tomaliusz 23197 #4076 Napisano 10 Września 2022 Nieważne ile, ważne że wygodnie 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozaq00 3704 #4077 Napisano 11 Września 2022 To i moja kolekcja 😀 w sumie nic ciekawego ale cieszy 😅 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1102 #4078 Napisano 11 Września 2022 Jak to nic ciekawego? Dużo fajnych zegarków, a jak każdy cieszy właściciela tzn. że każdy jest ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6775 #4079 Napisano 11 Września 2022 U mnie jakoś czarno na tą chwilę Po przerwie i zaczęciu od nowa w ciągłych poszukiwaniach 7 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozaq00 3704 #4080 Napisano 11 Września 2022 56 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Jak to nic ciekawego? Dużo fajnych zegarków, a jak każdy cieszy właściciela tzn. że każdy jest ciekawy Dzięki ciężko miałbym, z którymkolwiek z nich pożegnać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11460 #4081 Napisano 14 Września 2022 (edytowane) Bardzo bym chciał, żeby to już był koniec... Nawet zacząłem wypisywać się z fejsbukowych forów, różnych innych też, pozostaję póki co tylko na tym, jeszcze nie wiem na jak długo. 50 na karku, długa i wyboista droga w poszukiwaniu zestawu. Najpierw dużo wszystkiego, taniego i drogiego, potem koncentracja na jednej marce, znowu wzloty i upadki, dużo sztuk, średnio sztuk, mało sztuk... Czas jednak powiedzieć pass, dorosnąć i może skupić się na czerpaniu radości z tego co jest. Zobaczymy czy się uda U góry: Po lewej -> podziadkowy wyremontowany ATLANTIC Worldmaster z gadem od Filipa, zegarek tylko na bardzo specjalne rodzinne okazje Po prawej -> najbardziej podstawowy model CASIO G-shock do bicia U dołu: 1 z lewej -> BREITLING Avenger GMT Night Mission Limited Edition -> piloto-nurko-dwuczasowiec, do noszenia na luzie, w weekendy, na wakacje, do polatania, do ponurkowania i trochę do bicia 2 z lewej -> OMEGA Seamaster Professional 300M -> casualowo-weekendowy, niby diver, ale jednak błyskotka, więc nie na wakacje i nury 2 z prawej -> ZENITH El Primero 1969 Boutique Special Edition -> chrono bez daty, casualowo-elegancki, świetny do szybkiego ustawienia z rana i założenia w pośpiechu 1 z prawej -> JAEGER-LECOULTRE Master Control Geographic -> spełnione marzenie, casualowo-elegancki, sprawiony samemu sobie na półwiecze, odzwierciedlający mój gust, marzenia i sposób życia trochę Jest zatem, wydaje mi się, wszstkiego po trochu, bo i wintydż, i kwarc, i różne komplikacje wieloczasowe, i różne dajwerowe, chrono, worldtimer, elegant, na zielono, niebiesko, czarno, biało, trochę złota, tytanu, stali i plastiku. Cholera - jak z tym się nie utrzymam to sprzedaję wszystko w cholerę i zostawiam Atlantica i Casio 🤣 Edytowane 14 Września 2022 przez Butik 18 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131699 #4082 Napisano 14 Września 2022 23 minuty temu, Butik napisał(-a): Bardzo bym chciał, żeby to już był koniec... Nawet zacząłem wypisywać się z fejsbukowych forów, różnych innych też, pozostaję póki co tylko na tym, jeszcze nie wiem na jak długo. 50 na karku, długa i wyboista droga w poszukiwaniu zestawu. Najpierw dużo wszystkiego, taniego i drogiego, potem koncentracja na jednej marce, znowu wzloty i upadki, dużo sztuk, średnio sztuk, mało sztuk... Czas jednak powiedzieć pass, dorosnąć i może skupić się na czerpaniu radości z tego co jest. Zobaczymy czy się uda U góry: Po lewej -> podziadkowy wyremontowany ATLANTIC Worldmaster z gadem od Filipa, zegarek tylko na bardzo specjalne rodzinne okazje Po prawej -> najbardziej podstawowy model CASIO G-shock do bicia U dołu: 1 z lewej -> BREITLING Avenger GMT Night Mission Limited Edition -> piloto-nurko-dwuczasowiec, do noszenia na luzie, w weekendy, na wakacje, do polatania, do ponurkowania i trochę do bicia 2 z lewej -> OMEGA Seamaster Professional 300M -> casualowo-weekendowy, niby diver, ale jednak błyskotka, więc nie na wakacje i nury 2 z prawej -> ZENITH El Primero 1969 Boutique Special Edition -> chrono bez daty, casualowo-elegancki, świetny do szybkiego ustawienia z rana i założenia w pośpiechu 1 z prawej -> JAEGER-LECOULTRE Master Control Geographic -> spełnione marzenie, casualowo-elegancki, sprawiony samemu sobie na półwiecze, odzwierciedlający mój gust, marzenia i sposób życia trochę Jest zatem, wydaje mi się, wszstkiego po trochu, bo i wintydż, i kwarc, i różne komplikacje wieloczasowe, i różne dajwerowe, chrono, worldtimer, elegant, na zielono, niebiesko, czarno, biało, trochę złota, tytanu, stali i plastiku. Cholera - jak z tym się nie utrzymam to sprzedaję wszystko w cholerę i zostawiam Atlantica i Casio 🤣 Wszystko pięknie, ale nie masz zielonego i żółtego. W dniu 11.09.2022 o 18:54, Kozaq00 napisał(-a): To i moja kolekcja 😀 w sumie nic ciekawego ale cieszy 😅 Fajny zestaw i ciekawy choćby z tego względu, że dwa masz zafoliowane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11460 #4083 Napisano 14 Września 2022 16 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Wszystko pięknie, ale nie masz zielonego i żółtego. lewy dół jest zielony i mam do niego żółty pasek, więc styknie 0 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131699 #4084 Napisano 14 Września 2022 27 minut temu, Butik napisał(-a): lewy dół jest zielony i mam do niego żółty pasek, więc styknie Szaro to widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J. Black 1860 #4085 Napisano 14 Września 2022 Godzinę temu, Butik napisał(-a): Bardzo bym chciał, żeby to już był koniec... Nawet zacząłem wypisywać się z fejsbukowych forów, różnych innych też, pozostaję póki co tylko na tym, jeszcze nie wiem na jak długo. 50 na karku, długa i wyboista droga w poszukiwaniu zestawu. Najpierw dużo wszystkiego, taniego i drogiego, potem koncentracja na jednej marce, znowu wzloty i upadki, dużo sztuk, średnio sztuk, mało sztuk... Czas jednak powiedzieć pass, dorosnąć i może skupić się na czerpaniu radości z tego co jest. Zobaczymy czy się uda U góry: Po lewej -> podziadkowy wyremontowany ATLANTIC Worldmaster z gadem od Filipa, zegarek tylko na bardzo specjalne rodzinne okazje Po prawej -> najbardziej podstawowy model CASIO G-shock do bicia U dołu: 1 z lewej -> BREITLING Avenger GMT Night Mission Limited Edition -> piloto-nurko-dwuczasowiec, do noszenia na luzie, w weekendy, na wakacje, do polatania, do ponurkowania i trochę do bicia 2 z lewej -> OMEGA Seamaster Professional 300M -> casualowo-weekendowy, niby diver, ale jednak błyskotka, więc nie na wakacje i nury 2 z prawej -> ZENITH El Primero 1969 Boutique Special Edition -> chrono bez daty, casualowo-elegancki, świetny do szybkiego ustawienia z rana i założenia w pośpiechu 1 z prawej -> JAEGER-LECOULTRE Master Control Geographic -> spełnione marzenie, casualowo-elegancki, sprawiony samemu sobie na półwiecze, odzwierciedlający mój gust, marzenia i sposób życia trochę Jest zatem, wydaje mi się, wszstkiego po trochu, bo i wintydż, i kwarc, i różne komplikacje wieloczasowe, i różne dajwerowe, chrono, worldtimer, elegant, na zielono, niebiesko, czarno, biało, trochę złota, tytanu, stali i plastiku. Cholera - jak z tym się nie utrzymam to sprzedaję wszystko w cholerę i zostawiam Atlantica i Casio 🤣 Piękna i zarazem świetna zegarkowa kolekcja ! Rozumiem Twoja „chorobę” doskonale bo…. miesiąc temu wrzucałem tutaj zdjęcie swojej kolekcji a już wleciały dwa kolejne zegarki i dwa kolejne są na handel. Mimo zakupu świetnej Omegi SMP 300, pięknego Atlantica Super de Luxe już za mną chodzi zakup kolejnej Omegi lub zakup jakiegoś Longines’a. Ta „choroba” się nie kończy…. Najgorsze jest to ze z kolekcji 9 zegarków używam głównie 2-3. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11460 #4086 Napisano 14 Września 2022 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Szaro to widzę. a jednak zielono mi 6 minut temu, Ariel napisał(-a): Najgorsze jest to ze z kolekcji 9 zegarków używam głównie 2-3. Z tego właśnie powodu stawałem na rzęsach żeby zejść z 12 sztuk do 4 i się udało (atlantika i dżiszoka nie liczę). 0 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131699 #4087 Napisano 14 Września 2022 2 minuty temu, Butik napisał(-a): a jednak zielono mi Z tego właśnie powodu stawałem na rzęsach żeby zejść z 12 sztuk do 4 i się udało (atlantika i dżiszoka nie liczę). Idę na kompromis - oliwkowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11460 #4088 Napisano 14 Września 2022 6 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Idę na kompromis - oliwkowy. - Tatooo, co to za owoce? - Czarne jagody! - A dlaczego są czerwone? - Bo jeszcze zielone! 1 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1629 #4089 Napisano 19 Września 2022 Moja skromna kolekcja. G nie uwzględniam bo plastiki walają się oddzielnie. Wszystkie w cholerę punktualne...S20FE 5G 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12100 #4090 Napisano 20 Września 2022 W dniu 14.09.2022 o 16:24, Butik napisał(-a): Jest zatem, wydaje mi się, wszstkiego po trochu Fajnie! Bo nie za wiele, a treściwie i rozmaicie. Ja też marzę o tym, by moją zbieraninę ograniczyć, na razie pewnie nie aż tak, ale powiedzmy do 10 sztuk. Ale to trudna sprawa… 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11460 #4091 Napisano 20 Września 2022 Teraz, agremi napisał(-a): Fajnie! Bo nie za wiele, a treściwie i rozmaicie. Ja też marzę o tym, by moją zbieraninę ograniczyć, na razie pewnie nie aż tak, ale powiedzmy do 10 sztuk. Ale to trudna sprawa… Łatwo nie jest. Ja zaczynałem od odkładania mniej używanych zegarków do swoich pudełek i wysoko na najwyższe półki. Jak po miesiącu - dwóch nie tęskniłem to była oznaka, że można puścić w świat. Polecam. Dziś też po kilku tygodniach coraz bardziej przekonuje się, że mniej to przyjemniej i mniejszy ból głowy każdego poranka 7 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #4092 Napisano 4 Października 2022 W dniu 14.09.2022 o 17:36, Ariel napisał(-a): Piękna i zarazem świetna zegarkowa kolekcja ! Rozumiem Twoja „chorobę” doskonale bo…. miesiąc temu wrzucałem tutaj zdjęcie swojej kolekcji a już wleciały dwa kolejne zegarki i dwa kolejne są na handel. Mimo zakupu świetnej Omegi SMP 300, pięknego Atlantica Super de Luxe już za mną chodzi zakup kolejnej Omegi lub zakup jakiegoś Longines’a. Ta „choroba” się nie kończy…. Najgorsze jest to ze z kolekcji 9 zegarków używam głównie 2-3. Ja mam to samo.nie moge zakończyć kupować.mam jeszcze 3 wolne miejsca i chce na tym zakończyć.ale będzie ciężko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7735 #4093 Napisano 4 Października 2022 Można powiedzieć, że kompletne. 27 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J. Black 1860 #4094 Napisano 4 Października 2022 2 godziny temu, machlo napisał(-a): Można powiedzieć, że kompletne. Piękna i zróżnicowana kolekcja na każda okazje. Gratuluje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzasNaZdjecia 4603 #4095 Napisano 5 Października 2022 U mnie obecnie tak. 6 zegarków to moje optimum - każdy pod inny styl i okazję. Dwa wolne miejsca czekają na nowe krótkie romanse. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pelart 468 #4096 Napisano 5 Października 2022 Gratulacje Panowie, chyba niepotrzebnie wracam na forum, bo zamiast się ograniczać, przeglądam kolejne potencjalne zegarki do kolekcji. Na szczęście szkatułka na 5 zegarków więc granicy swoich możliwości nie przekroczę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131699 #4097 Napisano 5 Października 2022 2 godziny temu, Pelart napisał(-a): Gratulacje Panowie, chyba niepotrzebnie wracam na forum, bo zamiast się ograniczać, przeglądam kolejne potencjalne zegarki do kolekcji. Na szczęście szkatułka na 5 zegarków więc granicy swoich możliwości nie przekroczę. Gorzej jak odkryjesz, że można dokupić kolejne pudełka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jarozlaw #4098 Napisano 5 Października 2022 (edytowane) Właśnie dlatego ostatnio oddałem ostatnie, wraz z zawartością. Teraz mam świeży umysł i mogę zacząć od nowa. Edytowane 5 Października 2022 przez Jarozlaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pelart 468 #4099 Napisano 5 Października 2022 Mam natręctwo, które każe mi nie przekraczaj pewnej liczby zegarków, pod to dostosowuję całą resztę. Podobnie, chcąc coś kupić, muszę najpierw coś sprzedać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131699 #4100 Napisano 5 Października 2022 Nie wiem jak to robicie, nawet chyba nie chcę wiedzieć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach