Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

Apropos powyższego: Czy każdy z Was posługuje się jakąś własną metodą wyznaczania dokładności zegarka ? Używacie do tego "zewnętrznych" urządzeń elektronicznych, korzystacie z zegara atomowego ? Czy jest jakaś jednolita metoda która jest sprawdzona i polecana przez szerokie gremium ?

Nigdy się w to nie bawiłem, ale w przypadku mojego 1887 musiałbym chyba użyć chronografu bo wskaźnikiem sukundowym w tym zegarku trudno by było oszacować "na oko" ile tych sekund się rozjeżdża...

Ja korzystam ze strony godzina.info albo z Wave Ceptora, tylko trzeba go mieć niestety. Najprościej strona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc koledzy z pomiarów przeprowadzonych przy współudziale zegara atomowego na jednej ze stron internetowych wyszło że moja Carrera 1887 robi -6s/dobę. I mało i dużo, natomiast mieści się to we widełkach producenta który zdaje się podaje +/- 8s./dobe.

Czy taką odchyłkę warto regulować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój day-date cal 16 też miał +6sek co uważam jest ok. Jak usłyszałem, że ma znaczenie jak na noc odkłada się zegarek i zmieniłem kładzenie na płasko na odkladanie go na boku koronką do góry to mam od dłuższego już czasu stabilne +1 +2 sek. Może zabobon ale u mnie się sprawdziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc koledzy z pomiarów przeprowadzonych przy współudziale zegara atomowego na jednej ze stron internetowych wyszło że moja Carrera 1887 robi -6s/dobę. I mało i dużo, natomiast mieści się to we widełkach producenta który zdaje się podaje +/- 8s./dobe.

Czy taką odchyłkę warto regulować ?

Nie ruszać. Jest dobrze, chyba że szukasz nowych wrażeń; )

Mój day-date cal 16 też miał +6sek co uważam jest ok. Jak usłyszałem, że ma znaczenie jak na noc odkłada się zegarek i zmieniłem kładzenie na płasko na odkladanie go na boku koronką do góry to mam od dłuższego już czasu stabilne +1 +2 sek. Może zabobon ale u mnie się sprawdziło

Nie zabobon, tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta reguła co do ułożenia zegarka odnosi się do wszystkich automatów, tylko TAG-a, czy może tylko Twojego Cal. ? :)

Mój nocuje w taki sposób jak na zdjęciu :P

post-83224-0-82492900-1459715970_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta reguła co do ułożenia zegarka odnosi się do wszystkich automatów, tylko TAG-a, czy może tylko Twojego Cal. ? :)

Co mechanizm inne działanie. nie istotne czy automat.

Najprościej to zobacz w porównaniu z sekundami w komputerze przed snem jaka jest różnica sekund i zapamiętaj. Zobacz kładąc na noc w różnych pozycjach jak zachowuje się mechanizm z rana.

pozycje zegarka: 

1. 3 godzina na górze

2. 9 na górze

3. tarczą do dołu

4. tarczą  do góry. 

Oczywiście przy porównywalnym użytkowaniem zegarka za dnia.

Gdy zaobserwujesz ,że przy pewnym położeniu Twój zegarek przyśpiesza przez noc a przy innym spowalnia albo oscyluje w okolicach "zero na dobę" możesz przez zwykłe odkładanie kontrolować stratę sekund na dobę. Mechanizm gdy nie zostanie poddany ekstremalnym wstrząsom i termicznym wahaniom zachowuje się stabilnie. 

Nie trzeba zegarka odkładać zawsze do pudełka ^^ jak nie chcesz zarysować podłóż kawałek szmatki/materiału.

A gdy już mniej więcej zarysujesz sobie działanie mechanizmu i zabrniesz w fetysz dokładności w Twoim zegarku, to warto go po nocy nie noszenia (mimo iż jest to automat i za dnia będzie się nakręcał) nakręcić go ręcznie z rana, co przy tańszych mechanizmach ma też wpływ na dokładność chodu.

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam zegarek, jak na zdjęciach w załączeniu. Z tylu jest starty ale jest wygrawerowany napis Grand Carrera calibra 17, limited Edition xxx/1000 xx007344
Bardzo proszę o ocenę czy jest to oryginalny zegarek czy jakaś podróbka?
Ewentualnie ile jest wart :-)

post-90807-0-78197200-1460370910_thumb.jpg

post-90807-0-16624000-1460370927_thumb.jpg

post-90807-0-72446300-1460370947_thumb.jpg

post-90807-0-50406700-1460371021_thumb.jpg

post-90807-0-48991400-1460371070_thumb.jpg

post-90807-0-82818000-1460371091_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież wygląda prawie identycznie jak oryginał. ;):lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaja 218 , wytnij te zdjęcia , bo to obciach dla tego wątku......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam nie jestem przekonany czy to nie oryginał...

Kaja mogłabyś tylko wzmocnić lampę na pierwszym zdjęciu??

:ph34r:

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy żenujące są te żarty. Kobieta nie zna się więc pyta a może potrzebuje pieniędzy stad się ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników i pasjonatów marki Tag Heuer.

Długo szukałem tego jedynego aż w końcu zdałem sobie sprawę, ze tylko Carrera jest odzwierciedleniem mojej duszy i jest w zgodzie z moja natura. W końcu stało się faktem, ze to jest tylko kwestia czasu i będzie w moim posiadaniu. Tak tez się stało, Carrera 1887 cieszy mnie już od około dwóch tygodni i mam nadzieje, ze miłość z tymi pięknymi arcydziełami dopiero się zaczęła.

Pozdrawiam wszystkich.

1a964178db51b4d1ad595a55b5bf1d4d.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonały wybór. Na pewno będzie cieszył długie lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po niedawnym zawarciu umowy z niemiecką Bundesligą, dziś Tag Heuer został partnerem angielskiej Premier League. Marka stała się tym samym oficjalnym czasomierzem jednej z najlepszych lig piłkarskich na świecie. Na prezentacji obecny był m.in. Peter Schmeichel, legendarny bramkarz Manchesteru United.

http://www.tagheuer.com/int-en/news/football-tag-heuer-signs-with-the-premier-league

12976410_460036654194178_957965282_n.jpg

Edytowane przez KonradR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po niedawnym zawarciu umowy z niemiecką Bundesligą, dziś Tag Heuer został partnerem angielskiej Premier League. Marka stała się tym samym oficjalnym czasomierzem jednej z najlepszych lig piłkarskich na świecie

Nadrabiają straty po Szarapowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadrabiają straty po Szarapowej :)

Trzeba im przyznać, że w sporcie trzymają poziom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymają, oj trzymają,

Ale trzeba pamiętać, że kończąc współpracę z McLarenem stracili w oczach części angielskich kibiców (bo Red Bullowi na Wyspach popularnością daleko do Maka) ;).

W każdym razie w sporcie na najwyższym poziomie Tag Heuer pokazuje się bardzo fajnie. Zawsze byli (i są) kojarzeni przede wszystkim ze sportami motorowymi, a teraz dwie czołowe ligi europejskie.

No, no ;).

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprosili Petera Schmeichela  - legendę Man U. którego "official timekeeper" jest marka Bulova :) Widzę konflikt interesów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet ze świata piłkarskiego - transfery to dla niego chleb powszedni :)

Swoją drogą Peter Bolesław Schmeichel - tak powinno być napisane w tekście i od razu robi się bardziej swojsko - mój idol z czasów gdy marzyłem o karierze bramkarskiej. Teraz widzę łączy nas tylko to, że nosi zegarek na prawej ręce :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi