Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Porównanie Black Bay:

Z ciekawostek, Adrian mówi ze mechanizmy Metas i Pre-metas nie różnią sie niczym oprócz samej certyfikacji. 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

“Ten film jest prywatny”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mial błędy w edycji (w pewnym momencie na planszach z różnymi modelami BB podpis sie nie zmieniał). Moze ściągnął film do poprawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie. Czy Tudor jest dostępny w Bonarce w Krakowie? Ktoś wie?

Jest Rolex 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest i nie będzie. Tudor "został" w GK tylko chyba jeszcze się nie otworzyli po remoncie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tam widziałem remont a tu otworzyli ale jakby nie pełny sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsiadam sobie do samolotu z nudów przeglądam gazetki a tu taka sytuacja.

Lokowanie produktu?

IMG_3476.jpeg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takich gazetkach nic się nie dzieje przypadkowo . A już na pewno nie zegarek z czytelnym logo producenta na pierwszym planie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

W takich gazetkach nic się nie dzieje przypadkowo emoji6.png. A już na pewno nie zegarek z czytelnym logo producenta na pierwszym planie.

on ten zegar nosi od dłuższego czasu , ogólnie chyba lubi zegarki i modę męską , więc nie koniecznie jest to jakaś reklama  , my od razu wiemy jaki to zegarek   , 90% społeczeństwa nie 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prokop ma chyba sporo zegarkow, może na sesje powiedzieli żeby założył coś mniej in your face niż np nautilus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 28.06.2025 o 10:13, Krzysiek_W napisał(-a):

Wpadłem na zdjęcie BB54 lagoon i się zakochałem 💗 retail producenta jest jaki jest, ale rynek wskazuje na sporo wyższe stawki - przynajmniej w fazie początkowej. 

Jak przewidujecie będą się kształtowały ceny tego modelu na rynku używek? mocny spadek, czy raczej jak każdy Tudor?

ps. jakby ktoś miał takiego do sprzedania to jestem chętny :)

01-Edito-Lagoon-Blue

Hej, napisałem na prv ;)

Edytowane przez qlimaxzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam odrobinę większy nadgarstek , jakieś 17.5-18 cm , noszę ostatnio Seiko SNE573 / 38.5 x 46.5 mm /  i czasem mam wrażenie że jest trochę za mały , BB54 ma 37 x 46 mm więc jeszcze mniej 🤔

Muszę kiedyś obejrzeć go na żywo i się przekonać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I dla mnie 54 (+ wywalenie największej jak na tamtą porę - kasy na zegarek ) wraz z rozmiarem tarczy 37mm (jak na divera) - wydawał się pozostać na skraju szaleństwa i to do tego stopnia, że powiedziałem "bez przymiarki nie kupie"

I jakież było moje zdziwienie & zaskoczenie, gdy zegarek na nadgarstku... prezentował się wprost idealnie & doskonale (lubię małe zegarki, ale nieprzesadnie małe) i to zarówno patrząc na nadgarstek z bliska / jak i w lustrze! A i owszem, magia! A do tego cieniutki, płaski (uwielbiam wprost kształt jego koperty / bardzo podoba mi się 20mm w uszach) 

*w zestawieniu z 58 (który jest od niego ogólnie większy - szerszy & grubszy), to naprawdę zgrabny zegarek

PS: na koniec ciekawostka (na podstawie własnego zdania, spostrzeżeń) / jest on w odbiorze większy niż (te które miałem do tej pory): Longines Presence 34,5 (praktycznie bez lunety) / Longines Conquest 35 (na cienkiej lunecie), czy obecny Rolex Explorer'36mm (który ma bardziej obudowany bezel i więcej się na nim dzieje na tarczy, jak na 'mały' zegarek)...

*z uwagi na powyższe - komuś, kto lubi małe zegarki (lub je w jakimś stopniu 'optymalizuje' do rozmiaru nadgarstka) gorąco polecam (również mając właśnie nadgarstek ok 17-17.5 max i o szerokości +/- 6.5 cm) 

1753797006997.jpg

Edytowane przez Dnlaie

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi