Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe. Widać zmyty napis Wostok ale pewnie widzą to wszyscy oprócz allegro.

No i szkoda że forumowi tropiciele superoszustw jeszcze krwi nie poczuli ;)

Widocznie to nie forumowicz i nie będzie wielkiego show więc nie warto ruszać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem czy powinno to tutaj trafić, ale jak dla mnie zaskakująca cena końcowa licytacji:

https://allegro.pl/rakieta-automatic-i7480987012.html

Niby rzadka rakieta automatyczna, ale stan sugeruje, że przeprowadzono na niej egzorcyzmy ukręcając brutalnie koronkę i wbijając w to miejsce osikowy kołek.

Oczywiście nie pragnę nikogo urazić, chcę tyko wiedzieć dlaczego ;)

Edytowane przez mar3ck1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem czy powinno to tutaj trafić, ale jak dla mnie zaskakująca cena końcowa licytacji:

https://allegro.pl/rakieta-automatic-i7480987012.html

Niby rzadka rakieta automatyczna, ale stan sugeruje, że przeprowadzono na niej egzorcyzmy ukręcając brutalnie koronkę i wbijając w to miejsce osikowy kołek.

Oczywiście nie pragnę nikogo urazić, chcę tyko wiedzieć dlaczego ;)

Szarżowali i jednak nie poszedł... https://allegro.pl/rakieta-automatic-i7489504296.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oświećcie mnie towarzysze. Jak to jest. Jak licytuje to chyba nie po to, żeby nie kupić/zapłacić ale po to żeby wygrać i mieć. Czy może ja jestem stary i się nie znam?

Edytowane przez drobnypijaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oświećcie mnie towarzysze. Jak to jest. Jak licytuje to chyba nie po to, żeby nie kupić/zapłacić ale po to żeby wygrać i mieć. Czy może ja jestem stary i się nie znam?

Słowo klucz to "holownik".

Licytowanie z drugiego konta w celu podbicia maksymalnie ceny. Techniki są różne... Podbijanie aby pociągnąć innych na zasadzie "jeszcze złotóweczkę" lub "skoro inni tak wysoko licytują to na 100% nie składak/podróbka". Ew. sprawdzanie ile to druga osoba licytująca ustawiła maksymalnie.

Edit: a jak coś nie wyjdzie, to sprzedający zgłasza, że transakcja nie doszła do skutku i nawet prowizji nie płaci.

Edytowane przez Plan 9

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po wygranej, jednak stwierdził że to jednak trochę dużo za mechanizm.

Akurat Tomka to nie podejrzewałem

nigdy o holowanie. Na forum wrzuca jak nie pójdzie to idzie na alle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szarżowali i jednak nie poszedł... https://allegro.pl/rakieta-automatic-i7489504296.html

Najlepiej sądzić jak się nie wie o co chodzi ....  sprawa prozaiczna .... e-,mail od zwyciężcy Rakiety

Witam.

Sprawdzilem dzis wygrane aucje i zauwazylem jakas pomylke. Licytowalem u Pan zegarek raketa, wpisalem kwote maksymalna 33 zl, jednak nie wiem dlaczego moze z powodu roamingu gdyz jestem na urlopie (uzywam telefonu). Na chwile mignela na wyswietlaczu kwota 330 zl i zniknela. Pomyslalem ze to pomylka systemu, jednak cos musialo sie popsuc w aplikacji lub byl to wirus, gdyz jak widze licytacja wysza sporo poza to co mialem za maksymalna kwote.

Kupowalem juz u Pana kilka rzeczy i wszystko bylo ok, a teraz zaistanial sytuacja w ktorej prosze Pana o uniewaznienie transakcji.

Pozdrawiam serdecznie.

ale jak to w przysłowiu " Kowal winny a cygana powiesili"

Edytowane przez Zdzisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sądzić jak się nie wie o co chodzi ....  sprawa prozaiczna .... e-,mail od zwyciężcy ....

Witam.

Sprawdzilem dzis wygrane aucje i zauwazylem jakas pomylke. Licytowalem u Pan zegarek raketa, wpisalem kwote maksymalna 33 zl, jednak nie wiem dlaczego moze z powodu roamingu gdyz jestem na urlopie (uzywam telefonu). Na chwile mignela na wyswietlaczu kwota 330 zl i zniknela. Pomyslalem ze to pomylka systemu, jednak cos musialo sie popsuc w aplikacji lub byl to wirus, gdyz jak widze licytacja wysza sporo poza to co mialem za maksymalna kwote.

Kupowalem juz u Pana kilka rzeczy i wszystko bylo ok, a teraz zaistanial sytuacja w ktorej prosze Pana o uniewaznienie transakcji.

Pozdrawiam serdecznie.

O przepraszam akurat nawet przez moment nie sugerowałem niczego podejrzanego z twojej strony. Wiedziałem że to Twoja aukcja. Mój zamysł był raczej taki że ktoś wylicytował za dużo i zrezygnował co rzadkie nie jest. Sytuacja okazała się jeszcze inna i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sądzić jak się nie wie o co chodzi .... sprawa prozaiczna .... e-,mail od zwyciężcy Rakiety

<...>

Zasugerowałem nieczystą grę, więc posypuję głowę popiołem i wytłumaczyć się powinienem.

Niestety takie przypadki jak Zdziśka to margines - zazwyczaj różne wybitnie wysokie ceny końcowe to wynik holowania. Więc i tu przyjąłem a priori taką sytuację.

[dodam, że nie wiem kto, pod jakimi nickami wystawia na allegro - jakbym wiedział, to bym raczej jednak chyba przyjął dwóch potrzebujących dawcy części].

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sądzić jak się nie wie o co chodzi ....  sprawa prozaiczna .... e-,mail od zwyciężcy Rakiety

Witam.

Pozdrawiam serdecznie.

Ździchu ja wiem, że to była Twoja aukcja. Moje wątpliwości są inne - nie rozumiem mentalności kupującego. To nie jest zabawa, że jak się nie uda to save game odpalę i zaczynam od nowa. Zatarła się granice między rzeczywistością a grą. Rozumiecie o co mi chodzi? Nie mam forsy nie licytuję. Czym zapłacę - szyszkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, chciałem się dowiedzieć na ile rynek wyceni taką big zero a tu kicha

https://allegro.pl/mega-unikat-rakieta-zero-zero-rakieta-au-i7486022412.html

Ktoś popłynął, bo ten sprzedawca raczej nie kombinował... Przynajmniej do tej pory

Chora cena, tyle to one kosztują ale w rublach na meshoku czy crafcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, chciałem się dowiedzieć na ile rynek wyceni taką big zero a tu kicha

https://allegro.pl/mega-unikat-rakieta-zero-zero-rakieta-au-i7486022412.html

Ktoś popłynął, bo ten sprzedawca raczej nie kombinował... Przynajmniej do tej pory

Grand nie kombinował? Zawsze odnosiłem inne wrażenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ofercie ma kilka składaków, a cena za big zero faktycznoe chora

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grand jest po prostu sprzedawcą, który sprzedaje co popadnie i się nie patyczkuje, czy coś jest oryginalne czy nie.
Laik się nadzieje na składaka, a kolekcjoner niejednego frankena uszanuje, bo będzie miał rzadkie części. Takich zegarków u typa nie brakuje i regularnie sprawdzam co tam ma.

Big zero jest popularnym zegarkiem, podoba się większości początkujących i niedoświadczonych zbieraczy, to i ceny są adekwatne.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, czy ceny adekwatne? Ja wiem, że czas tanich zegarków już nie powróci, ale znając życie będzie powyżej 400, a to już gruba przesada jak dla mnie. Dorzucając 100 można mieć już Chrono, w średnim stanie, ale zawsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tym stoi mnóstwo zależności.
Znaczne grono kolekcjonerów zaczyna zawsze od zegarków efektownych, lub kultowych. Typu - "Wow, zegarek Gagarina", "Wow, zegarek Gorbaczowa", Big Zero, Deluxe, Sputniki, Szturmańce. Społeczeństwo się bogaci i coraz częściej zdarzają się tacy, co nawet nie załapią, że zapłacili trochę za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Big zero za 400 zł czy to taki kosmos? tak rynek wycenił zegarek. Wydaje mi się, że takie aukcje to tylko pierwsze jaskółki przed zrewidowaniem obiegowych wartości zegarków. Big Zero nie jest rzadki ale wielu z nas je ma i nie wpuszcza w obieg, te które się pojawiają,postrzegane są jako bardzo rzadkie i skupowane za krocie. 

BTW i tak uważam, że ceny są zbyt niskie - porównajcie ze szwajcarami a nasze czerwone czasomierze przecież nieodbiegały jakością od swoich odpowiedników a często je przewyższały.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chronograf 3133 nie robi żadnego wrażenia na współczesnej młodzieży. Ani to wypasiony zegar z licznikami, ani wyraźnie sowiecki zegar.

BTW i tak uważam, że ceny są zbyt niskie - porównajcie ze szwajcarami a nasze czerwone czasomierze przecież nieodbiegały jakością od swoich odpowiedników a często je przewyższały.  

No nie wiem. :) Jeśli chodzi o vintage, to owszem, były szwajcary budżetowe i kosztują po kilkadziesiąt złotych. Niższa-średnia półka popularnych Swiss Made z lat 50-60 (np. Titus, Delbana, Enicar) nie ma wielu odpowiedników wśród radzieckich. 

EDIT Offtop, sorry.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zwyczajnie nie rozumiem tego kultu Big 0. Dla mnie osobiście to trochę jak z "Gajowym". Miałem, sprzedałem, nie żałuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja strachu nie znam :) Kończymy temat Big 0 bo admini i mody nas pogonią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400zł za Big Zero to zdecydowanie za dużo.

Ja ostatnio za swoją dałem połowę tego, a jest w zdecydowanie lepszym stanie.

A i tak uważam, że dałem trochę za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi