rafi 13383 #5126 Napisano 22 godziny temu 21 minut temu, facecik napisał(-a): OW jest spoko. Ma kompaktowy rozmiar koperty oraz L2L i pomimo sporej wysokości bardzo dobrze mi się go nosi. To jest teraz mój zegarek na basen - znów zacząłem pływać. Mam parę zastrzeżeń do wykonania. Głównie chodzi o bezel, jego pracę i wkładkę. Nie wiem czy zdecydowałbym się ponownie na wydanie prawie 10k za taki zegarek. Skoro jednak już go mam, to pewnie zostanie... Skoro nie ma tego co najważniejsze, to może niech chociaż zegarki to kompensują😉 Prawidłowo. O zdrowie trzeba walczyć, a jednocześnie mieć pozytywne podejście do życia i wyciskać z niego max co się da. To jest cholernie istotne. Coś na ten temat wiem, od dwunastu lat (choć to nie ja choruję, tylko młoda). 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 228 #5127 Napisano 7 godzin temu 16 godzin temu, facecik napisał(-a): Moje podsumowanie na koniec roku. Mimo pesymistycznych przewidywań, jednak udało mi sie zapełnić to brzydkie pudełko, a nawet nieznacznie je przepełnić. Trzeba chyba kupić większe, bo żadnych redukcji nie planuję w najbliższym czasie. Powiem więcej, mam coraz większy głód posiadania czegoś nowego. Super kolekcja, gratuluję 🙂 Z ciekawości. Jak oceniasz divera GO w porównaniu do Rolka i Omegi jeśli chodzi o jakość wykonania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facecik 4632 #5128 Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Fiere napisał(-a): Super kolekcja, gratuluję 🙂 Z ciekawości. Jak oceniasz divera GO w porównaniu do Rolka i Omegi jeśli chodzi o jakość wykonania? GO jest najlepiej wykonanym zegarkiem jaki kiedykolwiek miałem. Wiem, że brzmi to dziwnie, bo przecież to tylko diver. Żaden mój zegarek nie miał tak dobrze wykonanej koperty - są tam różne sposoby obróbki - satyna, szczotka, polerka i chyba nawet piaskowanie (między zębami bezela). I to wszystko jest perfekcyjnie zrobione. Dekiel ma bardzo ładny grawer i jest on ustawiony w osi koperty. Bezel pracuje ciężko, dużo ciężej niż w subie i nawet w Omedze, ale nie ma absolutnie żadnych luzów i centruje idealnie. Tarcza też jest świetna, matowa z delikatną strukturą, ma nakładane indeksy. Wskazówki to ciekawa sprawa - nie wiem z czego są wykonane, ale są bardzo jasne, podobnie jak indeksy, co daje ciekawy efekt w zestawieniu z tarczą. Po tym czasie użytkowania, muszę też potwierdzić, że jednak ma lepszą lumę niż Sub i Omega. Dokładności nie sprawdzałem, podobnie jak rzeczywistej rezerwy chodu. Wiadomo co tam siedzi w środku i nie jest to już podobno cud techniki i nowoczesności. Mnie to akurat nie przeszkadza. Wbrew wygłaszanym tu opiniom, uważam że cena, którą zapłaciłem za ten zegarek jest uzasadniona (retail -około 20%). Bardzo dobry zakup. 19 godzin temu, nav napisał(-a): Z zegarków do mokrej roboty polecam Muhle Glashutte SAR, taki Unimog, ładny po niemiecku, ale bardzo praktyczny. Chętnie przymierzyłbym Seaq, niestety z tego, co się orientuję, trzeba się wybrać poza Polskę. Wszystkie moje divery były kupine z myślą o pływaniu, dlatego tak ich u mnie dużo w stosunku do całości zbioru. I oczywiście pływały i ciągle pływają. Wydaje mi się, że mam ich już dosyć. Co do SeaQ to u nas tylko u kogoś, kto posiada można przymierzyć. Ewentualnie może coś do czasu do czasu sie trafić u handlarza. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach