Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

Leży bardzo ładnie, trzeba było zabierać ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Na tym zdjęciu wygląda lepiej niz na renderach. Jak wrażenia?

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Posted (edited)

Dosyć spory gabarytowo zegarek, lekki i czytelny. Krótki pasek, aby założyć go na rękę, trzeba wyciągnąć go ze szlufki, a to jest trochę kłopotliwe. Ogólnie wrażenia trochę mieszane, niby ciekawy, ale mnie nie porwał. 

Edited by mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Dosyć spory gabarytowo zegarek, lekki i czytelny. Krótki pasek, aby założyć go na rękę, trzeba wyciągnąć go ze szlufki, a to jest trochę kłopotliwe. Ogólnie wrażenia trochę mieszane, niby ciekawy, ale mnie nie porwał. 

Szkoda bo na Twoim zdjęciu wygląda bardzo dobrze. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

1 minutę temu, Andrzej248 napisał(-a):

Świeży zakup. Dołączam do klubu. 

1000005813.thumb.jpg.3f5ccee1a573045c56700d695e07e02e.jpg

Gratuluje. 

Świeży zakup. Dołączam do klubu. 

1000005813.thumb.jpg.3f5ccee1a573045c56700d695e07e02e.jpg

Piękny! Gratulacje!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Cześć. Macie jakieś doświadczenia ze składana klamra do BB58? Widziałem na YT że niektórym osobom te zapięcie po zamknięciu wbija się w nadgarstek i nie jest to szczególnie komfortowe. Wygląda to świetnie, ale nie chce wtopic kasy. Wiadomo że akcesoriów nie oddam do sklepu.

może mają za ciasną bransoletę? jak CI ręka spuchnie to może się odbić logo Tudora na wewnętrznej str. nadgarstka ale to tyle. No chyba że masz coś innego na myśli.

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Posted (edited)
1 minutę temu, Jan napisał(-a):

może mają za ciasną bransoletę? jak CI ręka spuchnie to może się odbić logo Tudora na wewnętrznej str. nadgarstka ale to tyle. No chyba że masz coś innego na myśli.

Chodzi mi o klamrę do paska skórzanego konkretnie. Zapięcie od tej klamry jest wyraźnie zakrzywione. I faktycznie może powodować wbijanie się w nadgarstek. Myślę że to kwestia też szerokości nadgarstka. Na jednym będzie ok bo zapięcie oplecie nadgarstek, na drugim nie oplecie.

Edited by Barop

5 godzin temu, Barop napisał(-a):

Chodzi mi o klamrę do paska skórzanego konkretnie. Zapięcie od tej klamry jest wyraźnie zakrzywione. I faktycznie może powodować wbijanie się w nadgarstek. Myślę że to kwestia też szerokości nadgarstka. Na jednym będzie ok bo zapięcie oplecie nadgarstek, na drugim nie oplecie.

Nie wiedziałem tego zapięcia ale znaczenie też ma dobre ułożenie zapięcia tzn wszystko zależy od długości paska. Ja mam zapięcie do Longinesa i jak pasek mam idealnie uszyty pod swój nadgarstek to zegarek i zapięcie układa się dużo lepiej na nadgarstku. Myślę, że to odciska to też od tego zależy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Nie wiedziałem tego zapięcia ale znaczenie też ma dobre ułożenie zapięcia tzn wszystko zależy od długości paska. Ja mam zapięcie do Longinesa i jak pasek mam idealnie uszyty pod swój nadgarstek to zegarek i zapięcie układa się dużo lepiej na nadgarstku. Myślę, że to odciska to też od tego zależy. 

Hmm..w sumie ma to sens. Jak zapięcie będzie za blisko środka nadgarstka to może się wrzynac. Na to niewpadlem. Dzięki.

1 minutę temu, Barop napisał(-a):

Hmm..w sumie ma to sens. Jak zapięcie będzie za blisko środka nadgarstka to może się wrzynac. Na to niewpadlem. Dzięki.

Nie widziałem tego zapięcia ale myślę, że warto zaryzykować. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Nie widziałem tego zapięcia ale myślę, że warto zaryzykować. 

Wizualnie pasuje do zegarka. Trochę drogie. Ale czego się nie robi dla ulubionego zegarka.

Teraz, Barop napisał(-a):

Wizualnie pasuje do zegarka. Trochę drogie. Ale czego się nie robi dla ulubionego zegarka.

Jaka cena?? 

Ja do Longinesa płaciłem 900zl teraz ponad 1000 zł ale było warto 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Teraz, kornel91 napisał(-a):

Jaka cena?? 

Ja do Longinesa płaciłem 900zl teraz ponad 1000 zł ale było warto 😀

1500zl.

Screenshot_20240805_211558_Gmail.jpg

Teraz, Barop napisał(-a):

1500zl.

Screenshot_20240805_211558_Gmail.jpg

No to już decyzja zależy od Ciebie ale wygląda fajnie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91