Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Broń palna, strzelanie i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

FN-ka fajna do kolekcji,ale ta cena....HK USP typowo policyjny wół roboczy, strzelanie na krótkie dystanse w warunkach bojowych.Co do chwytu rzecz gustu i łapy.Ja bawiłem się compactem- mi chwyt pasuje.A "szadołka"- dobra tarczówka ale do skrytego noszenia raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shadow to odważnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shadow to odważnik.

Czy dobra kurkowa alternatywa w podobnych pieniądzach istnieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hk P30.

Lekki, a gabarytowo pomiędzy Glock 17 i 19.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jw.- w moim odczuciu HK P30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy- to tylko i wyłącznie kolekcjonersko..bo wartość "bojowa" tej FN jest wątpliwa ( poza tym ma problemy techniczne tzn zdarzały się wystrzały przy niedomkniętym zamku) , konstrukcja niesprawdzona , nabój o słabszej wartości obalającej etc

Czyli znaczek do klasera ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie

A na co np Parabellum P08 ? przecież to szczyt ergonomii nie jest :) albo ultralekki rewolwer SW z krótką rękojescią bębnem z tytanu w kalibrze 357 magnum ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gehaazi - nie chodzi o to ,że słaba w sensie że nie jest się w stanie zabić (  a propos nasz Rodak kierowca ciężarówki porwanej przez islamskiego terrorystę został bestialsko pobity i zastrzelony z kalibru 0,22 bocznego zapłonu - pistolet ERMA ) 

Chodzi o to,że jest słaba bo

a) wiele problemów ( poszukaj na zagranicznych forach z hasłami problems, kaboom czy OOB

B) pocisk o małej sile OBALAJĄCEJ ( różnica pomiędzy przebijalnością a wyeliminowaniem z walki jest olbrzymia) 

c) nieco wątpliwa ergonomia

d) nie przyjął się "służbowo"

e) trudna dostępność amunicji

etc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu kolekcjonerska ciekawostka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może opracujmy z VC nasz forumowy pistolet?, to nic, że wszystkie części wyprodukują malutkie rączki. Złożymy go w Polsce to będzie pistolet idealny.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art.51.2 :)

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co przesadzać.Ufam że to nie owoc niechęci Zakonu Braci Hecklerytów  :ph34r:

Pocisk pomyślany był do przebijania kamizelek i jak nie trafi na kość czy coś twardego to rzeczywiście nie będzie koziołkować lub/i fragmentować (znana słabość naboju wz.43 -skądinąd  w GIGN chyba o tym nie wiedzą) i skutecznie stopować. Przypuszczam że wersje pocisku SP diablo skuteczne szczególnie w miękkich tkankach.Nie postawie  o to mój napletek bo ostatnie doniesienia (a może przejawy mody?) mocno nadwątliły moje pojęcie o balistyce nie tylko końcowej.

Co do kaboom to myślę że jest na przeciętnym poziomie.Już przy pomocy samego zacnego portalu TFB można udowodnić co się komu podoba http://www.thefirearmblog.com/blog/?s=kaboom 

Popularny nie będzie z tego samego powodu co HKP7 czyli ceny.Kto da 11 tyś. - raczej desperado i to zamożny a niewielu jest takich.Sporo jest też histerii policjantów szczególnie na zachodzie co nie przysłużyło się też popularności tej broni  - jakby legalni posiadacze nie mieli co lepszego do roboty niż testować ich kamizelki.Niepopularna broń rodzi niepopularną amunicje.Sklepikarz nie zamrozi gotówki w towar który będzie mu zalegał.

Ja bym widział problem w krótkiej lufie która nie pozawala na pełne wykorzystanie potencjału peemowego naboju.Niestety nie dane mi było testować rzeczonej FN-ki.Niemniej brałbym w ciemno.

Edytowane przez gehaazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie strzelałem z mojej sprężynówki.... Pierwsze strzały tragizm... Potem ręką sobie przypomniała chwyt, oko, jak patrzeć przez lunetę... Bajka sprzęt.

Dystans 50m, około 100 strzałów, śrut crosman pointed 4,5mm, pozycja siedząca, karabinek na kolanie. ( Waży to sobie z lunetą prawie 6 kg)

HW 77k n.A z lunetą Delta Optical Classic 3-9x40. Ustawiona na x6

af1749492be0ef14146dfc15662b6121.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny śrut, używam go do HW40. A karabinka zazdroszczę. Cały czas sie zastanawiam nad takim, ale nie mogę się przełamać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytałem wasze posty to tak mnie naszło na postrzelanie z wiatrówki :)

Macie może kogoś sprawdzonego, kto odnowiłby starego IŻyka 38?

Głównie to wymiana uszczelek, sprężyny, przesmarowanie etc w jakiejś rozsądnej cenie.

Ewentualnie mógłbym spróbować to sam zrobić. Ale taki zestaw to około 60zł + koszt smarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten śrut to przeciętny jest... Lubi go ponieść w diabły. Nie równy jest. Miałem HW 40, sprzedałem i pluje sobie w brodę.

Świetny śrut, to jsb exact. :)

Co do renowacji wiatrówki, to skontaktuj się z firmą cekaus. Albo Pan Waldemar Bromm " Hogan ". Legenda tuningu wiatrówek i renowacji bebechów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten śrut to przeciętny jest... Lubi go ponieść w diabły. Nie równy jest. Miałem HW 40, sprzedałem i pluje sobie w brodę.

Świetny śrut, to jsb exact. :)

Co do renowacji wiatrówki, to skontaktuj się z firmą cekaus. Albo Pan Waldemar Bromm " Hogan ". Legenda tuningu wiatrówek i renowacji bebechów.

Pewnie karabinek jest bardziej wrażliwy na jakość śrutu bo odległości większe, no i z lunetą można dokładniej stwierdzić gdzie sie celowało. W przypadku pistoletu nie widzę różnicy z innymi, a robi elegancki otwór w tarczy. 

Za kontakt dziękuję jak bede potrzebował skorzystam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem różnice na hw 40 między crosmanem, a jsb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ich styl :)

Oferujemy trzy rodzaje usług:

1. Dobrze i tanio, nie będzie szybko.

2. Dobrze i szybko, nie będzie tanio.

3. Szybko i tanio, nie będzie dobrze.

Dzięki zobaczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo próbuj walić prosto do Hogana, ale on pewnie ma tyle roboty, że termin za rok :)

Skontaktuj się z ceuakusem, i napisz co powiedzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie na jakiej strzelnicy w Warszwie można strzelić z CZ P10 C? A może ktoś ma i sie podzieli wrażeniami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi