Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

A długo go masz? Jak jest świeżak to daj mu trochę czasu na ręce, ale jeśli tak jest od dawna to też bym oddał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym oddał.

:lol:  :lol: :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to oddaU przez duże "U".

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Też się obawiałem rozmiaru ale leży świetnie. Teraz się zastanawiam, czy jednak nie należało brać in-house. Ale na razie cieszę się z tego :)

Dobry wybór, logo masz ładniejsze :) mnie mój też ciągle cieszy.2105c51d0935043abcdbe7c0d6b8995e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to oddaU przez duże "U".

Przecież wiem ;)

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Też się obawiałem rozmiaru ale leży świetnie. Teraz się zastanawiam, czy jednak nie należało brać in-house. Ale na razie cieszę się z tego :)

A jaką przewagę poza rezerwą ma wersja z inhousem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam in-house. Jakoś to tam pewnie podświadomie lepiej. No i bransoleta, podoba mi się ten rivet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dzięki SG ETA to inhouse, czego się nie robi dla Omegi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek Karola wyszedł z Pruszkowa :) Super pasuje!

Potwierdzam ;) pelagos to świetny model.3f1e33eebb2998e617d1d88b6027beb1.jpg70d73fd979707507226d032bfc8257ac.jpg79e7b3c08a6b32e06fa473bf8e5dae76.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No eta to cały czas inhals ;) a werk tudora w brajtku siedzi to czy ja wiem czy to taki inhals ? :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzi w nowym Breitlingu SOH dlatego bo Tudor dostał B01 do swojego nowego chrono. To że sprzedaja swój mechanizm na zewnatrz nie znaczy że to nie jest inhouse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

Ja bym oddał.

A długo go masz? Jak jest świeżak to daj mu trochę czasu na ręce, ale jeśli tak jest od dawna to też bym oddał.

Hm, no juz tak z rok, albo wiecej tlucze te piec sekund do tylu (teoretycznie mozna powiedziec, ze to rasowy chronometr, bo te rowniutkie 5sek mam pewne jak w szwajcarskim banku).

No i mnie tak uczciwie i po ludzku zazdrosc zzera, kiedy czytam w Internecie, ze komus tylko jedna sekunde odchylki lapie, albo ze w ogole nie widac odchylek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, no juz tak z rok, albo wiecej tlucze te piec sekund do tylu (teoretycznie mozna powiedziec, ze to rasowy chronometr, bo te rowniutkie 5sek mam pewne jak w szwajcarskim banku).

No i mnie tak uczciwie i po ludzku zazdrosc zzera, kiedy czytam w Internecie, ze komus tylko jedna sekunde odchylki lapie, albo ze w ogole nie widac odchylek.

Ale mam nadzieję, że nie uważasz że Twój jest 5 razy gorszy z powodu tych 5 sekund. Kup drugi zegarek i noś tydzień jeden , tydzień drugi - wtedy te 5 sekund w praktyce nie będzie miało żadnego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś wziął in-house to byś się zastanawiał czy nie lepiej było wziąć ETA, bo róża, bo cieńszy, bo mniej ich jest...

Ciesz się super zegarkiem (mimo, że bez daty)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś wziął in-house to byś się zastanawiał czy nie lepiej było wziąć ETA, bo róża, bo cieńszy, bo mniej ich jest...

Ciesz się super zegarkiem (mimo, że bez daty)!

Ciesz się, bo nie ma daty ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać decyzja Tudora o zaoferowaniu modeli z datą i bez była prawidłową reakcją na zapotrzebowanie rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

Ale mam nadzieję, że nie uważasz że Twój jest 5 razy gorszy z powodu tych 5 sekund. Kup drugi zegarek i noś tydzień jeden , tydzień drugi - wtedy te 5 sekund w praktyce nie będzie miało żadnego znaczenia.

No mam nadzieje, ze nie jest!:-) Ja to pisze pol zartem, ale faktem jest, ze zegarkow uzywam do sprawdzania czasu i wolalbym zeby byly mozliwie dokladne. Byl to tez jeden z powodow, dla ktorego zdecydowalem sie na nowa wersje, a nie ETA. Jezeli tego typu odchylka moze byc zniwelowana, to chyba warto sprobowac...

A 5 sekund w praktyce ma olbrzymie znaczenie, bo w ciagu tygodnia swiat wyprzedza mnie co najmniej o pol minuty. A jezeli kolejny zegarek tez bedzie tracil n-sekund na dobe? Utkne w przeszlosci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłeś zegarek mechaniczny zamiast smartwatcha więc obawiam się że już tkwisz w tej przeszłości ;-) podziwiam Twoją odwagę - gdybym liczył czas co do sekundy w życiu nie zaufałbym żadnemu zegarkowi

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

kupiłeś zegarek mechaniczny zamiast smartwatcha więc obawiam się że już tkwisz w tej przeszłości ;-) podziwiam Twoją odwagę - gdybym liczył czas co do sekundy w życiu nie zaufałbyś żadnemu zegarkowi

To wszystko Wasza wina! zylem sobie w blogiej nieswiadomosci, do momentu kiedy zaczalem czytac te przechwalki o dobowych odchylkach.... i teraz kazdy dzien zaczynam od konsultacji z zegarem atomowym. A Eciarzy, z tymi ich prawie zerowymi odchylkami, to.... yyyhhhhh.... tak nienawidze!;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę przesadzasz, świat nie jest idealny. Może zegarek jednak z czasem się ułoży, a jak nie oddasz do regulacji. Ja mam jeden z zegarków na niezbyt lubianej tutaj Sellicie i robi +1s/2 doby a in-house +2s/dobę i jakoś mnie to nie martwi ;)

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ETA robi +5s na dobę, więc nie przesadzał bym z tymi prawie zerowymi odchyłkami Ustawiam po prostu minutę opóżnienia, jak już jest z minuta do przodu to powtórka operacji i tak się to toczy. I na prawdę nie mam wrażenia, że cokolwiem mi ucieka lub mnie wyprzedza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych wszystkich nowości chyba mój 36 jest najbardziej proporcjonalny.

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja żałuję że nie zdecydowałem się na chrono na pasku...

iP8

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi