Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze,że nie skarbowy🤣Możesz podesłać zdjęcie zapięcia?

Bransa intrygująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.10.2024 o 18:00, kaurismaki napisał(-a):

Zaczne od tego, że masz absolutnie sto proc. racji. To rozumne podejście  i  wyjaśniające wiele nieporozumień. 

Nie sądzę żeby ktoś, kto już miał przedpłatę na Rolexa zrobioną wycofał ją i zrobił zakupy na alli. To oferta do ludzi, których nie stać na drogie zegarki.

Albo ktorzy z przyczyn zasdniczych nie decyduja się na ich kupowanie. I w obawie przed rozczarowaniem.  Kupuję sobie Rolexa i następnego dnia myślę ...  mam go no i co? Coś to zmieniło, czy bez tego  absurdalnego wydatku (bo każdy zegarek mam w dzierżawie czasowej)  nie mógłbym żyć?  

A może być i tak, że  ktos zerknie na Ali, zamówi Pagani Design i wycofa się z kupna Roleksa, bo "po co przepłacać".  

Myśle, ze NH35A  w bardzo szczelnej kopercie pociagnie równie długo jak mechanizm Roleksa, a może byc podobnie dokładny.  

"Pozostaje jeszcze kwestia ilości cukru w cukrze, czyli jaki stopień podobieństwa jest do zaakceptowania, tutaj chyba każdy ma inny próg tolerancji.Obrzydliwe jest za to, moim zdaniem kopiowanie włącznie ze znakiem firmowym".

O tym tu nie mówimy, podróbki  mają dla nas status śmieci. Na Ali są coraz rzadsze, chyba są tam zwalczane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę bez planu kupiłem coś miętowego. ;)

oie_jnXHBBzcj2xp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kaurismaki napisał(-a):

Dopiero potem popatrzyłem: 47mm w kwadracie, ładny kawałek metaloplastyki :)

6 mm, faktycznie maluszek :)

Coś mi klawiatura nie zadziałała, powinno być 36 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57, można powiedzieć, że w ostatniej chwili załapałeś się na niższą cenę premierową - jak patrzę teraz, to w wielu sklepach cena podeszła w okolice 80-82 USD. Mam wrażenie, że zdecydowana większość nabywców nabyła tę miętową wersję - o ile ta wydawała mi się chyba najciekawsza na premierze, tak oglądając zdjęcia użytkowników co raz mniej mi się widzi... Oby Tobie się spodobało :) Przy okazji - masz świadomość, że między uszami jest w tym zegarku 19 mm? Na początku podawali rozstaw 20 mm, ale nabywcy zaczęli zgłaszać, że faktycznie jest tam 19 mm i dopiero w ostatnich dniach zaczęli poprawiać dane i grafiki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Paulus57, można powiedzieć, że w ostatniej chwili załapałeś się na niższą cenę premierową - jak patrzę teraz, to w wielu sklepach cena podeszła w okolice 80-82 USD. Mam wrażenie, że zdecydowana większość nabywców nabyła tę miętową wersję - o ile ta wydawała mi się chyba najciekawsza na premierze, tak oglądając zdjęcia użytkowników co raz mniej mi się widzi... Oby Tobie się spodobało :) Przy okazji - masz świadomość, że między uszami jest w tym zegarku 19 mm? Na początku podawali rozstaw 20 mm, ale nabywcy zaczęli zgłaszać, że faktycznie jest tam 19 mm i dopiero w ostatnich dniach zaczęli poprawiać dane i grafiki...

Z tym zegarkiem, to było tak. Boom się zaczął, jak na kilku popularnych kanałach pokazali wersję miętową a w linkach pod filmami były dostępne pozostałe dwa kolory. Nakręcili chętnych do zakupów i od razu miętusy zniknęły, zanim ja i wielu innych dotarło do tych ofert. Przez kilka dni obserwowałem, ale wydawało mi się, że już ich nie będzie. Przedwczoraj jednak zauważyłem linka do oferty "Choice" z tym zegarkiem i bez specjalnej nadziei zajrzałem, przypuszczając że będą tylko dwa mniej atrakcyjne kolory. A tu zdziwienie - jest miętowy! Był limitowany w ilości zakupu do 1 na konto, więc pewnie dlatego się udało złapać. Ze zniżką kosztował mnie 230 zł. Pewnie 11.11 będzie może taniej, ale wtedy, to chcę kupić jakieś "grubsze okazy" na Ali a ten będzie mnie cieszył, jak będę na te "hitowe" czekał. Teraz rzeczywiście cena wzrosła i wynosi około 330 zł, ale za dwa tygodnie będzie na pewno taniej. Chyba, że wcześniej wykupią, np. tacy napaleńcy jak ja. :)  

19 mm to nie problem. Będę go nosił i tak na bransolecie a ostatecznie i pasek w tym rozmiarze też się da kupić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Trochę bez planu kupiłem coś miętowego. ;)

oie_jnXHBBzcj2xp.jpg

Poczekam aż dadzą automata...ale kolorek kuszący...

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Darth_Gem, na stronie ich sklepu pojawił się nowy model, automat właśnie, ale z inną tarczą. Za jakiś czas pewnie znajdzie się na ali.

Addiesdive AD2071 - https://www.addiesdivewatches.com/products/addiesdive-original-design-men-watch-ad2071

Mechanizm NH35, średnica 39 mm, L2L 48 mm, grubość 13,5 mm, rozstaw uszu 20 mm, szafir z AR, luma BGW9.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez Hoffhoffski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2024 o 17:47, Paulus57 napisał(-a):

Mam chińczyków ponad 80  ...

To już porządna kolekcja. A jeszcze masz japońskie, o ile pamietam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Euryk napisał(-a):

To już porządna kolekcja. A jeszcze masz japońskie, o ile pamietam. 

Stan na dziś, to 164, ale znalazłem chętnego na kilka tańszych więc ilość się nieco zredukuje. :) 

Zresztą, chyba doszedłem do decyzji, po prawie 7 latach kolekcjonowania, że czas redukować ilość i podnosić jakość. Plan jest, zobaczymy jak się uda go zrealizować. 

Niestety nadchodzi listopad i na pewno przynajmniej 2-3 jeszcze dojdą, poza tym jeden w drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stan na dziś, to 164, ale znalazłem chętnego na kilka tańszych więc ilość się nieco zredukuje.  
Zresztą, chyba doszedłem do decyzji, po prawie 7 latach kolekcjonowania, że czas redukować ilość i podnosić jakość. Plan jest, zobaczymy jak się uda go zrealizować. 
Niestety nadchodzi listopad i na pewno przynajmniej 2-3 jeszcze dojdą, poza tym jeden w drodze...
Ja też doszedłem do podobnej, "historycznej" decyzji (bez "niestety" ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Darth_Gem, na stronie ich sklepu pojawił się nowy model, automat właśnie, ale z inną tarczą. Za jakiś czas pewnie znajdzie się na ali.

Addiesdive AD2071 - https://www.addiesdivewatches.com/products/addiesdive-original-design-men-watch-ad2071

Mechanizm NH35, średnica 39 mm, L2L 48 mm, grubość 13,5 mm, rozstaw uszu 20 mm, szafir z AR, luma BGW9.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Podobny i też ładny, ale rozmiar już większy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.10.2024 o 18:17, Hoffhoffski napisał(-a):

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Dzięki, widziałem, prawie kopia Tsuyosy, niestety, nie wzbudziło to większej sensacji. No i za gruby. Sorry, ale wybredny się zrobiłem 🤪

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, abir napisał(-a):

hruodland bronze

1730392966778.thumb.jpeg.1322df8a70ae5bdb508a81713519f356.jpeg

1730392966762.thumb.jpeg.20f197fedb6f72d9d209bd2564fc96ac.jpeg

Kawał zegara. Mam dwa Hruodlandy i ich jakość można polecić. Pasek oryginalny, czy dobrałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kawał zegara. Mam dwa Hruodlandy i ich jakość można polecić. Pasek oryginalny, czy dobrałeś?
Zegarek jest wykonany rewelacyjnie, na prawdę nie mogę się napatrzeć.
Ten pasek to już mój. A oryginalny to dobrej jakości imitacja krokodyla. Więc krzywdy nie ma

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, abir napisał(-a):

Zegarek jest wykonany rewelacyjnie, na prawdę nie mogę się napatrzećemoji7.png.
Ten pasek to już mój. A oryginalny to dobrej jakości imitacja krokodyla. Więc krzywdy nie ma emoji106.png

Sam robiłeś? Możesz pokazać go w całości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sam robiłeś? Możesz pokazać go w całości?
He he, nie mam talentu. Mój, ale w sensie właścicielskim. Robił go dla mnie nasz kolega@gripen . Zrobił dla mnie 90% pasków 1000025050-01.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi