Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Po trzech latach bycia razem, będę mu szukał nowego domku. Pewnie ku zgrozie Forumowiczów zdradzę , że obecnie sprawdzam czas na telefonie komórkowym . 😉

IMG_0448.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Screenshot_20250723_222359_Gallery.thumb.jpg.99cbf97177be7ab667ed6de706e1e604.jpg
Kupiłeś go na tej bransolecie? Wszędzie widzę go na jubilee

Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mikas napisał(-a):

Kupiłeś go na tej bransolecie? Wszędzie widzę go na jubilee

Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka

Tak. Dostępny masz oyster, jubilee i gumę.

Screenshot_20260128_202817_Chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jbravo napisał(-a):

Dla mnie najładniejszy z BB-ów, ten monochrome.

IMG-20260109-WA0031.jpg

Na jubilee bardziej podoba mi się wersja burgund.

Screenshot_20260129_221515_Google.jpg

Edytowane przez meeehau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie do Mono ten burgund nie ma nawet podjazdu - ale to subiektywna opinia. To taki zegarek, który może nigdy się nie znudzić i pasuje chyba do wszystkiego. Czy ta Twoja bransoleta jest też z regulacją? 

Ten oysterflex w wykonaniu Tudora też wygląda świetnie. 

Bardzo przyjemnie ogląda się całą "operację"  na filmiku poniżej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, jbravo napisał(-a):

Dla mnie do Mono ten burgund nie ma nawet podjazdu - ale to subiektywna opinia. To taki zegarek, który może nigdy się nie znudzić i pasuje chyba do wszystkiego. Czy ta Twoja bransoleta jest też z regulacją? 

Ten oysterflex w wykonaniu Tudora też wygląda świetnie. 

Bardzo przyjemnie ogląda się całą "operację"  na filmiku poniżej ;)

Każda z wersji monochrome posiada regulację tfit. Bardzo wygodny zegarek na codzień. Myślę nad dokupieniem wersji gumowej paska z zapięciem, tylko to koszt blisko 4tyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zakupie kochałem ten zegarek. Potem go lubiłem . W dalszym ciągu wzbudza we mnie pozytywne emocjonalne wrażenia . Niestety nadszedł czas żeby się rozstać . Jest na bazarku . Może ktoś go obdarzy miłością jak ja kiedyś ???🤔👀

IMG_0659.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, MacieX napisał(-a):

Obserwowałem ten wątek na forum przez dłuższy czas i bardzo spodobała mi się linia Tudor BB. Ostatecznie zamówiłem do mojej małej kolekcji Black Bay 41mm M7941A1A0RU-0003. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, zegarek świetnie nosi się na tej bransolecie, a jego mechanizm jest bardzo dokładny. Zdecydowałem się również na dedykowane formatki i jego zabezpieczenie, zobaczymy jak się takie rozwiązanie sprawdzi. Dzisiaj mroźno więc gorąco pozdrawiam.

IMG_5777.jpg

Świetny zegarek, bardzo ładna i wygodna bransoleta. Gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, MacieX napisał(-a):

Obserwowałem ten wątek na forum przez dłuższy czas i bardzo spodobała mi się linia Tudor BB. Ostatecznie zamówiłem do mojej małej kolekcji Black Bay 41mm M7941A1A0RU-0003. Jestem bardzo zadowolony z zakupu, zegarek świetnie nosi się na tej bransolecie, a jego mechanizm jest bardzo dokładny. Zdecydowałem się również na dedykowane formatki i jego zabezpieczenie, zobaczymy jak się takie rozwiązanie sprawdzi. Dzisiaj mroźno więc gorąco pozdrawiam.

IMG_5777.jpg

Świetny wybór, na pewno nie będziesz go żałował. Egzemplarz tego modelu z 2016 roku, również z burgundowym bezelem, był moim pierwszym zegarkiem z wyższej półki i do dziś trzyma się w kolekcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, MacieX napisał(-a):

Zdecydowałem się również na dedykowane formatki i jego zabezpieczenie

Czyli folie na elementy polerowane i zapięcie?  Jak zagości na dłużej w kolekcji to pewnie nie będziesz sieynad tym zastanawiał ale na początku jak jest nowiutki i świecący to kazda ryska boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest problem z kolekcjami, nawet świetne zegarki większość czasu siedzą w pudełku. Dlatego dla mnie 2 max 3 ma sens, żeby używać, a nie tylko mieć. ;) 

3 godziny temu, MacieX napisał(-a):

Zdecydowałem się również na dedykowane formatki i jego zabezpieczenie, zobaczymy jak się takie rozwiązanie sprawdzi.

IMG_5777.jpg

Jak masz nosić zegarek w foliach to może nie był to rozsądny zakup. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Czyli folie na elementy polerowane i zapięcie?  Jak zagości na dłużej w kolekcji to pewnie nie będziesz sieynad tym zastanawiał ale na początku jak jest nowiutki i świecący to kazda ryska boli.

Dokładnie, po 2 tygodniach spisuje się to dobrze, ale jeszcze za wcześnie żeby całkowicie ocenić. Z mojego punktu widzenia jest to wręcz niewidoczne, idealnie dopasowe. W Breitlingu polerowana bransoleta już w pierwszym dniu niestety złapała dużą rysę, ale dobrze, że są produkty takie jak Cape Cod, które używam raz na jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi