Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Moje 10 lat na forum

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.09.2023 o 22:36, Darecki napisał(-a):

18 lat i 7 miesięcy 😵 Przez ten czas forum niesamowicie się zmieniło... i to nie na lepsze. Z merytorycznego źródła wiedzy stało się niestety targowiskiem próżności 🙁 przepraszam że to pisze i może kogoś uraziłem, ale to moje subiektywne odczucie.

Przykre ale prawdziwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.09.2023 o 09:30, pisar napisał(-a):

Z małymi przerwami zaglądam tu regularnie od tych 15 lat. Niestety, jak kolega @Darecki stwierdzam, że forum zmieniło swój charakter w tą gorszą stronę :(

Absolutna zgoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że takie są odczucia, ale moje również w tym kierunku idą. Wchodzę na forum bardzo nieczęsto. Ślad po tym co przyciągało zaginął. A dla mnie to już ponad 16 lat..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

- Dzień dobry, czy to tu mieści się Klub Ludzi Nostalgicznych?

- Tak, ale to już nie to, co kiedyś...

;)

Być może?

IMHO to w pełni uzasadniony spadek libido. Ot taka forumowa, andropauza 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że to w Waszych rękach jest merytoryka tego forum! Zauważacie spadek? Warto się spojrzeć bliżej niż się wydaje. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o wiele więcej spraw niż merytoryka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, DawPi napisał(-a):

Tyle, że to w Waszych rękach jest merytoryka tego forum! Zauważacie spadek? Warto się spojrzeć bliżej niż się wydaje. :)

Merytoryka (ta mocna) to specjaliści i mega zajawkowicze a ci juz dawno odeszli z forum :( 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, DawPi napisał(-a):

Forum obserwuję praktycznie od samego początku jego istnienia, i niestety zauważalny jest spadek poziomu.

Pomijam fakt, że dziś bardziej już przypomina tiktoka, czy inne "patoinfluerserskie" platformy, niż forum entuzjastów i hobbystów - ale winę za ten stan, nie ponoszą jedynie forumowicze, a przynajmniej tak mi się zdaje - jako nowicjuszowi w temacie.

Forum, jak każde zresztą, posiada administrację i moderatorów którzy to nijako są odpowiedzialni za przestrzeganie regulaminu, czy też szeroko rozumianej "netykiety", przez innych użytkowników.

Skoro nagminnie (od lat) jakaś część forumowiczów, pojawia się w tematach jedynie w celu "wypróżnienia" swych frustracji (co jest zauważalne w każdym praktycznie temacie), łamiąc przy tym regulamin, a administracja reaguje późno - bądź wcale... to efekt jest, jaki jest.

Osobiście, choć krótko jestem zarejestrownym użytkownikiem, udało mi sie poznać kilku sympatycznych ludzi - choć sami na forum już też się nie udzielają, a wielu których pamiętam już nie ma, a z jakich powodów?

Zapewne prozaicznych, zwyczajnie nie warto kopać się z koniem

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a):

Skoro nagminnie (od lat) jakaś część forumowiczów, pojawia się w tematach jedynie w celu "wypróżnienia" swych frustracji (co jest zauważalne w każdym praktycznie temacie), łamiąc przy tym regulamin, a administracja reaguje późno - bądź wcale... to efekt jest, jaki jest.

Wysyłaj raporty, bo nie widzę jakichś od Ciebie. Choć ciekawe, że Ty piszesz o poziomie na forum, a na prywatnych wiadomościach wyzywasz ludzi.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, DawPi napisał(-a):

Wysyłaj raporty, bo nie widzę jakichś od Ciebie. Choć ciekawe, że Ty piszesz o poziomie na forum, a na prywatnych wiadomościach wyzywasz ludzi.

Znaczy zgodnie z ustawą o sygnalistach, należy się bawić w „forumowego konfidenta” ?

Forum jest dla ludzi dorosłych, w pełni władz umysłowych - nie jest to czat internetowy, gdzie może przywiać każdego z tzw. ulicy.

A że uczestnik forum, który był „odważny” obrzucając mnie błotem wcześniej, otrzymał PW i szybko odwaga mu przeszła, poskarżył się administracji i straszył prawnikami?

🤗😂🤭

Jesteśmy wszyscy na tym forum dorośli, w pełni władz umysłowych - więc chyba każdy jest świadom konsekwencji swych zachowań (pyskówek itp.)

W moim przypadku akurat, nie mam zamiaru biec do tzw. „Pani na skargę” - bo jest to zwyczajnie śmieszne

P.S.     Można zajrzeć w mój profil, nie jest to chyba tajemnicą?

Jeden z uczestników zostawia wiadomość - „Ty to z tych malo kumatych? „

Czy to jest normalne zachowanie dorosłego faceta - pytam?

Co z takim fantem robić, bo jakoś w życiu codziennym osobiście się z takim zachowaniem nie spotykam

🥴
Czy po prostu forum tak funkcjonuje, jest to naturalne, i administracji nie dziwi?

I prosiłbym o sprostowanie, jakich to ludzi wyzywam w PW, bo brzmi to dość niejednoznacznie

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.09.2023 o 19:49, Osmodeusz napisał(-a):

Forum obserwuję praktycznie od samego początku jego istnienia, i niestety zauważalny jest spadek poziomu.

Pomijam fakt, że dziś bardziej już przypomina tiktoka, czy inne "patoinfluerserskie" platformy, niż forum entuzjastów i hobbystów - ale winę za ten stan, nie ponoszą jedynie forumowicze, a przynajmniej tak mi się zdaje - jako nowicjuszowi w temacie.

Forum, jak każde zresztą, posiada administrację i moderatorów którzy to nijako są odpowiedzialni za przestrzeganie regulaminu, czy też szeroko rozumianej "netykiety", przez innych użytkowników.

Osobiście, choć krótko jestem zarejestrownym użytkownikiem, udało mi sie poznać kilku sympatycznych ludzi - choć sami na forum już też się nie udzielają, a wielu których pamiętam już nie ma, a z jakich powodów?

Zapewne prozaicznych, zwyczajnie nie warto kopać się z koniem

pozdrawiam

Dobrze że jesteś i ze swoimi 100 postami ratujesz tonący poziom.

Przez moje 11 lat widzę cały czas ten sam poziom.  Kiedyś było może więcej ogarniętych ludzi o vintage ale się zawinęli. Możliwe że razem z kosmicznym wzrostem cen vintage z sensownych brandów.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, nicon napisał(-a):

Dobrze że jesteś i ze swoimi 100 postami ratujesz tonący poziom.

Po co głupio zaczepiasz?

skoro wieloma zbyt „mądrymi” treściami forum nie wzbogaciłeś.

Powiem tu, bo i tak - jak już inni „cwaniacy” polecisz na skargę.

A że znany jesteś „kolego” z głupich zaczepek, (stąd też i poziom forum, leci w dół, bo coraz więcej takich „osobników”) to proponuję…

Napisz do mnie PW, umów się ze mną - będziesz miał szansę się sprawdzić (powiedzieć mi w twarz), ewentualnie zobaczymy jaki „twardy” jesteś, a i kulturę osobistą będziesz mógł odłożyć na bok.

Bo tak, to mnie potem policją i prawnikami straszycie.

Także zapraszam🤭

A „cwaniaków na odległość” i rożnej maści „napinaczy” z zasady nie szanuję, bo zawsze kończą tak samo😂

Także nie zaczepiaj mnie głupio, chcesz się sprawdzić - zapraszam, nie zawiedziesz się daje słowo 🤗🤭😂

Koniec tematu

P.S.   I w dalszym ciągu czekam na sprostowanie @DawPi, bo się chyba coś nie zgadza - lekka nadinterpretacja się wdała (delikatnie mówiąc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co mam ci powiedzieć napinaczu? Śmieszy mnie to wielkie ocenianie treści na forum z poziomu kogoś kto się zarejestrował niecały rok temu.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nicon napisał(-a):

Śmieszy mnie to wielkie ocenianie treści na forum z poziomu kogoś kto się zarejestrował niecały rok temu.

Oceniam treści zamieszczone przez „forumowiczów” twojego pokroju - nie całe forum.

W życiu „zechciało” mi się podjechać, do dwóch takich „asów” - i zawsze kończy się tak samo - ja mam ubaw po pachy, na sam widok, a wy zawsze dzwonicie po policję 

😂😂😂

Ja ciebie nie zaczepiałem, sam się przy… ssałeś. A skoro szukasz „guza”?

bo na forum dość mocny w „buźce” jesteś (a „raportować” nie mam zamiaru), stąd moja propozycja, tak więc albo przyjmujesz propozycję (jesteś facet) - albo odbij…

Jasne chyba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.09.2023 o 12:38, Osmodeusz napisał(-a):

......

A że znany jesteś „kolego” z głupich zaczepek, (stąd też i poziom forum, leci w dół, bo coraz więcej takich „osobników”) to proponuję…

Napisz do mnie PW, umów się ze mną - będziesz miał szansę się sprawdzić (powiedzieć mi w twarz), ewentualnie zobaczymy jaki „twardy” jesteś, a i kulturę osobistą będziesz mógł odłożyć na bok.

.......

Także zapraszam🤭

.......

Także nie zaczepiaj mnie głupio, chcesz się sprawdzić - zapraszam, nie zawiedziesz się daje słowo 🤗🤭😂

Zapożyczone z żartów. :)

:P:D

F4qu7_6XIAAl_1K.png.f7116366a3f2625337c438149348a3e2.png

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.09.2023 o 12:38, Osmodeusz napisał(-a):

Po co głupio zaczepiasz?

skoro wieloma zbyt „mądrymi” treściami forum nie wzbogaciłeś.

Powiem tu, bo i tak - jak już inni „cwaniacy” polecisz na skargę.

Bo tak, to mnie potem policją i prawnikami straszycie.

Także zapraszam🤭

A „cwaniaków na odległość” i rożnej maści „napinaczy” z zasady nie szanuję, bo zawsze kończą tak samo😂

Koniec tematu

P.S.   I w dalszym ciągu czekam na sprostowanie @DawPi, bo się chyba coś nie zgadza - lekka nadinterpretacja się wdała (delikatnie mówiąc)

Nie strasz, nie strasz...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kiniol napisał(-a):

Nie strasz, nie strasz...

Panie Krzysztofie, że też się chciało wtrącić… 🥴

hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

Panie Krzysztofie, że też się chciało wtrącić… 🥴

hmm

Gdyż albowiem dyskusja jest co najmniej nieprzyjemna...🙂

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, sanik napisał(-a):

Dziś mnie stuknęło 10 lat na forum.

Zaczęło się od szukania informacji przed zakupowych Xicorra M.20.

Potem wkręciłem się w stare Błonia i zacząłem szukać wiedzy "zegarmistrzowskiej" biorąc udział w forumowych warsztatach. Fajne były to czasy😀

A potem to już jakoś tak samo poszło i trwa do dziś 😜

Super :) Prawdę mówiąc, to myślałem, że jesteś nawet dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wczoraj minęło 13 lat na forum. Straszne to trochę bo coraz częściej się łapię na takich historiach mających "naście" a nie "kilka" lat:P

U mnie zaczęło się od szukania informacji o mechanicznych zegarkach, pamiętam jak chłonąłem wiedzę o mechanizmach Seiko i Orienta. Pierwszy automat - SNK807, później był SSA001, Orange Ray, SBDC001, SDGM001. Było kilka VC - dzisiaj trochę żałuję sprzedaży VISa - czarny bez daty. 

Od kilku lat czyt. od zakupu SDGM mój apetyt na nowe zakupy mocno ucichł, ostatnio tylko PRX za mną mocno chodził ale po spotkaniu na żywo odpuściłem, przynajmniej nowego w obecnej cenie. Inna sprawa, że trochę priorytety teraz inne (rodzina etc;)) więc jestem szczęśliwy z swoją małą gromadką zaprzyjaźnionych od lat zegarków. Gdy się tutaj rejestrowałem czynnie udzielałem się na kilku innych forach (nie związanych z zegarkami). Dzisiaj to jedyne forum jakie odwiedzam. 

Czy forum upada merytorycznie? Nie wiem. Pytanie, ile razy można pisać o tym samym jeśli ktoś zapyta "czy 4R to dobry mechanizm?".  Forum to żywy organizm, jeśli ktoś zauważa zmiany w ciągu X lat to dobrze, bo jeśli się zmienia to żyje. Jest wiele for, które od at trzymają poziom, liczba postów bez zmian ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z ciekawości zobaczyłem ile to i 12 lat stuknie w listopadzie. Trafiłem przypadkiem szukając informacji o jakimś zegarku i tak zostałem, przerobiłem trochę tych zegarków, lepszych, gorszych, tańszych, droższych od kilku lat już tak nie mieszam i w miarę wiem czego chcę. Na forum poznało się fajnych ludzi niektórych w realu. Na przestrzeni lat widać, że forum się zmieniło, ale dużo użytkowników tych samych, szkoda tematów o piwie i whisky bo zawsze coś ciekawego koledzy wrzucali i można było sobie kupić i spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi