Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję Zenka - niestandardowy, nieszablonowy zegarek. Napisz później coś więcej o nim.

iPX

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zapięcie tytanowe  czarne motylek podwójny, ale od Omegowego PO troszkę gorsze jak pobawię się w domu to więcej napiszę.

Pełna ceramika i pasek gumowy  z powłoką z włókna węglowego.

Edytowane przez Mistrz17

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor niebieski za mną chodził i w końcu wychodził ;)

vyoo9Kg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratuluję Kolegom nowych nabytków :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor niebieski za mną chodził i w końcu wychodził ;)

Ładna Certina, gratuluję! :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również od wczoraj SMPc :)

To trzeci powrót do tego zegarka :)

Zapięcie z mikro już założone :)

iPX

Takie coś dzisiaj dojechało :)

Już od dosyć dawna ta Omega chodzi mi po głowie, ale póki co jeszcze czeka na swoją kolej. Z tym, że mnie na żywo najbardziej zauroczył ten model w czarnej wersji. Niebieska podobała mi się na zdjęciach, ale po przymierzeniu zmieniłem zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od dosyć dawna ta Omega chodzi mi po głowie, ale póki co jeszcze czeka na swoją kolej. Z tym, że mnie na żywo najbardziej zauroczył ten model w czarnej wersji. Niebieska podobała mi się na zdjęciach, ale po przymierzeniu zmieniłem zdanie.

Masz rację. Mnie już drugi dzień zachwyca :)8cb998736a0d85f551511a7cb205aa5b.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu chodził za mną Zenith i po kilku Omegach, Tudorach i Breitlingach padło na 

model Zenith El Primero Chronomaster Skeleton ref. 49.2520.400/98.R578

Koperta ceramiczna z delikatnie wypukłym szkłem w stylu Speedego. Zapięcie motylkowe podwójne tytanowe powlekane na czarno. Tu lepiej mi pasowało z Omegi Planet Ocean, ale jest jak jest. Pasek guma trochę twarda 4mm powlekana włóknem węglowym. ( mam dwa więc jedno mogę zbyć, ale na mnieszy nadgarstek) potrzeba trochę czasu  by  się ułożyła do ręki. 

Transparentny przykręcany dekiel i wr 50. no cóż....mówi się trudno, ale to nurek nie jest.

Koperta 45mm/13mm Co do tarczy jest obłędna komórką nie da rady uchwycić gry światła. Wiszące indeksy, szczegółowość, wskazówki jest  po prostu rewelacja w porównaniu z zegarkami które miałem. Fajne rozwiązanie daty, która jest na obracanym pierścieniu z zaznaczoną na czerwoną datą aktualną na dole. Drugi element czerwony to końcówka wskazówki i koniec. Kaliber  El Primero 400 B.

Może jakbym miał dobre foto to bym pokazał piękno tego zegarka, a tak cóż.......

Ogólnie jestem zadowolony. 

post-59414-0-19660500-1560449234_thumb.jpg

post-59414-0-84423600-1560449256_thumb.jpg

post-59414-0-11812800-1560449276_thumb.jpg

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radku gratuluję Zenitha! Świetny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są gorsze. Dla mnie to nie problem, ale nie jest to np. Seamaster.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu chodził za mną Zenith i po kilku Omegach, Tudorach i Breitlingach padło na 

model Zenith El Primero Chronomaster Skeleton ref. 49.2520.400/98.R578

Koperta ceramiczna z delikatnie wypukłym szkłem w stylu Speedego. Zapięcie motylkowe podwójne tytanowe powlekane na czarno. Tu lepiej mi pasowało z Omegi Planet Ocean, ale jest jak jest. Pasek guma trochę twarda 4mm powlekana włóknem węglowym. ( mam dwa więc jedno mogę zbyć, ale na mnieszy nadgarstek) potrzeba trochę czasu  by  się ułożyła do ręki. 

Transparentny przykręcany dekiel i wr 50. no cóż....mówi się trudno, ale to nurek nie jest.

Koperta 45mm/13mm Co do tarczy jest obłędna komórką nie da rady uchwycić gry światła. Wiszące indeksy, szczegółowość, wskazówki jest  po prostu rewelacja w porównaniu z zegarkami które miałem. Fajne rozwiązanie daty, która jest na obracanym pierścieniu z zaznaczoną na czerwoną datą aktualną na dole. Drugi element czerwony to końcówka wskazówki i koniec. Kaliber  El Primero 400 B.

Może jakbym miał dobre foto to bym pokazał piękno tego zegarka, a tak cóż.......

Ogólnie jestem zadowolony. 

Super.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego

Na szybko. Niby 45mm jednak zdjęcia wyolbrzymiają, a czarny wyszczupla więc jest ok. Jeden minus zapięcie.

Radek zegar świetny, ale... no właśnie ale :D Ciekawe jak długo wytrzyma/wytrzymasz. Jak to już niektórzy koledzy wspomnieli wcześniej, zegarek mało czytelny, do tego jeszcze ażurowe wskazówki. Ale jako całokształt robi robotę, choć ja bym chyba został przy PO lub Colcie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek nie spróbujesz nie poczujesz. Najwyżej pójdzie w świat. Chwilowo podziwiam tarczę i tyłeczek, czytelność na drugim planie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdrowe podejście do tematu :)

A zegarek? Zenith to taka marka która powoduje u mnie szybsze bicie serca, bardzo ją lubię.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Radek, życzę, żeby Cię cieszył choć trochę dłużej niż poprzednie :D

Świetny jest, choć muszę przyznać, że nie mogą bajka. Jakoś pozostanę przy pełnych tarczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje smpc i zenitha :)

Mi donosiciel zostawił jakie coś z dropa :) Też mało czytelne ale na żywo bardzo fajne :)

1c13edf94c726f9e5c44c52e4af1cd26_big.jpg

Edytowane przez rmickey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Wszystkim. Skelo jeszcze nie miałem a Zenka tym bardziej. Tu jest to wyważone bez nachalności bez dziwactw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegapiłem tego mystery. Po ile były?

Jeżeli mnie pamięc nie myli to ok. 530-540 $.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helberg.

post-59414-0-81788500-1560510074_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć czy mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o tym zegarku na necie za bardzo nie można nic znaleść, z góry dziękuję za info.post-95549-0-23795600-1560528483_thumb.jpgpost-95549-0-80073000-1560528513_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi donosiciel zostawił jakie coś z dropa :) Też mało czytelne ale na żywo bardzo fajne :)

Gliceryna zawsze dobrze smakuje, ta faktycznie to wersja dla nietoperzy :D ale ma w sobie to coś.

Cześć czy mógłby ktoś powiedzieć coś więcej o tym zegarku na necie za bardzo nie można nic znaleść, z góry dziękuję za info

Kolego, to chyba nie ten dział.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi