392, jeśli dobrze pamiętam - z pełnym deklem i trochę inną lumą? Mój jest nieco starszy, jeszcze z przeszkloną "dupką"...

Wszystkie 3 wspomniane przez Ciebie to praktycznie to samo, różniące się detalem jak dekiel czy bransoleta

Miałem 2392 i z perspektywy czasu stwierdzam, że to nie był dobry wybór a zwłaszcza za takie pieniądze vs to co oferują starsze referencje

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

243 czyli najbardziej wypasiony PAM 44m 1000m -->> jak ktoś szuka to CHWILOWO jest do wzięcia...zapraszam na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.01.2024 o 16:11, Dorian06 napisał(-a):

024 jakby ktoś chciał

20240124-154610.jpg  Chcesz subzille? :)  Chyba będzie szukała nowego domu.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pisar napisał(-a):

243 czyli najbardziej wypasiony PAM 44m 1000m -->> jak ktoś szuka to CHWILOWO jest do wzięcia...zapraszam na priv.

Weź sobie tego nie rób, bo będziesz żałował.

No i tych 44mm w 1000m to jakby były łącznie trzy, każdy z nich zaje… i szczerze nie wiem czy któryś jest lepszy (chociaz akurat 243 jest u mnie wysoko). Ale z subow 44 jako takich, to się zgadzam, że to jest jeden z top 3 (pozostale to 87 i 64 😂🙈).

Edytowane przez skar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, skar napisał(-a):

Weź sobie tego nie rób, bo będziesz żałował.

No i tych 44mm w 1000m to jakby były łącznie trzy, każdy z nich zaje… i szczerze nie wiem czy któryś jest lepszy (chociaz akurat 243 jest u mnie wysoko). Ale z subow 44 jako takich, to się zgadzam, że to jest jeden z top 3 (pozostale to 87 i 64 😂🙈).

Już żałuję ale jest to oferta czasowa więc może czas wybroni ;)

Też się zgadzam, że 243 urywa

Na 64 i 87 byłem napalony tak, że bym każde pieniądze dał ale przymiarka wyleczyła mnie z nich w mniej niż godzinę. Strasznie nieproporcjonalnie grube kowadła w przeciwieństwie do zgrabnego 243

Z góry sa najpiękkniejsze na świecie...z boku najtragiczniejsze :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, dawid82 napisał(-a):
W dniu 24.01.2024 o 16:11, Dorian06 napisał(-a):

024 jakby ktoś chciał

20240124-154610.jpg  Chcesz subzille? :)  Chyba będzie szukała nowego domu.

Dzięki, ale nie. 

Chcę się pozbyć obu moich (176 i 024) i kupić jednego Suba 44mm (może 243). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.01.2024 o 19:23, pisar napisał(-a):

Już żałuję ale jest to oferta czasowa więc może czas wybroni ;)

Też się zgadzam, że 243 urywa

Na 64 i 87 byłem napalony tak, że bym każde pieniądze dał ale przymiarka wyleczyła mnie z nich w mniej niż godzinę. Strasznie nieproporcjonalnie grube kowadła w przeciwieństwie do zgrabnego 243

Z góry sa najpiękkniejsze na świecie...z boku najtragiczniejsze :) 

Mimo, że mam dosyć spory nadgarstek to zupełnie się zgadzam odnośnie linii „la bomba”. Straszliwy kloc.

Ładniej już zupełnie leżą np. 024 lub 305/389.

Ostatnio coraz mocniej zaczęły do mnie gadać koperty bettarini, gdzie wcześniej zupełnie ich nie uważałem(ma być 47mm cushion shape i h** =))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, I_love_britney napisał(-a):

Mimo, że mam dosyć spory nadgarstek to zupełnie się zgadzam odnośnie linii „la bomba”. Straszliwy kloc.

Ładniej już zupełnie leżą np. 024 lub 305/389.

Ostatnio coraz mocniej zaczęły do mnie gadać koperty bettarini, gdzie wcześniej zupełnie ich nie uważałem(ma być 47mm cushion shape i h** =))

Pamiętam pamiętam, jak proponowałem i zapierałeś się rękoma i nogami. 😁

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.01.2024 o 16:46, pepepatryk napisał(-a):

IMG_7844.jpeg

Po takich fotkach, myślę czy nie wycofać swojego z bazarku i nie wystawić 300m 🤔🤩

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały weekend z 560

FullSizeRender.jpeg

Godzinę temu, tommly napisał(-a):

Po takich fotkach, myślę czy nie wycofać swojego z bazarku i nie wystawić 300m 🤔🤩

Tomku, kwestia indywidualna, ale twój PAM zjada 300m😁 chodź  mogę być baaaardzo nieobiektywny 😉

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, pepepatryk napisał(-a):

Cały weekend z 560

FullSizeRender.jpeg

Tomku, kwestia indywidualna, ale twój PAM zjada 300m😁 ale mogę być baaaardzo nieobiektywny 😉

Mam teraz 3 zegarki z czarną tarczą i do tej pory było to dla mnie nie do pomyślenia :) No ale to przynajmniej o jeden za dużo.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po takich fotkach, myślę czy nie wycofać swojego z bazarku i nie wystawić 300m
Tomku, zaśpiewaj sobie za 112 taką cenę żeby nikt nie kupił. Uratujesz dla siebie ten piękny model, a jednocześnie będziesz miał czyste sumienie, no bo przecież próbowałeś sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, roj napisał(-a):

brak stop sekundy w zegarku z tej półki cenowej wydaje mi się czymś bardzo dziwnym.

Też tak miałem przy moim ostatnim pamie - mechanizm wykastrowany ze stop sekundy. Ale spójrzmy prawdzie w oczy. Po co Ci stop sekunda w tym małym sekundniku bez skali sekundowej? To tylko wskaźnik, że zegarek chodzi😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

Tomku, zaśpiewaj sobie za 112 taką cenę żeby nikt nie kupił. Uratujesz dla siebie ten piękny model, a jednocześnie będziesz miał czyste sumienie, no bo przecież próbowałeś sprzedać emoji12.png

Coś w tym jest👊 Cena wydaje mi się dobra w ogłoszeniu, więc na razie niech sobie wisi, jeść nie woła, a w wolnym czasie chyba faktycznie wystawię Seamastera na sell 🤔😵 (co ja gadam, co ja robię).

IMG_2709r.jpg

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, facecik napisał(-a):

Też tak miałem przy moim ostatnim pamie - mechanizm wykastrowany ze stop sekundy. Ale spójrzmy prawdzie w oczy. Po co Ci stop sekunda w tym małym sekundniku bez skali sekundowej? To tylko wskaźnik, że zegarek chodzi😉

Niby tak ale jak nie ustawię idealnie i potem widzę, że minutowa jest idealnie na jakimś indeksie a sekundowa w jednej trzeciej tarczy to mam zwarcie mózgu 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, facecik napisał(-a):

Akurat tutaj kompletnie się nie zgodzę

1. Kupujesz zegarek za +35k i masz kastrowany werk - ten mechanizm go nie miał na początku wykastrowanego i Panerai bezczelnie to zmienił, bez jakichkolwiek informacji. Ba nawet podmienił informacje na stronie, sugerując, że ten werk taki po prostu jest (zachęcam poczytać śledztwo Perezcope na ten temat)

2. Stop sekunda jest przydatna chociażby po to aby sprawdzić dokładność werku (podziałki nie potrzebuję aby to sprawdzić)...wiadomo, że bez stop sekundy też mogę to sprawdzić ale kurde to jest prawie 40.000 zł i werk ma coś kastrowane dla zaoszczędzenia 100 zł na produkcji?! Dla mnie kpina 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pełnym słońcu, pogoda mu służy😁

IMG_4970.thumb.jpeg.119ad7e5754f4ea13aef52bcf15c4acb.jpeg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.01.2024 o 16:40, facecik napisał(-a):

5 godzin temu, pisar napisał(-a):

Stop sekunda jest przydatna chociażby po to aby sprawdzić dokładność werku (podziałki nie potrzebuję aby to sprawdzić)...wiadomo, że bez stop sekundy też mogę to sprawdzić ale kurde to jest prawie 40.000 zł i werk ma coś kastrowane dla zaoszczędzenia 100 zł na produkcji?! Dla mnie kpina 

Stop sekunda, lepiej żeby była, czy nie ma takiej potrzeby... Hmm...

Już wiem, najlepiej jest gdy w ogóle nie ma sekundnika 😍

53326813223_dc6984f8cc_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi