Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Recommended Posts

Wszystko spoko tylko że tam nie ma co frezować bo nie ma "mięsa". To nie jest koperta pod 2609h tylko pod 2609. A są one różne. Moim zdaniem ta konktetna koperta tam jest ori, ale nie mówię że nairi. Te z pozostałych mogą być z Poljotów, ok. Ale ten konkretny przykład wydaje mi się inny.

Ja nie wnikam w motywację czy przyczyny tego frezowania. Że chamsko wyrżnięte to widać na oko i nie może być oryginalna bo nie było złoconych Nairi, wyłącznie złote.

Wygląda że wszystko oryginał choć koronka mnie zastanawia.

Dzięki za odpowiedź mam jeszcze jedno pytanie czy ten zakup nie będzie przepłacony jestem nowy w radzieckich zegarkach i nie wiem ile wart jest taki stan

Ps wiem że nie wyceniamy na forum wię jeśli to coś narusza prosze usunąć ;)

Nie jesteś Polakiem? Czy masz klawiaturę arabską? Używaj kolego polskich znaków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie nie jestem. Ale moja babcia byla i mnie nauczyla i wiem ze swietnie mowie po polsku. Nie mam polskich znakow w komputerze niestety- przepraszam

Nie nie jestem. Ale moja babcia byla i mnie nauczyla i wiem ze swietnie mowie po polsku. Nie mam polskich znakow w komputerze niestety- przepraszam

Świetnie mówisz po polsku. I nie przepraszaj, nie ma za co ;)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

To ja narozrabiałem, w telefonie nie ma podpisów skąd jest użytkownik.

Przepraszam

Wg. mnie Mir ma tarczę zamiennik

Rakieta wygląda na oryginał.

Witam,

Czy to są oryginalne zegarki?

MIR: koperta ori, koronka chyba powinna być bardziej "grzybkowata", wskazówki OK, tarcza....dziwna. Za ładna, za nowa, inna. Ale to może być zamiennik z epoki.

Rakieta - nie mam zastrzeżeń. 

Jeśli dasz radę zamieścić zdjęcia werków, to też będzie jakaś informacja.

Edited by Po Bieda

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Witam, dziękuję wszystkim za pomoc w ustaleniu oryginalności zegarków, poniżej zdjecie mechanizmu Mira.Rakieta u majstra na przeglądzie zostaje do kolekcji.

post-15906-0-50505200-1561976171_thumb.jpg

Witam,

Czy to są oryginalne zegarki?

Tak jak mówiłem ma żywo, na giełdzie w Lublinie. tarcza zastępcza w Mirze - koperta jednak ładna ja bym szukał oryginalnej tarczy.

Witam, dziękuję wszystkim za pomoc w ustaleniu oryginalności zegarków, poniżej zdjecie mechanizmu Mira.Rakieta u majstra na przeglądzie zostaje do kolekcji.

tak powinno być

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Witam,

Mam wielką prośbę, czy ktoś z Państwa mógłby udzielić mi informacji, czy ten Wostok jest oryginalny?

https://allegro.pl/oferta/wostok-duza-linia-17-kamieni-do-kolekcji-8249735439

Gdzieś doczytałem, że zegarek ten powinien być na werku 2414, ale na żadnym ze zdjęć nie widzę oznaczeń. Fakt, na żadnym ze zdjęć, które znalazłem w internecie tego zegarka na werku nie ma oznaczeń ale.... nie jestem pewny :)

Dlatego proszę o poradę szanowne grono ekspertów :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Edited by stasiu68

No ale to jest właśnie werk 2414. To, że nie ma oznaczeń nic nie znaczy. A czy to dokładnie ten werk, na którym ten zegarek wyszedł z fabryki, to ciężko powiedzieć

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Witam,

Mam wielką prośbę, czy ktoś z Państwa mógłby udzielić mi informacji, czy ten Wostok jest oryginalny?

https://allegro.pl/oferta/wostok-duza-linia-17-kamieni-do-kolekcji-8249735439

Gdzieś doczytałem, że zegarek ten powinien być na werku 2414, ale na żadnym ze zdjęć nie widzę oznaczeń. Fakt, na żadnym ze zdjęć, które znalazłem w internecie tego zegarka na werku nie ma oznaczeń ale.... nie jestem pewny :)

Dlatego proszę o poradę szanowne grono ekspertów :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Ale mimo wszystko stan tego zegarka jest słaby, sekundnik od czapy, a sprzedawca moim zdaniem bardzo średni.....daruj sobie

Edited by Qba.

Dobrze mówisz tarcza też wycyrklowana, w ogóle jakiś taki niewyraźny

Edited by Brat Pit

Ja nie wnikam w motywację czy przyczyny tego frezowania. Że chamsko wyrżnięte to widać na oko i nie może być oryginalna bo nie było złoconych Nairi, wyłącznie złote.

Potwierdzam, Nairi, (a wcześniej Erywań) były wyłącznie złote, w dodatku wsadzali tam wszystko jak leci, od 2408 przez 2409 do 2609 i 2609N. W damkach głównie czajka 1600 i 1601

Dziękuję bardzo za rzeczowe podpowiedzi szanownych kolegów ;) skoro tak się sprawy mają to rzeczywiście dam sobie z nim spokój ;) a może ktoś z Szanownych forumowiczów ma taki zegarek w rozsądnym stanie za rozsądne pieniążki do sprzedania ? ;) Pozdrawiam stasiu68

Czy tutaj wszystko się zgadza? Coś mi ta koronka nie leży... Co do koperty, sprawdzałem w katalogu z '75, wydaje się, że to ta, ale 100% pewności nie mam... Będę wdzięczny za pomoc :)

post-105992-0-27348300-1562267457_thumb.jpg

post-105992-0-40436900-1562267491_thumb.jpg

post-105992-0-49754000-1562267501_thumb.jpg

post-105992-0-33508600-1562267510_thumb.jpg

Edited by rur91