Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Mierzyłem tego GMT. Fajny zegarek, ale u mnie wyglądał na większy niż Twój Panerai Mariusz :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze - kazdy fajny 😁 Korzystal ktos?

https://www.watchgecko.com/blogs/magazine/tudor-black-bay-gmt-strap-showcasespacer.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.24.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.38.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.49.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.00.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.13.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.24.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.35.png

2 minuty temu, Lynx27 napisał(-a):

Mierzyłem tego GMT. Fajny zegarek, ale u mnie wyglądał na większy niż Twój Panerai Mariusz :) 

😂

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, artme napisał(-a):

Kurcze - kazdy fajny 😁 Korzystal ktos?

https://www.watchgecko.com/blogs/magazine/tudor-black-bay-gmt-strap-showcasespacer.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.24.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.38.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.37.49.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.00.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.13.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.24.png

Screenshot 2024-04-13 at 11.38.35.png

😂

Nie do takiego tudora ale do innych zegarkow tak. Sa mega fajne

Mam inne ich produkty i smialo moge polecic. Tanie nie sa ale jakos 1 klasa

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, ecipeci napisał(-a):

IMG_20240414_135102.jpg

39mm Pelagos za mną chodzi. Dobrze że kasy nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO bardzo ładna nowość dla naszych lepszych połówek.
f60a11c8c9f0d16c4b553c3bcb4f4cac.jpg

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukebor napisał(-a):

IMO bardzo ładna nowość dla naszych lepszych połówek.

Mi tez ten model rzucil sie w oczy 😁

Taki troche Cartier 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak myślicie, kiedy ten nowy bb41 będzie dostępny u Kruka? będzie szansa na rabat 20% dla klubowiczów, jak w przypadku pelagosa 39 gdy wchodził do oferty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, AdamZie napisał(-a):

jak myślicie, kiedy ten nowy bb41 będzie dostępny u Kruka? będzie szansa na rabat 20% dla klubowiczów, jak w przypadku pelagosa 39 gdy wchodził do oferty?

Nie sadze - a z dostepnoscia, to pewnie tak jak ze wszystkimi nowosciami - u nas zapisy i czekanie latami a poza PL dostepne od reki i w cenie jak u nas z  rabatem 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będę w Brukseli to zerknę co mają dostępne od ręki. Zawsze preferuję polskiego przedsiębiorcę i płacenie podatków w Polsce. Ale po mojej kolejnej wizycie w Kruku w Silesia w Katowicach nie zobaczą ode mnie juz ani złotówki. Najpierw pani zmierzyła mnie wzrokiem (oceniając chyba po ubiorze stan portfela) po czym dowiedziałem się, że tego nie ma, tamtego nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, zamówień nie przyjmują. Chyba bardzo przeszkadzałem. Nie tego oczekuję robiąc ekskluzywne zakupy.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, artme napisał(-a):

Nie sadze - a z dostepnoscia, to pewnie tak jak ze wszystkimi nowosciami - u nas zapisy i czekanie latami a poza PL dostepne od reki i w cenie jak u nas z  rabatem 😊

Ja swojego w Timetrader brałem. Chodzi o starsza wersje 58. Może jakbyś zadzwonił to szybciej sprowadzą niż Kruk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Trochę klockowaty się wydaje 

Jak dla mnie wręcz przeciwnie. Nowy bb58 gmt to jednak widoczny progres. Dodanie gmt plus daty i jedynie 12.8grubosci. Bb Pro ma ok. 15mm. Postarali się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barop na papierze wszystko się zgadza , na filmie wygląda średnio , zobaczymy jakie będą odczucia na żywo . BB pro to w ogóle pomyłka z tymi wymiarami . 

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

@Barop na papierze wszystko się zgadza , na filmie wygląda średnio , zobaczymy jakie będą odczucia na żywo . BB pro to w ogóle pomyłka z tymi wymiarami . 

Co do bb pro to fakt. Ale widać że szybko naprawili błąd. Bb 41mm z tego co wiem też jest odchudzony i ma 13.6 z tego co pamiętam.  Co do bb gmt to tak jak mówisz. Zobaczymy. Te koperty wg. mnie maja to do siebie że grubość im nie służy. 12mm jest spoko, ale już każdy milimetr w górę jest odczuwalny niestety. Proste uszy sprawiają że ta koperta nie bd się dobrze układać na nadgarstkach. W moim te 47mm jest idealne na 18cm. Ale 50mm jak w większej wersji wyglądała na moim ręku fatalnie. Oris 65 42mm z l2l 51mm leżał znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

panowie bb36 - idzie kupić gdzieś w pl nowego? w kruku tylko wersja 41mm...

Myślę że mogą zamówić. Ewentualnie spróbuj w timetrader zamówić. Ja tam swojego bb brałem. To firma która handluje na chrono24. Siedzibę mają w Wawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do bb pro to fakt. Ale widać że szybko naprawili błąd. Bb 41mm z tego co wiem też jest odchudzony i ma 13.6 z tego co pamiętam.  Co do bb gmt to tak jak mówisz. Zobaczymy. Te koperty wg. mnie maja to do siebie że grubość im nie służy. 12mm jest spoko, ale już każdy milimetr w górę jest odczuwalny niestety. Proste uszy sprawiają że ta koperta nie bd się dobrze układać na nadgarstkach. W moim te 47mm jest idealne na 18cm. Ale 50mm jak w większej wersji wyglądała na moim ręku fatalnie. Oris 65 42mm z l2l 51mm leżał znacznie lepiej.
Mam bb41 i 17-17,5 cm w nadgarstku. U mnie leży dobrze, nie mam zastrzeżeń pomimo l2l 49,3mm.e40f7a95f18d6623cf3ac1269ba00a3c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, mrstatler napisał(-a):

Mam bb41 i 17-17,5 cm w nadgarstku. U mnie leży dobrze, nie mam zastrzeżeń pomimo l2l 49,3mm.e40f7a95f18d6623cf3ac1269ba00a3c.jpg

Ja przymierzałem 41mm. Był to czas gdy lubiłem większe zegarki. Więc ma papierze te 41mm wydawało się że będzie o 1mm za małe. Założyłem łapę i szybko zdjąłem. Porównując np. Z Aquisem 43.5mm gorzej leżał na ręku. To samo z 65. Ale już inna sprawa z tudorem 58. Założyłem i zakochałem się po prostu. Zegar ten zmienił mi podejście do rozmiarów zegarkow. Oczywiście to moje odvzucia. Każdy ma na to inne spojrzenie. Co do burgunda to jest Kozak. Zresztą prawa cała linia bb mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.04.2024 o 17:48, adiblue2 napisał(-a):

Jak będę w Brukseli to zerknę co mają dostępne od ręki. Zawsze preferuję polskiego przedsiębiorcę i płacenie podatków w Polsce. Ale po mojej kolejnej wizycie w Kruku w Silesia w Katowicach nie zobaczą ode mnie juz ani złotówki. Najpierw pani zmierzyła mnie wzrokiem (oceniając chyba po ubiorze stan portfela) po czym dowiedziałem się, że tego nie ma, tamtego nie ma, nie wiadomo kiedy będzie, zamówień nie przyjmują. Chyba bardzo przeszkadzałem. Nie tego oczekuję robiąc ekskluzywne zakupy.

Trzeba bylo nie zakladac dresu na wizyte w Kruku 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, SzefSzefow said:

Trzeba bylo nie zakladac dresu na wizyte w Kruku 🤭

Czyli to nie to, że do sandałów założyłem skarpety nie pod kolor reklamówki z biedry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, adiblue2 napisał(-a):

Czyli to nie to, że do sandałów założyłem skarpety nie pod kolor reklamówki z biedry?

Nie... ja zakladam skarpery do sandalow i mam reklamowke przy sobie, natomiast zawsze garnitur i zapisuja mnie na wszystko 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dziś zwróciłem uwagę, że 58 gmt ma 39x12,8mm. Wpierw zobaczyłem kontynuację master chronometer w BB 41i bez sprawdzania myślałem, że w gmt wymiary bez zmian.

Panowie, gdzie wady?😍 odchudzony i master chronometer i cena nie wystrzeliła do góry.

Mogliby jeszcze tylko zaoferować pasek z tkaniny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi