Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomekr89

Kamera do samochodu (wideorejestrator)

Rekomendowane odpowiedzi

co to pocs?

Pytalem o baterie, bo nie wiem o co pytac przy wyborze.

O takie cos chodzi? http://www.nais.net.pl/pl_PL/p/Kamera-rejestrator-samochodowy-G1W-WDR-Full-HD/328

miało być poszukaj

Ja bym patrzył na kąt, jak duża karta ma być , czy ma fuull hd normalne a nie jakeś interpolowane, ile klatek na sek.

Ten link co dałeś jest ok.

Poszukaj an ebay - one z wysyłką były koło 170 zł [moze teraz troche wiecej bo kurs skoczył]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu od ostatnich odpowiedzi minęło. Czy pojawiły się nowe, godne polecenia modele do 300zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie polecam Mio MiVue 508 - super się sprawdza, obraz bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę późno, ale może lepiej niż wcale.

G1W było również oferowane jako Tracer Smooth i to za mniejsze pieniądze :D

Rok temu dałem ok. 160zł.

Nie wiem czy wciąż dostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i kamerka mi się przydała  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zatarłeś numerów rejestracyjnych. Teraz pirat może Cię odszukać i zażądać odszkodowania :P

Polecam MiVue 518. Ponieważ świetnie nagrywa obraz i dźwięk, ma moduł GPS, przeciążeń oraz kosztowała... 1 zł (w promocji z telefonem).

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komentarz klasyka  :D  ale to samo bym wystrzelił 

Gościu chyba nawet specjalnie się nie zawahał - może spał  :D  DEBIL jeden i tyle !!!! za takie coś to bym wysyłał film jak nic na policaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D  DEBIL jeden i tyle !!!! za takie coś to bym wysyłał film jak nic na policaje

Wysłałem  :P do Bydgoskiej policji taki ze mnie "donosiciel"  :lol:

sporo robie kilometrów ok 35-40tysi ale takie numery zawsze mnie wqurzaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego czasu tez zastawiałem się nad kupnem  sprzętu w rozsądnej cenie. Ostatecznie skończyło się na Blacksys CF-100 HD 2 CH i powiem, że .... nie żałuję. Jakość nagrywanego obrazu adekwatna do ceny. Widać nawet rejestracje samochodów stojących na prostopadłych parkingach, przy których przejeżdżam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówi się, że montaż kamery w samochodzie ściąga na ten samochód nieszczęścia. Np mój zajomy. Prawko od 11 lat - jazda bezwypadkowa. Zamontował kamerę i po miesiącu potrącił delikatnie jakąs dziewczynę na pasach. Nic się nie stało - ale dziwne to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam zupełnie odwrotnie, odkąd zamontowalem kamerkę (3 lata temu) nie zanotowałem żadnego przykrego zdarzenia, a wcześniej miałem w ciągu pół roku 2 zdarzenia i bujanie się z policją a potem w sądzie. Zresztą właśnie po doświadczeniach z pracą polskiej policji postanowiłem zakupić kamerkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką kamere/wideorejestrator do samochodu polecicie? Tak powiedzmy do 300-400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Ja mam garmina, gps , predkosc i godzina, polecam duza pojemnosc karty, starczy nanpare godzin, kiedys w nocy dalem sie zlapac dla skrzynki i bylo dokladnie pozniej na mandacie jak na filmie :) dobra kamerka to taka kiedy da sie odczytac numery rejestracyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Dash Cam 20 ale to juz stary model

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką kamere/wideorejestrator do samochodu polecicie? Tak powiedzmy do 300-400zł.

Zależy Ci na kamerce która tylko w dzień pozwoli odczytać numery rejestracyjne innego auta, czy na sprzęcie który nawet w nocy z jadącego z naprzeciwka samochodu odczyta numery? Też stałem przed takim dylematem i stwierdziłem że nie stać mnie na wywalanie kasy na pół środki. Dołóż 300 pln do budżetu i kup najtańszego w rodzinie DOD ls360w. Jakbyś się zdecydował to kupuj tylko w porządnych sklepach bo podobno nasi żółci bracia zaczęli podrabiać tą firmę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły nie jest, tu masz porównanie do dod ls360w. Zwróć uwagę na jakość nagrywania w nocy, w dzień większość kamer samochodowych sobie poradzi. Pogrzeb w necie, masz pełno filmików porównawczych. Pewien polski sklep internetowy robi fajne porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Przeczytałem wątek, ale nie znalazłem chyba idealnego rozwiązania. Czy moglibyście polecić coś co stawiałoby głównie na dwa elementy:

1. Bardzo mały rozmiar

2. Długi czas pracy

Kwestia rozdzielczości nie jest tak istotna, bo bardziej chodzi o rejestrowanie zachowań. Kwestia ceny też nie jest tak bardzo istotna, ale oczywiście nie chodzi to u wydanie bez sensu pieniędzy, ale racjonalne podejście do tematu. Z góry dzięki za informację.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy długi czas pracy? Czas działania bez podłączonego zasilania czy czas nagrywania? Bo jeśli chodzi o pierwsze, to wszystkie mi znane mają raczej symboliczny czas działania - może z pół godziny. Tyle, żeby zrobić z zewnątrz zdjęcia samochodu w razie przykrej konieczności.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam prestigio roadrunner 320i. Kupiłem w media markt. Jestem zadowolony. 149 pln + kartę pamięci trzeba dokupić. Są filmiki z testów na YouTube.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

d3ca21c05863771e4fafdfc1d4897dc3.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smule

Ja lecę na jakimś mediatechu drive-up za stówkę, jakością nie powala, ale jest ok w dzień. W nocy nic nie widać.

Za 3 stówki szukałbym mivue. Jest jeszcze xiaomi yi, która super wygląda w testach i jak będę niedługo kupował coś lepszego to pewnie się skuszę na xiaomi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.